2009. július 31., péntek

2009. július 30., csütörtök

újrakezdők

Na, végre megtört a jég és a szigorúbb énem ráparancsolt a lustább énemre és minden kifogást félresöpörve megkezdtem testem rehabilitációját !
Már elegem volt, hogy nincs meg a napi rutin a testmozgást illetően,mert hát jó a bicaj, de itt ez közlekedési eszköz ,nem sportszer.
Úgyhogy felhúztam a sportcipőmet és átfutottam a Sealife-Centerig meg vissza.
Nagyon kellett már ez nekem, éreztem ahogy a sejtjeim ébredeznek,bár nem ment túl könnyen,mert még merev volt mindenem.
Persze azért én voltam az erősebb és 25 perc alatt magam mögött tudtam a kijelölt távot !
:)

2009. július 29., szerda

röpke szünet után

...újra itt vagyok ! Telnek a napok ,elég gyorsan szalad az idő most is.
Az időről jut eszembe, hogy hát itt a nyár igencsak tavasz, napközben kb 25 fokig megy fel a higany, de reggel és este kifejezetten hűvös van. Bár ma bejött a meleg most 30 fok van a hőmérőn és ez úgy, hogy reggel még zuhogott az eső. Nem csoda, balgiumban az időjárás is balga. :)

Ma eljött a lakás tulajdonosa megbeszélni egy pár dolgot és hát természetesen vizitálni is. Nagyon meglepődött,mert hát gondolom arra számított, hogy 5 gyerekkel egy kicsit szétkaptuk a lakását ,de ehelyett egy normális otthon képe fogadta. ( nem azért,mert kiakasztottunk egyet a falra ! :) )
Többször is visszatért rá, hogy nagyon tetszik neki, harmonikus, vidám ,rendezett kérót csináltunk és sokszor gratulált is ! :) Amúgy különösem szimpatikus, jóképű fiatalember volt ! :))))
Hát volt is elötte izzadás rendesen. Pakoltunk vagy 2 hétig . :(
De nem fogyunk ki a házimunkából ,mert most meg átállhattam vasalóüzemmódra, csajok ha azt mondom,hogy kb 6db 12o l es zsák van tele piciregyűrt ruhával , ami mind vasalásra vár .... :(
már 2 és felet kivégeztem, mert éjjel megnéztem a 13 harcos c. filmet, eddig még nem láttam és közben "szétvasaltam " magam.
Na jó, erről ennyit.
Egyébként eljárunk biciklizni is, bár tegnap de. nagyon dilis napszak volt. Elindultunk Blankenbergebe a bankba és a netboltba . Gusztávra rászóltam a házunk elött, hogy vegye fel a sisakját, nem dísznek van ! Kelletlenül felcsatolta és amikor elindult a karaván, Guszti az utolsóként , egyszercsak visszafordultam és említett, nagytudású gyerekem egy pillanat alatt kiesett az úttestre ! , úgy, hogy mögötte-mellette éppen jött egy autó, ami hála Istennek számíthatott ilyenre, mert azonnal reagált és beletaposott a fékbe, hogy azért mégse hajtson át a gyerek sisakos fején !!!!
Na gondolhatjátok !!!!!!
Aztán csak feljutottunk a bringaútra,ami párhuzamosan az autóúttal egy nagyon pici erdőszerűségben halad és mire beértünk Blankenbergebe defektet kaptam ,aminek külön örültem,mert a gyerekülésben ott ült mögöttem Dia .
Nem volt mit tenni lezártuk egy parkolóban a cangámat és gyalogszerrel, gyerekkel az oldalamon mentünk a dolgunkra !
A netboltban megtudtuk, hogy csak a jövő héten jön meg az a kis ketyere,amivel majd vonalasíthatjuk a jelenleg még mobilnetünket.De a késés miatt vmi kedvezményt fogunk kapni,mert ez az Ő hibájuk. Ez rendben is volna, csak sajna addg túl sok képet nem rakhatok fel,mert nem szeretném átlépni a jelenleg megengedett 1 GB-ot.

2009. július 25., szombat

61.

Faterkám Isten éltessen nagyon sokáig !!!

örvendetes sms

Ma délután miután fura,de nem volt semmi dolgunk és az idő is szép volt kiruccantunk a tengerpartra , ahol épp egy strandröplabda-bajnokság közepén találtuk magunkat. na nem volt vmi hatalmas a színvonala, de végre jó volt látni embereket ,aki szabadidejüket szárazföldi sportolással töltik, ja és közben a parti kocsma teraszáról zene szólt !
na ez nekem nagyon hiányzik, úgy látom, hogy itt az embereknek sajnos nem lételemük a zene ! ( Ja, hogy akkor egy kicsit pörgősebbek is lennének ?! )
Szóval kitaláltuk, hogy sétáljunk át a dűnéken keresztül egy távolabbi partszakaszra.
Egy kis kirándulás következett a susnyásban, de a kilátás tényleg szép volt !
Találtunk egy szimpatikus fürdőzőhelyet és amíg családom megmártózott a hullámzó tengerben én Diával kint ültem egy bozót mögött szélárnyékban, hogy kisasszony nyugodtan tudjon továbbaludni.
Hát akkor gondoltam lerendezek pár elmaradt sms-t is ........az egyikről kaptam is választ :
Lilla írt ,akit az egyik tornacsoportomból ismerek és nagyon kedvelek,hogy 29-től 6 -ig Brüsszelben lesz ! Gyors sms-váltás és megbeszéltünk, hogy mindenképpen találkozunk ! :)

végre elkészültünk !

Ma estére végre elkészültünka kipakolással, elrendezéssel, takarítással !
Az összes ablak megpucolva, a függönyök kimosva és végre már a szőnyegeket is kiterítettük, abban a reményben, hogy már nagy kosszal járó munkálatot nem fogunk végezni !
Persze azért kimaradt még pár apróság, de ettől már tudok aludni és tulajdonképpen szerintem tényleg egész jó munkát végeztünk.
Furcsa,mert ennek a lakásnak olyan a hangulata, mintha a legelső lakásunkat összegyúrták volna a "legutolsóval" ahonnan eljöttünk.
Szóval egyáltalán nem idegen, sőt nekem otthonos.
Ami a kilátást illeti a gyerekszobák ablakai a tengerre néznek, leszámítva azt az egy-két családi házat,ami közte van, Fater szobája, amit még jelenleg teregetésre használok a szomszéd kínai családra :), a nappali és az étkező ablakai pedig a legelőre néznek, ahol 25-30 tehén tengeti napját úgy , hogy a házunk és a legelő közötti részen,ami kb 25 m-t jelent jár el a "panni ".
Panni az a villamos neve,mert Knokke és De Panne között jár a tengerparton.
Tehát lehet választani, hogy éppen melyik csatorna adását figyeljük ! Amúgy nagyon kellemes és levegős a környék, van benne valami szabadságérzetet adó fíling is.
Az itteni strandnak a legszélesebb a partja , homokozni azt lehet bőven, fürdeni elvileg nem ajánlott, megkérdeztük miért nem és azt mondták,hogy azért mert nincs kihelyezett életmentő állomás . :) Ahol van, ott néhány méterenként helyezték el a magasleseket, ahol szigorú ügyeletesek őrzik a fürdőzés nyugalmát !
Ez dícséretes ! Persze ettől mi , szófogadatlan magyarok és sok más nemmagyarok fürdünk rendszeresen,mert hát különben akkor miért van itt ez a strand ?
Képeket raktam fel a picasara, még nem túl sokat fényképeztem, de ígérem azt is pótolni fogom !

magyarázat

Mielött bárkit is megsértenék , értem én itt leginkább e föld lakóit , a címválasztásommal senkit nem akartam megbántani ! Ez egy hangulatfestő szóvicc, akinek nem inge.....az ne hordja másét,mert az csúnya dolog ! :)

2009. július 23., csütörtök

A realitás... Az előző helyett...

Epilógus

Kedves Mindenki !

Hol is kezdjem ????
Egyszer volt, hol nem volt Európa közepén volt egy ígéretes "kis "ország,pont olyan,amit a média is közvetíteni akart, (lsd köv-ben),de ez az ország már csak a normális fejű emberek álmában létezett egy ideje.
:(
Így hát , mivel magyar ember találékony és tanulékony , nincs mit tenni ,meg kell nézni, hogy máshol, hogyan csinálják azt, hogy sokkal gyengébb földrajzi, éghajlati, vízügyi, adottságok ellenére,élhető környezetben élnek !
Szerintem minden generáció elgondolkodik élete folyamán legalább egyszer azon, hogy hosszabb-rövidebb időre tanulmányútra induljon a nagyvilágba !

Egy szép napon, miután bevettük az aznapi bátroságpirulát, tettünk egy kísérletet és férjecském egy kis holland nyelvű segítséggel beadta az önéletrajzát , hátha kell vkinek egy szorgalmas munkaerő ?!
És mit adott Isten ? ....már tudjátok is.....kellett !

Szóval akkor "gyors " és drága papírintézés következett ( dupla agad bátorságpirula ) és Apuka 3 hét múlva már egy baráti házaspárnál horgonyzott, hogy megkezdje az új családi fészek felkutatását !
És én addig mit csináltam ?
Megkezdtem a régi családi fészek összecsomagolását és elhagyását. Igen az utolsó kiskanalat is be kellett csomagolni! Szörnyű volt beleértve azt is,hogy közben az 5 gyerekünk napi rutinszeánszai is ott voltak még a kezdetben csak éjszaka csomagolok program mellett. Aztán
lett belőle éjjel-nappal-éjjel , míg a végén már azt sem tudtam, hogy hányat is írunk pontosan.
Közben persze folyamatában megkezdtem az otthoniaktól való búcsúzkodást,( itt váltam bátorságpirula-függővé :) ) ami mi tagadás életem egyik legnagyobb megpróbáltatása volt, még akkor is, ha úgy indultunk nkei, hogy nemis olyan sokára ezt a folyamatot fordítva is eljátszuk.
Hogy mennyi mindennel járt még az, hogy férjem a határidő letelte előtt végül talált megfelelő lakást , így nem ugrottak a repülőjegyeink, útnakindítottuk a kocsinkat is ,ami kissé megtörve érkezett, de se baj ! Vagy ahogy felpakoltuk az egész lakásunkat egy kamionra, ami végül nem vitte ki a kutyánkat és egy nappal később érkezett meg Zeebruggesbe, ahova időre hívta párom a költöztetőliftet,amit újra ki kellett hívni,mert a kamion nem jött, de ezzel betette a kaput,mert aznap érkezett,amikor a mi repülőnk is és így Lacinak egy időben egyszerre kellett 2 helyen lennie,ami azért is érdekes,mert a reptér igen messze van a mi új otthonunktól. Tehát az utazás napján sem tudtam még biztosen,hogy hogy fogunk hazajutni és egyáltalán hova haza ????
De a csüggedést nem veszítettük és útnak indultunk az 5 gyerek és én ! :)
...és nem zuhantunk le ,pedig most divat az airbuszoknál a Boeing nagy örömére, ez az élmény most kimaradt.
Nyugiban vártunk a reptéren kb másfél órát ,mire régnemlátott Vitéz Zechmeiszter László :)
megérkezett értünk,úgy,hogy azt a pár tonna cuccot,ami aznap érkezett az előző helyett,egy fél nap alatt kipakolta és bevágta magát a megzúzott autönkba,hogy eljöjjön elénk ! :)))
Fura egy nap volt,de aznap amikor este 10 körül lement a nap,már egy új nap ment le,legalábbis életünk új szakaszának első napja. ;)