2012. november 30., péntek

2012 . Belgium és a világvége

Ha az időjárásból kéne kiindulnom, akkor azt kellene mondanom, hogy van némi igazsága a címben megfogalmazott tézisben.
Ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor és gyakorlatilag egész ősszel szikrázó napsütés és lélekvidámító fényjáték segítette a mindennapokat....hát idén , sajnos nem !
Napot pár percre látunk, de azt is mindig 2 viharfelhő közül, egyszóval ha nem lenne most ennyi rendszeres programunk, mint amennyi idén van és az időjárástól függne a tevékenységeink lehetősége, biztos, hogy messzire szaladnék.
De most mégsem erről szeretnék írni. :)
Sylvi egyik kliense, egy idős tanárházaspár Knokkeban.
Minden héten jár hozzájuk segétkezni ebben-abban. Kedveli őket, korrektül barátságosan állnak hozzá, meg vannak elégedve a munkájával,elég baráti a hangulat közöttük, egyszóval jó a kapcsolatuk.
Már tavaly említette Sylvi, hogy volt egy különös feladata, fel kellett hoznia a pincéből a bőröndöket, amiket szépen rendbe is rakott , majd a könnyebben elérhetővé tette őket, azaz felrakta a szekrény tetejére.
Hogy miért ?
Nem , nem utazni akartak az "öregek", nem is költözni készülnek.
Várják a 2012-re jósolt világvégét !
Az előkészületeket folytatják, múltkor az elsősegélyládát kellet frissíteni, az sem akármilyen ám. Olyan, ami fenn marad a víz tetején, ha jönne a nagy árvíz.
Most ehhez még csak annyit, hogy a tengerparton laknak egy emeletes házban. Igen ám, de a tengerpart a városhoz képest kicsit feljebb van, azaz lépcsőn fel kell menni a tengerhez. Egyszóval ha itt kiöntene a tenger valami világméretű katasztrófa miatt, egész Belgium hipp-hopp  eltűnne... A dobozka meg csak úgy úszkálhatna szabadon...:)
Múlt héten az idő közeldte miatt már arra is felkészültek, hogy esetleg nem lesz áram és gázszolgáltatás.A lakásban van egy öreg kandallójuk, amit most kitisztíttattak  ,próbaüzembe helyeztek a vész esetére.
Ismétlem, közvetlen a tengerparton laknak, a tengerszint felett max 2-3 méterre ....:))))
Ha itt jönne egy "cunami" , az egész házsort kimosná a tenger...

Tényleg nem is tudom, hogy hova tegyem ezeket a dolgokat, egyelőre csak szórakoztat és várom a következő szerdát, hogy megtudjam milyen fontos feladatot kellett Sylvinek ellátnia a világvége túlélése érdekében...:)


Artúr 13. szülinapja

Pár kép készült csak a szülinapról, az igazság az, hogy aznap Zalán, Artúr, másnap Faterom és Huba is nagyon lebetegedett attól a bizonyos 1 napos vírustól, Laci pedig már napok óta nem érezte jól magát.
Szóval a közhangulat kicsit elmaradt a szokásostól, de azért megültük a neves napot.






2012. november 28., szerda

csodák márpedig vannak !!!


Mindig is tudtam, hogy vannak csodák , néha nagyon egyértelműek, néha nagyon álruhában járnak, de akinek szólnak, azok felismerhetik őket .
Amiről most írok, az nagyon egyértelmű sokunknak !
Nagyon kedves barátaink, Móni és Zoli 6 éve házasok , már az is ahogy egymásra találtak , az önmagában is csodálatos volt , nekünk szemtanúknak mindenképpen.
Gyakorlatilag 6 éve mindent megtettek, hogy szülessen gyermekük.
Sajnos ez nem megy mindenkinek könnyen, néha teljesen érthetetlen okokból, néha pedig az okon a tudomány is csak sajnálkozni tud.
Móniék tudomásul vették ,hogy számukra  ez egy próbatétel lesz . Emberileg megtettek mindent, amit ma a tudomány megengedett, a többit Istenre bízták.
Vizsgálatok, műtétek, gyógyszerek, injekciók, kezelések, próbálkozások......sikertelenül.
A probléma sajnos összetett és  kétoldalú volt, van amin lehet segíteni van amin csak talán.
Az idő telt , a hangulat hullámzott, a sikertelenség frusztráló volt.
A történethez hozzátartozik egy  fontos előzmény. Sok évvel ezelőtt, amikor Zoli még csak nem  is ismerte Mónit , sőt még azt sem tudta, hogy egyáltalán ki lesz élete párja , megértett egy számára személyes "üzenetet", bár ez akkor még nagyon távolinak tűnt.
Ígéretet kapott Istentől a gyerekire vonatkozólag. :)
Persze a szkeptikusok most mosolyognak, de ez a történet annyira kerek és igaz és akkoriban még az sem volt látható, hogy Zoli egyáltalán valaha megtalálja  e azt a nőt ,akit annyira keresett és aki miatt nem adta le az igényeit, hanem inkább várt...
Visszatérve, amikor az évek során egyre s másra szembe kellett nézniük azzal a ténnyel, hogy az orvosi ,kémiai  segítség ellenére nem jön a várva várt utód, mindig az előbb emlegetett ígéretre emlékeztettük Őket , no meg arra, hogy " ami az embernek lehetetlen, Istennek lehetséges! "
Sokat beszélgettünk, sokat imádkoztunk , hinni akartunk a valószerűtlenbe, mert mindannyian komolyan vesszük Isten szavát.
Amikor a lombik programok is csődöt mondtak és beütött az utolsó rossz hír,ami az volt, hogy más okból szükséges vált egy műtét, aminek következtében szinte lehetetlenné vált a gyermekvállalás, akkor jött a feloldó gondolat : lehet a gyermeket örökbefogdás útján fogják "kapni".
A  szükséges lépéseket itt is megtették ," már csak várni " kell, Elég nagy az esély,hogy az elkövetkezendő 5 évben kívánságuk valóra válik, sajnos sok az elhagyott gyermek. :(
De nem így lett !
Móni , minden emberi számítás ellenére a tavasszal megtudta, hogy babát várnak !
Ekkor kezdődöt az izgalom, hogy minden rendben menjen, most sikerülni fog , itt egyértelmű, hogy csoda történik !
A terhessége valóban áldott állapot volt, könnyed és problémamentes periódus,
a kiírt időpont  pedig november 18-a .
Babácska szépen fejlődött, nagyra nőtt , a család , a barátok aggógó figyelemmel várták a nagy napot.
Mégegy érdekesség !
Amikor megtudtuk, hogy mi a nagy újság és elmondtuk a  gyerekeinknek és azt is , hogy november közepére van Móni kiírva,de lehet, hogy inkább hamarabb fog megszületni, Artúr örömmel felkiáltott, hogy de jó, bárcsak az én szülinapomon születne !

Mondtam Artúrnak, hogy az nem igen valószínű, mivel a baba ráadásul szép súlyra gyarapodott, így inkább a korábbi érkezésre voksoltunk.

Eljött a terminus, de babusnak nagyon nem akaródzott előjönni, az orvosok pedig még várni akartak.
...és mit gondoltok mikor született ?
Hát az Artúr születésnapján , november 27-én !!!!!

Dombi Barnabás Zente 12:40-kor 4300g-al és 57 cm-rel, császármetszéssel jött a világra !!!
Hála Istennek !!!

2012. november 23., péntek

hulladék kiállítás

Ma délután a gyerekek sulijában egy kis kiállítást szerveztek a tanárok, azokból a munkákból, amiket a gyerekek készítettek osztályonként, a hulladék újrahasznosítás program  címszava alatt. (Jó kis mondat lett.)
Persze ilyet mindenfelé látni, de akkor is jó ötlet, nem beszélve arról, hogy már hetek óta rohangászott itt a Zalán az üres tejesdobozokkal, flakonokkal, WC papír gurigákkal, egyszóval ment a szervezkedés.
Diáék csoprtja egy fát készített a gurigákból, sőt még leveleket is csináltak díszítésként.
Glóriáék osztálya külböző járműveket, gőzgép utánzatokat mindenféléből;  Zalánék "ruhákat", sőt még divatbemutatót is szerveztek, amit videóra vettek és azt a kiállításon a kivetítőn meg lehetett nézni,. Artúrék pedig egy egész armadát állítottak ki.
Szerintem jópofák az ilyen közös, alkotó, extra feladatok. Ők is élvezték.
 a fa

a flotta

a járművek

amit  divatbemutatón a fejükön viseltek...Zalán középen, profilból :)


a bálnák

a süncsalád


hahaha...

Tényleg nem piszkálódásból mesélem tovább a nyelvsulis esetet, de ez olyan rossz, hogy már jó !
Sikerült végre megírni a központnak Laci bizonyítványát, az Ő adataival és tegnap oda is adták neki, de a nyilvántartásban még tegnap este sem volt regisztrálva, azaz az osztálynévsorban továbbra sem volt beírva !
A felolvasáskor Laci szólt, hogy Ő megint kiamaradt....:))) Beírták !

2012. november 21., szerda

miért nem csodálkozom ?

Szeptember 26-án meséltem arról, hogy a nyelvsuliban milyen kavarodást okozott, hogy Lacival a nevünk egy része azonos, de csak egy része és természetesen a születési adataink már eltérőek, nem beszélve a nemünkről ! :)
Még a nyelviskola igazgatója is eljött személyesn meggyőződni, hogy akkor most ki kicsoda és akkor azt gondoltam, hogy ha főnök elrendezi, akkor talán sikerült helyretenni az adminisztráción is az ügyet !
:)
Tegnap Laci elment a saját kurzusára, ahol már egy új szemesztert kedztek, mivel Ő  gyorsítottra jár és így kézhezkapta az előző évfolyamról szóló hivatalos  bizonyítványát ,amin az Ő neve , de az én adataim szereplnek, vastag betűkkel kiszedve .....:)))))
Megköszönte és visszaadta  és újra elmagyarázta , hogy ez így miért is nem jó .
Ma elmeséltem a mi tanárunknak, Ő legalább felírta az én adataimat a saját füzetébe, hogy majd decemberben legalább Ő ne kövesse el ezt a hibát .:)))

nagykorúság

Valamikor a napokban, amikor az irataimat rendeztem, akkor tudatosult bennem, hogy már a jogosítványom is nagykorú lett !
Ezen egy kicsit elmerengtem, mármint azon, hogy az idő tényleg mennyire nem lineárisan telik.
Az első 18 év sokszor hosszabb időszaknak tűnik egy gyereknek, mint például a második 18 év vagy a harmadik, stb...De csak gyerekként.
Szülőként kevésbé. Guszti pár hónap múlva 16 éves lesz , azaz 2 év múlva Ő is nagykorú...pedig csak pár hete született........na nem is folytatom

2012. november 18., vasárnap

baráti hétvége

Ezen a hétvégén meglátogatott minket Miki , Párizsból.
Mivel Sylvi szomszédasszonyunknak név- és szülinapja van a napokban , így úgy döntöttünk, hogy nem itthon, hanem egy kicsit itthonról kiszabadulva ünnepeljük meg ezt a nagy eseményt !
Elmentünk Bruggebe egy bowling centerbe , kikapcsolódni.
Hiheteleten sokan voltak , bőven 10 óra után értünk oda és még így is 2 órát kellett várnunk a pályára.
Így addig 3 biliárd játszmát is volt időnk lejátszani, amíg sorra kerültünk.
Csak zárójelben jegyzem meg,hogy mindig az a páros nyert,amelyikben én is benne voltam .....:)

Aztán jött a bowlingozás.
Hát mit ne mondjak, ez a golyóelgurítás nekem kissé nehezen indult be, leginkább elhajítottam őket, így a pontgyűjtésben nagyon lemaradtam a többiektől.
Lehet, hogy súlylökésben sikeres lettem volna ! :)))
A 3. kör végére és a szatyorgolyó, azaz a fülsegolyó megtalálása után, már sikerült kicsit jobban felzárkóznom a többiekhez.













A fényképek kissé alternatívra sikerültek és az éjjel 2 óra is meglátszik a társaságon, de azért nagyon jól éreztük magunkat és kellemesen megünnepeltük Sylvi ......   . születésnapját ! :)

2012. november 15., csütörtök

ááá, ez csak véletlen lehetett :))))

Az egyik alacsonyabb osztályú belga kosárlabda-bajnokságban Pierre Yves Winkin igen furcsa dolgot művelt. Az ellenfél büntetődobása után megszerezte a lepattanót, de azt hitte, hogy az ellenfél palánkja alatt van, ezért rádobta a labdát a saját palánkjára. Kimaradt. Ezt a műveletet még kétszer megismételte, miközben csapattársai is döbbenten figyelték ténykedését. A negyedik kísérletre szerencsére észbe kaptak, és végül megakadályozták a további dobásokat.


Basket Belgique Fail - Pierre Yves Winkin door  Spi0n


integrál suli

Idén beiratkoztam az állam által szervezett integráló tanfolyamra ,ami most novemberben kezdődött és karácsony elöttig tart.
Ez a tanfolyam leginkább azoknak hasznos, akik újonnan kezdik a belga életet, mivel sok hasznos és tudni illő dolgot tanítanak 6 héten keresztül .
Annak idején sajnos nem tudtam elmenni erre, mivel Laci teljesen kiszámíthatatlanul dolgozott a kezdéskor , a gyerekek mellé nem volt segítségem , márpedig ennek a tanfolyamnak az a szépséghibája,hogy nem lehet róla hiányozni, max 6 órát, mert különben nem fogadják el a teljesítettnek.
6 óra meg egy kedd alatt összeön, ugyanis keddenként 9.15-15.50 ig tart az okítás.
A társaság elég érdekes, vannak ketten nepálból, egy fő Spanyolországból, egy Bolíviából, 3-an vagyunk Magyarországról ( Ákos , Sylvi fia és egy Bruggeben élő lány + én ) egy fő Vietnámból, Indonéziából, Fülöp-szigetekről, Thaiföldről,Pakisztánból, Litvániából, Moldáviából,Gambiából, azt hiszem nem hagytam ki senkit.
Aki nem Európából érkezett, azoknak kötelező a részvét, a többiekenek csak ajánlott, de ha az ember elvégzi,akkor sok államilag támogatott tanfolyamon lehet részt venni.

Az oktatónk első látásra is nagyon szimpatikus volt, néztem is , hogy " jé , egy mosolygós belga" , de fél óra múlve kiderült, hogy Carola Venezúelából érkezett 23 évvel ezelőtt. :)))
A tanfolyam elég jól szervezett, bár sok új infót már nekem speciel nem ad, mivel azért több mint 3 év alatt kiismeri magát az ember ezen a terepen, de jó emberek között lenni, az angolt gyakorolni, ismerkedni, stb.. és így a nyelvtanfolyamot is az állam finanszírozza, ráadásul kapunk egy nagy + pontot a belga nagytesótól, mivel úgy tűnik, hogy mindent elkövetünk a beilleszkedésért.
A társaság kellemes, barátságosak, egyébként szinte csak 2-3 ember van, aki kevesebb , mint 1 éve érkezett , így Carola "aggódott" is, hogy sok újat nem fog tudni mutatni azoknak, akik már régebb óta itt vannak, de legalább jól érezzük magunkat ! :)
Sokat beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk. Kivétel nélkül mindenki említette, hogy a belgák furák, :), ridegek, zárkózottak, anyagiasak. Talán éppen ezért is örülünk egymásnak ! :)

De azért volt még egy kis  extra megleptés !
Carola a nap végén említette, hogy biztosan észrevettük, hogy nem az a tipikus dél-amerikai fajta.
Világos tónusú,, jó középkorú, szép arcú hölgy.
Az Ő szülei a háború után menekültek Venezuelába , a mama az ausztriai magyar, az apa az szlovákiai magyar volt. Ő már Venezuelában született, nem beszél magyarul és ezidáig nem is voltak magyar tanítványai ! :)
Kicsi a világ, igaz ? ...és mi mindenhol ott vagyunk !


Hírességek Csarnoka

November 10-én  a délutáni órákban Aput beiktatták a Hírességek Csarnokának Tagjává, azaz a "halhatatlanná" vált magyar jégsportolók klubjába !

Tudtuk, hogy idén Ő lesz az újonnan beválasztott 2 élő sportoló egyike ( a másik Tejfalussy Béla) , csak az nem volt biztos, sőt egyáltalán nem úgy nézett ki a dolog, hogy én is ott ttudok lenni ezen a nagy eseményen.
Éppen ezért Apunak nem mondtam semmit, még akkor sem, amikor sok szervezés után végül is kiderült, hogy hazarepülök az ünnepségre, de másnap hajnalban már Apuval együtt jövünk is vissza .
Ezúton köszönet a szervezésben segítőknek , titoktartóknak , drukkolóknak ! :)
Szombat hajnalban indultam el innen Zeebruggéból ki a reptérre, ez kb 2 óra távolság kocsival és miután szerencsésen nem késtem le a gépet, pedig a reptéri személyzet mindent megtesz egy kis izgalomért, még várnom is kellett, mivel a gépünk 40 perc késéssel szállt le Charleroiban.
Végre beszállhattunk, de még fél óra szömötölés után bemondták, hogy sajnos a gép meghibásodott és a szerelők nem tudták biztonságosra rendbehozni a gépet, ezért menetesítő járatra kell várnunk.
Na ekkor kissé ideges lettem, mert a bizonytalanságban félő volt, hogy nem érek oda a megbeszélt találkozóra, ahol a kora esti eseményre a névreszóló jegyemet átvehetném a megbízott kontakttól.
Hála Istennek aztán nem az égből jött gépere kellett várni, hanem valamit átszerveztek az irányítók és egy ott parkoló repülőbe kellett átszállnunk, ami aztán egy óra késéssel útnak indult, így  még időben odaértem, ahova kellett. :)
A beiktatás a Sport Arénában volt 2 meccs között a Jégsportszövetség termében, egy kis fogadással egybekötve.
Amikor beléptem a terembe , Tesómat hamar észrevettem, Apu épp beszélgetett valakivel , de pár pillanat múlva döbbent arckifejezéssel, leesett állal nézett vissza rám ! :)))
Nem hitt a szemének, épp az imént mondta valakinek,hogy hajnalban korán kel,mert jön ki hozzánk, erre meg én ott állok vele szemben ! :)))
Láttam, hogy nagyon meglepődött, de nagyon örült , egyszóval megért minden fáradságot és energiát , ez  kis mókás meglepetés.
Maga az ünnepség is nagyon szép volt, olyan családias, barátságos , hangulatos, tele régi arcokkal, akikkel még kiskoromban találkoztam utoljára !
Régi nagy nevek, akik felett az idő biz'a elrepült, de a mai napig őrzik szívükben, lelkükben , elémjükben azt a sok közös küzdelmes csatát, amit valaha együtt vívtak a világ különböző jégpályáin, hasonlóan nagy , hírességek ellen.
Szép volt !

Az otthon tartozkódásom olyan rövid és célirányos volt, hogy gyakorlatilag 1-2 emberen kívül nem is tudott róla senki, mivel ezúton semmi esélyem nem lett volna bárkivel is találkozni , de akkor is jó volt otthon lenni!
Másnap hajnalban ahogy írtam már, Apuva legyütt repültünk vissza Charelroiba, onnan a parkolóban hagyott kocsival vissza Zeebruggebe ( persze, hogy keresnem kellett a kocsit a parkolóházban :))) ) ahol a gyerekek már nagyon várták a nagyon szeretett Nagyapjukat !


Hát ezért volt olyan különös az a bizonyos szombat ! :)

















2012. november 11., vasárnap

beszámoló

Beszámolót igértem , tudom.
Meg is lesz, csak az az igazság, hogy elég súlyos alváshiányban szenvedek, igazoltan.
Holnap meg kell írnom egy újabb holland tesztet , de utána jelentkezem.

2012. november 9., péntek

különleges nap

A holnapi nap , azaz szombat, nagyon különleges lesz !!!
Hogy miért ?
Majd vasárnap elárulom ! ;)

még mindig Laci

Még vannak híreim Lacival kapcsolatban.
Már lassan másfél éve szenved a bal vállával és végre az ősszel elment a dokihoz egy kivizsgálásra.
Nagyjából tudtuk, hogy mi a helyzet etéren, de reméltük, hogy valami kezelést mégis kiatlálnak, hogy ne csak csökkentett üzemmódban tudja használni a vállát, karját.
Azt tudjuk, hogy itt is lassan őrőlnek azok a bizonyos malmok, de több heti várólista után , ma végre sikerült egy specialistával konzultálnia, aki kiértékelte az eddigi eredményeit.
Kissé összetett, de elég szokványos a baj.
Úgy született, hogy a váll felső részén mindkét oladlon van egy plusz csontkinövése. A bal vállában van egy izomszakadás, a plusz csont pedig az alatta levő izmot elvékonyította és "elhasználta", így már a csont a csonthoz ér,ami pedig állandó gyulladást eredményez.
Van megoldás, egy atroszkópos műtét ,amit még decemberben szeretnének megcsinálni.
Hétfőn fogjuk megtudni a részleteket, ami azért is érdekes, mert a műtétet dec. 21-re tervezik és mi 22-e környékén szeretnénk hazaindulni.

AGC

Pár mondatot azért mesélek most a cégről, ahol Laci dolgozik.
Ez egy világméretű cég, nagyon sok helyen, sok országban van jól működő gyára az AGC-nek.
A pénzügyi válság és manipulációk azért itt is jelentkeznek , természetesen.
Mielött Laci idekerült, több száz embert küldtek el a cégtől. Viszont a maradék emberanyaggal nem tudták zavartalanul megoldani a szabadságolós, betegeskedős időszakokat.
Azért is kerestek olyan embert, aki minden posztra kiképezhető, mert így nem kell több ember bérét fizetni, hiszen "superman" bárhol bevethető.
Idén nyáron ez a japán érdekeltségű vállalat, nyitott egy óriás üzemet Braziliában is, ahol sokkal olcsóbb a munkaerő+ rezsi+ járulékok, mint Európában.
Ez azt eredményezte, hogy az európai megrendelések oly annyira visszaestek, hogy itt a belga részen is rengeteg az úgynevezett gazdasági szabadságolás.
Ilyenkor csökkentett bért kapnak a dolgozók a kényszer szabi ideje alett. Ami még nem hangzik túl jól, az az , hogy az éves adóbevallásnál ez terhelő tényező, tehát amit az állam egy részről segített, azt az adónál visszaszedi.
Minket ez idáig hála Istennek nem nagyon érintett , legalább is nem annyira, mint a többi kollégát, mert -a gondviselés itt is megfigylehető- a Laciék melletti szomszédos cég , akik sok jót hallottak férjecském teljesítményéről, kapva kapnak az alkalmon és ha Lacit is kényszerszabira küldik, ők aznap szívesen foglalkoztatják ! :)
Csak hát az adminisztráció......na ezért adódhatott, hogy késésben voltak a bérszámfejtő osztályon, de azóta már az is rendeződött . :))

2012. november 8., csütörtök

ismét a gondviselés

Ezt a bejegyzést most leginkább azért írom, mert szeretném megosztani a legfrissebb élménymet , arról a bizonyos "isteni gondviselésről", amit annyiszor és annyiféleképpen megéltünk már.
A mai este elég profán, ennél sokkal lényegesebb esetek is voltak már, de ez most annyira jól jött ki, hogy gondoltam leírom emlékeztetőül,  arra az időre, amikor nehezebben mennek a dolgok.
Szóval a múlt hónapban elég sok volt az extrább kiadásunk, viszont Laci munkahelyén a gazdasági szabadságolások miatt csökkentve és késve fizették ki a béreket.
Az ember igyekszik okosan és előre gondolkodva élni , de annyi minden volt még ,amit sürgősen és soron kívül meg kellett finanszírozni, hogy már nagyon kezdett kényelmetlen lenni a helyzet.
Tudom ,ez otthon mostanában sajnos minden napos eset a családoknál , a nem nagycsaládoknál is.
Egy viszont tény, itt ugyan sokkal magasabbak a bérek , mint otthon, de az élet is drágább és hát ilyenkor azért tényleg nem utolsó szempont, hogy mekkora felelősség van az emberen.
Sajnos a cég felöli utalás még ma is késett, pedig holnap is elég sok mindent be kell fizetni (csak példának írom, hogy Guszti könyvkölcsönzése az iskolában 200 euró , a tanulmányi kirándulásuk is közel 300 euró lesz és nagyon jó,amikor egymás utáni heteken hozzák haza a számlákat a gyerekek. Itt az nem számít, hogy nagycsalád vagy ilyesmi, kvázi szociális háló nincs, mivel úgy vélik mindenki keres annyit, hogy el tudjanak tartani 1,1 fő gyereket. :)))  )
Nem is panaszkodás képpen írom, mindenki tudja, hogy 6 gyereket normálisan nevelni nem egyszerű, bár itt le kell szögeznem, hogy Anett barátnőm mondása nagyon áll, hogy " ahova az Isten bárányt ad , oda legelőt is készít ".
Szóval ma már kissé aggódtam, hogy valamit ki kéne találni átmeneti megoldásként, amíg a bürokráciában rendeződnek a dolgok, de csak az járt a fejemben, hogy "Istenem , Te tudod, hogy milyen kötelezettségeink vannak "
Sylvi szomszédasszonyom is azonnal felajánlotta segítségét, ami nagyon megnyugtató volt, de a meglepetés megoldás mégis máshonnan jött.
Laci pár hete megvett egy Kawasaki motort,persze nyomott áron, mert volt rajta szerelni való. Meg is csinálta, de sem az időjárás, sem a típus nem vonzotta dögivel az érdeklődőket.
Múlt héten valaki jelezte a neten, hogy a kikiáltási ár alatt megvenné.
Laci rábólintott, de az illető visszalépett.
Közben még egy "versenyző" jelentkezett, hogy őt is érdekli a vétel, de Ő még kevesebbet igért a gépért, mint az előző, bár hozzá teszem az is hozott volna a konyhára.
Laci látva a kereslet hiányát,elfogadta az ajánlatot és megis beszélték, hogy a hétvégén valamikor nyélbe ütik az üzletet.
Ehhez képest ma telefonáltak, hogy estefelé eljönnének és megnéznék a motort.
Laci délutánra ment dolgozni, így rám maradt a feladat,amit megspékelt azzal, hogy fogalma sincs hova tette el a motor papírjait és anélkül nem lehet eladni.
Na ettől a hírtől kicsit kihullott a hajam, mert hát legyünk őszinték nem a rend uralja a szekrényét , papír- és kulcsügyekben meg kritikán aluli, amit néha előad. :)
Délután gyerekekkel kupaktanácsot tartottunk, vázoltam, hogy van egy fontos küldetés, ma el kéne adnunk a Kawasakit, de a papírjait fel kell kutatnunk.
Hála Istennek , viszonylag gyorsan megtaláltuk a keresett okmányokat.
Laci viszont nem tudta, hogy ez a tag ugyanaz e , mint akivel neten egyezkedett, így nem tudtam, hogy milyen árat kellene kiharcolnom az ügyből....
Emberünk azonban  nem érkezett meg a megbeszélt időpontra. :(
De egy órával később igen. :)
Két , nem túl szimpatikus figura volt, így első ránézésre.
Zalánnal lementünk a garázsba és bemutattuk a járgányt, amit ki is próbált a fiatalabb fickó.
Rögtön beindult, ezzel nem is volt baj, de az alapjárat valamiért nem akart beállni, de betudta annak, hogy elég hideg van.
A próbakör után széles mosollyal mondta, hogy neki nagyon tetszik a gép és ha nekünk is megfelel, kp kifizeti most és el is viszi.
Mondtam, hogy részünkről elvileg rendben, de mégis mennyire gondolt. (gondoltam, akkor most kiderül, hogy melyik fazonnal beszélgetek ..:) )
hihihi és többet mondott, mint amiben Laci megegyezett, szóval ez nem az volt, jóval többért sikerült eladni, mint amit még délután reméltünk . De a legjobb az egészben az volt, hogy a srác is úgy érezte, hogy jó vételt csinát, mert ennek a gépnek sokkal több  használati értéke, mint amennyiért hozzájutott, persze csak akkor, ha valamki pont ilyet keres ! :)))


2012. november 6., kedd

Glória edzése

Ma Guszti bement Glória taekwoondo ( nálunk csak tökvándó ) edzésére és pár percben felvette, hogy mi folyik az üvegajtók mögött.
Íme :

2012. november 3., szombat

Sandy előjele

A múlt héten ilyen kis vihar kavargott errefelé is.
A Pier , amin állnak a gyerekek körülbelül 5 m magasan van normál esetben a tengerszinthez képest.
Volt meglepetés, amikor bedurvultak a hullámok.