2012. május 28., hétfő

" jaj úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó...."

Hát persze, hogy miután Faterkámék hazamentek , beütött a jóidő!
Strandidő ! Bár lehet, hogy fel kell írjuk ezt a pár napot a naptárba, hogy idén ez volt a nyár, de azért most élveztük azt a pár órát,amit kint töltlöttünk.
Nem túl sokat,mert közben próbáltuk végre befejezni a lakásban a félbemaradt és újra szükséges munkálatokat  , amik az utóbbi hónapokban csak torlódtak egymásra. Egy kis festés, egy kis tapétázás , stb...
De amint írtam, azért lelátogattunk a partra is és Hubát is beavattuk az aktív strandolók életébe.
Amikor először le akartam tenni a homokba, sikítva kapaszkodott belém. Az ölemből figyelte a Tesókat, hogy vajon mit is kell csinálni ezzel a furcsa állagú talajjal.
Később leültettem egy törölközőre, mert azt láttam,hogy a színes lapátok vonzzák a fantáziáját és néhány perc múlva már a törölközőről lapátolt.
Kb fél óra múlva, miután jól megnézte magának, hogy a többieknek sem lett semmi baja a homoktól, már kimerészkedett négykézláb és nem sokára, már egy jó kis kergetőzés is belefért.










:)

2012. május 24., csütörtök

utánfutó

Tegnap véletlenül beleakadtunk a Hubo nevű áruházban Hubának egy biciklis utánfutóba, amit már régóta kerestünk, de eddig nem sikerült jó áron kifognunk:
De most megtaláltuk a megfelelő alkalmat és a megfelelő darabot.
2 kisgyerek is belefér, így Diát is szállíthatjuk benne, ha van hozzá kedve, már pedig van . :)
Szerencsére ma az időjárás is jobb belátásra tért és végre elkezdett melegedni, egészen 28 fokig, de úgy, hogy déli 12 órakor még hófehér köd volt mindenfelé, délután 2 kor meg már 28 fok és napsütés !!!

2012. május 21., hétfő

események

Pár szóban elmondom, hogy nagyon gyorsan telik az idő és hát a létszám / igény arányában nem sokat jutok géphez.
A hétvégén még napot is láttunk , pár órára épp amikor bent voltunk az oldalkocsis motorok találkozóján, ahol találkoztunk egy KEDVES belga férfivel, aki felismerte Dia beszédén, hogy magyarok vagyunk és a beszélgetésből kiderült, hogy elég sok magyar emléke és kötődése van neki is .
Pár nap múlva Knokkeban meg oldtimer találkozó volt, ami szintén Diának jött be a leglátványosabban, miután kiszúrta a klasszikus Pink Cadillac -et . :)))))
Igaz, ebben nem cicababák, hanem furcsabácsik ültek, de attól az autó még nagyon szép volt.










Vasárnap családi uszodázás is belefért vagyis a családunk is belefért az uszdába, bár ez elég nagy mutatvány volt, ahogy Fatert és Tesómat elnéztem fürdőgatyóban ! :))) ( erről inkább nem teszek fel képet )

2012. május 19., szombat

41.

Isten éltessen , Tesókám !

2012. május 18., péntek

ünnep a kikötőben

Ma sem volt éppen banánérlelő meleg, az eső is néha csepergett , de azért összességében mégis csak élvezhető volt a szokásos, évi Havenfeest, azaz a halászfalvak ünnepe.
Kiarakodóvásár, beöltözött tengerészek és beöltöztetett bábuk , kocsmazene, dalárdák, tengeriétel -kostolók, egy csomó turista, fizetőparkolók, stb...., szóval valami olyasmit kell elképzelni, mint az otthoni búcsúk, csak hát itt jár a tengerszag is , meg a kacsahajó a közúton, amit népszerűsítés céljából körbejárattak Blankenberge főterén. :)






 



2012. május 17., csütörtök

Ouderfeest

Múlt pénteken volt az évi Szülői Fesztivál ,azaz az anyáknapját megelőző ( mert hogy itt május. 2. vasárnapján van ) ünnepség, amikor a gyerekek , az egész évben gyakorolt táncos produkciójukat előadják.
Ez kb olyan, mint otthon a szalagavató, minden osztály, de még az óvodások is , begyakorolnak egy közös csoporttáncot és az iskola által kibérelt sportcsarnokban, jelmezben osztályonként elbűvölik a szülőket .
Sajnos, mivel csak mobillal tudtam képeket csinálni , azt is messziről , így csak valami hangulatfelidézést  tudok megmutatni.
Diáék amúgy egy indiántáncot adtak elő, szuper aranyos volt a fejdísszel, Glóriáék egy tényleg színvonalas formációt gyakoroltak be a Karib-tenger kalózai zenéjére, Zalánék egy igazi, strandos, bulizós csapatos "ereszdelahajamat"mozogtak, ráadásul azzal a kislánnyal állt párban, aki nagyon tetszik neki , Artúr pedig elnyerte a legtutibb frizura címet, mivel a robotos táncukhoz felzselézett hajjal kellett színpadra lépnie. :)
Az ünnepségen jelen volt, szokás szerint, Belgium egyik leghíresebb, legismertebb időjósa is, vagyis Ő meteorológus, aki itt lakik Blankenbergeben  és van valami kötődése is van az iskolához.
Szóval volt minden, zene, tánc, jelmez, lufi, hangulat és a végén még össztánc is . 





















itt minden rendben

Itt minden rendben, csak egy kicsit kevesebb időm jut a gép előtt,aminek egyik legfőbb oka, hogy a gyerekek egyre több időt lobbiznak maguknak, illetve, hogy ha leülök, Huba négykézláb rohan a székhez és rángatja  zsinórokat.

Guszti szerencsésen hazaért a hollandiai kirándulásból, sok élménnyel ,de persze alig pár fotóval.
Közben megérkezett Papa és Peti , hogy egy hetet kikapcsolódjanak az otthoni életükből , na és hogy megünnepelhessük Tesóm tavaly "elmaradt" 40. , azaz most már 41. szülinapját !
Az idő itt még mindig nagyon változékony, minimum kiskabát az kell , de néha hosszabb időre is kisüt a nap, néha ömlik az eső , a szél az konstans, de ha nem a tenger felől fúj, akkor nem hűti le a levegőt.

Persze megint iskolai szünet van ,de most legalább vagyunk 4-en felnőttek ,akik elkergetik a "rossz" gyerekeket. :)

Van egy pár mobilos fotóm, azokat igyekszem hamar feltenni.

2012. május 9., szerda

Guszti Hollandiában

Guszti ezen a héten "erdei iskolában " van Hollandiában, pontosabban Groningenben és környékén.
Mennek frízföldre is és elég sok meglepetés program várja ôket.
Nagyon készültek rá, már ôsz óta emlegette, hogy ilyen jó, meg olyan jó lesz ;:)
Biztos furcsa lesz, hogy a hollandot Hollandiában mennyivel csúnyábban beszélik, mint itt .
De jót tesz neki a felsôfokú  nyelvvizsgához ,mert a laborban ùgyis a krákogó echte hollandot fogja hallani és nem az itteni dialektust, amit a francia és angol nyelvek már felpuhítottak.

Kértem, hogy fényképezzen sokat, bár ebben nem vagyok biztos, hogy így lesz , de szívesen megnézném újra ezeket a városokat, ahol egyébként 19 évvel ezelôtt, ugyanígy iskolával voltunk tanulmányi úton, ugyanígy májusban és ugyanilyen "szép" idôben ! :)

2012. május 8., kedd

kontroll

Voltunk pénteken kontrollon, de a vicc kedvéért meg elôtte lévô este is volt egy jó kis lázkiugrás !
Utánaolvastam a vakcinának, amit kapott Huba elôzô héten és hát annak a mellékhatása is most jött elô ! :(
A Doktornô meg volt elégedve a tüdejével, de még folytatnunk kell a kezelést egy hétig itthon , plusz egy kis antibiotikum, mivel a gasztrós vírus után egy kis torokgyulladás is megtalálta szegényt !
Ja és persze Zalán sem úszta meg a hányós mûsort, de sebaj !
Most azért lassan kezdenek a kedélyek is helyreállni , bár a tartósan demotiváló idôjárásbol már nagyon elegunk van ! Szeretnénk egy kis napsütést és meleget !!!!

2012. május 4., péntek

Zavarotti

Akkor most egy kis vidám  pár perc következzen : Guszti épp az új skypekamerát próbálgatta, miközben Zalán a háttérben tanult és leckét írt !:)))
Ez általábn így is szokott történni, mármint ami a leckeírást illeti.
Guszti paparazzi módon ráálliította a kamera célkeresztját és megörökítette Zalán önfejlesztô délutáni elfoglaltságát.
Érdemes megnézni azt a pillanatot,amikor felfedezi saját hangjának a "visszmását" ! :))))
A háttérben néha egy kis Dia hiszti és annak hordaléka is behallható, de az most nem lényeg ; :)
No, akkor lássuk, halljuk :

2012. május 2., szerda

csokoládé, vanilia, hány az egész família

Nincs sok jó hírem mára.
Éjjel a család fele már megkezdte küzdelmét a Huba által is megjárt vírussal .
Gusztit szedte le leginkább a lábáról, nem viccelek; kb 15 ször borult ki a gyomra, nagyon legyengült, de a többiek is igen rosszul voltak.
Ilyenkor látja az ember, hogy 7-8 fônek nem elêg egy vizes helység ! :(
Délelôtt mi már talpra erôltettük magunkat Lacival és azóta hypofürdôben úszik a lakás , fertôtelítés céljából.
Ma a mosógép is túlórázik, reggel óta csak pörög- pörög .....
Egyedül Zalán úszta meg ezt a szörnyû kalandot , egyelôre.
Huba is belázasodott, de még kezelhetô, a tüdeje sokkal jobban van, már "szépen" köhög, csak hát ez a sok szörnyûség egyszerre .....
Pénteken kell elvileg kontrollra vinnünk, nagyon remélem, hogy hamarabb nem kell orvossal találkoznunk !!!!!