2012. december 24., hétfő

2012. karácsonya

























Hát így telt... csakzárójjelben jegyezném meg, hogy a fiúk hajnövesztésbe kezdtek ....:(      :)

Karácsonyi rege

Sógornőm küldte nekünk és nagyon , nagyon tetszik.
Ajándékot nem szokás továbbadni, de azt hiszem ezzel most kivételt tehetek . :)
Mindenkinek küldöm szerettel :


az igazi ajándék...



Ne feledjétek, hogy az IGAZI ajándék az, hogy valamikor 2000 évvel ezelőtt Isten emberré lett !!!!
A nagy ünnepi forgatagban és pompában , gondoljatok Isten Ajándékára, a többi mulandó....!



Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek , nagyon sok szeretettel gondolok Rátok , kedves Rokonanik, Barátaink, Ismerőseink, Sporttársaink .....:)

2012. december 22., szombat

féktelenûl

Ami az idojarast illeti, hat eléggé vilagvégét idézô. Megint ômlik az esô; ahogy Dia mondanâ, "mocsodékos" idô van :)
A mai terveimet sem tudtam maradéktalanul teljesiteni, most meg a normal gépre sem tudok felmenni, mert szokasosan a csalâd ifjû és ûjra ifjû tagjai bitoroljâk ,mondhatni egêsz nap . :)

Ma Gusztival elindultunk titkos beszerzô ûtra ês amikor Bruggenel lementûnk a pâlyârol es az elsô lampas keresztezôdésnél meg akartam allni, elszallt a fékcsô és elegansan becsusztunk a 2. keresztezôdesig !
Szerencsére nem ¨jôttek oldalrol ,igy épp bôrrel megusztuk az esetet . Lacit felhivtam, hogy kérnénk egy mentesitô jaratot, fékolajjal egyûtt.
 Kb 1 ora mulva, zuhogo esôben , megérkezett a kisautoval, aminek a hatso ablakat es ajtajat az Artur par hete egy szerencsetlen mozdulattal kitorte vagyis pontosaban lecsapta ugy, hogy a kalaptarto sinje nem volt a helyen es berobbant az egesz szelvedô az utastérbe.
Mar megrendeltunk  az uveges ajtot otthonrol, ugyanattol az embertôl ,aki tavaly is elkuldte,amikor Guszti csapkodott.
Rémes, de mar csak rôhôgni tudok az egészen ! :))

Szoval Laci megjott és miutan betoltotte a fékolajat a kocsiba , hamar kiderult, hogy elfolyik , igy a fékcsô volt a hibas. Autot cseréltunk es a motorfékben valamint a gyenge forgalomban bizva hazaindultunk egymast kovetve egy féktelen és egy szélvédôtlen kocsival a zuhogo  esôben.
De mivel férjecském polyvalent es nem mellékesen még  magyarok is vagyunk , a problémaval szembenézve , a rendôroket lehetôleg elkerulve , sikeresen visszajottunk a palyan  hazaig. Azt hiszem holnap szerelôs nap lesz.....

sikeresen megszereztük

Sikeresen megszereztük a 3. bizonyítványunkat holland nyevből, Sylvi szomszédasszonyommal . :)
Az utolsó alkalommal egy kis tanulás után átment a csoport a szomszédos szórakozóhelyre, ahol együtt is megünnepeltük a sikeres évzárót és Stijn tanárunk 3. gyermekének születését . Erről is néhány fotó :


zeneiskolai karácsony

Tegnap volt a karácsonyi koncert a zeneiskolában,ahol a diákok és a tanárok is felléptek.
Nagyon színvonalas rendezvény volt , tényleg nagyon élveztük.
Sajnos a telefonommal nem sikerült túl jó felvételt készítenem , de egy kis videót megörökítettem a gyerekekről.
Glória az első sorban áll , ő az aki kissé táncikál.  :)




Ez pedig a zenetanárok kórusa :

ez pedig a karácsonyfa, stílusos díszekkel :






legfrissebb

Nem  tudom, hogy emlékeztek e , de ma volt Laci vállműtéjének időpontja.
Reggel felkeltünk és Laci időben, 9 óra után el kezdte keresni a papírjait , hogy mikorra és pontosan hová is kell mennie. :) Nem siette el.
Aztán összerakott egy kis pakkot magának ,ami kellhet, de azt sem tudtuk, hogy kell e maradni a műtét után vagy sem , így igen felkészülten jelentünk meg 11.30 kor a felvételi pultnál. :)
Laci úgy állt hozzá, hogy ha hazamentünk volna,mármint Magyarországra, akkor szerinte másnap már vezetőképes állapotban lett volna......., így inkább repülőjegyet kerestem jó áron, de sajnos azt nem találtam a tervezett időpontra. :(
Visszatérve a mai esethez a felvételi pultnál kedvesen, de felhúzott szemöldökkel néztek ránk, mert nem találták a bejegyzett műtétesek között.
 Laci átadta a megtalált orvosi papírjait és a feljegyzett időpontot, amit előzőleg kapott. Ekkor a hölgy gyors telefonálgatásba kezdett , hogy kiderítse mi a helyzet. Kb 10 perc után sikerült az operáló orvossal beszélnie, aki felrendelt minket a 3. emeletre.
Ott is bejelentkeztünk és egy kis várakozásra kértek minket.
Vártunk, vártunk, vártunk....Laci még éhgyomorral , eltelt 1 óra, 2 óra, letelt az orvosok ebédideje is , majd fél 2 után teliszájjal kitipegett az asszisztensnő, és behívott az orvosi szobába.
 Ott egy ismerős arcú doki fogadott minket, aki elnézést kért a szervezési hibáért, de Ő nem tudta, hogy neki ma Lacit meg kellett volna operálnia. Az hogy még plusz több, mint 2 órát vártunk rájuk az meg a ráadás.

                                                            "Welcome in Belgium "

Újra elmagyarázta a problémát , megmutatta röntgenképeket is és azt is elmondta, hogy nem olyan egyszerű kisműtét, mert van olyan rész, amit kamerásműszerrel, van olyan rész, amit pedig hagyományos felszabdalós eljárással állítanának helyre. Ez természetesen azt jelenti, hogy nem ambuláns műtétről, hanem legalább 3 napos bentalvós beavatkozásról lenne szó,ami után minimum 1 hónap betegállomány és 3 hónap gyógyulási idő várható.
Ez most már csak azért is gáz, mert ha ma túl lett volna az eseten, akkor az 1 hónap kényszerpihenőből csak 2 hetet kellett volna betegállományban lennie, mivel most úgy is karácsonyi leállás van. Így viszont elég nehéz "ideális" időpontot találni.
Első lányos zavarunkban arra szavaztunk, hogy akkor a hosszabb nyári szabadság előtt legyen a beavatkozás , azaz június 27-én, mivel ez nem SOS műtét.
Most a saját szememmel láttam, hogy 3 helyre is beírták a nagykönyvbe és a műtét előtti időszakban vissza kell mennie egy friss laborvizsgálatra és egyeztetésre is.
Azért ha sikerül átböngésznem  a jövő évi munkanáptárat,amit a cég adott ki a dolgozóknak , akkor talán sikerül egy közelibb és nem oly gazdaságtalan dátumot találnunk .
Na hát,  így esett ez a mai eset.

2012. december 21., péntek

hahó, hahó

Megvagyunk, nincs semmi gond, már feltöltöttünk pár képet és videót az elmúlt hetek eseményeiről , amit ha minden igaz, este fel is teszek.
Nagyon zsúfolt volt az elmúlt időszak, most ért véget az összes suli, tanfolyam, edzés, stb...ráadásul a gép előtt Faterkám olvasgat, most ismerkedik igazán a net adta lehetőségekkel , így a nagy sorban állásban nem sok időm ,aztán meg nemsok erőm marad összedobni 2-3 mondatot.
Gyors hírként annyit, hogy sajnos nem megyünk haza , de erről nem sokára bővebben is !
Addig is kellemes ünnepi hangolódást kívánok Nektek !

2012. december 13., csütörtök

gratuláció

Mindenekelőtt szeretném itt is szeretettel köszönteni egyik nagyon kedves barátnőmet és férjét, akik szombaton , december 8-án sok éves közös életüket , hivatalosan is egybekötötték !
ÉLJEN AZ IFJÚ PÁR !
Bár a döntés gyorsan és a nyilvánosság kizárásával történt, de attól még nagyon örülünk neki !

Sebaj Adlerkám, majd ha "hazajöttök" megünnepeljük közösen is !
Nagyon boldog , hosszú közös életet kívánunk Nektek az "egész baráti család " vagy "családi barát" közösség nevében ! :)


Öleljük meg egymást,

szívesen, meghitten,
és szeressük egymást:
úgy áld meg az Isten.
Arany János



Sok örömet boldogságot,

esztendőre apróságot,
és hogy teljes legyen a siker,
kívánom, hogy legyen iker!



2012. december 12., szerda

december közepe

Sajnálom, hogy rég nem írtam , gondolatban ezer bejegyzést firkáltam, de a körülmények egyszerűen erősebbnek bizonyultak annál , hogy kierőltessem a nyugis lehetőséget ahhoz, hogy gép elé kerüljek.
Még tart az integrálsuli és a nyelviskola is.
Közben egy betegséghullám is áthaladt felettünk , Glória és Guszti megúszták, de amúgy így - úgy mindannyian beleestünk egy kicsit.
Az időjárás ezidáig pocsék volt, most 2 napja már nem esik és lehűlt a levegő, hideg van, a tenger jótékony és kártékony hatása is erősen érződik.
Rohannak a napok és még mindig nem tudjuk, hogy haza tudunk e utazni  az ünnepekre. :(

Pár apróbb hírem is van, holnap megosztom.