2015. október 30., péntek

október vége

Az elmùlt hetekben nem nagyon jutottam gép elé, ezért elég sok email elmaradàsom is van .
Vendégeink voltak, vannak .
A  következô hét szabadabbnak tûnik ,ami az íràs esélyeit illeti.
Szóval hamarosan visszatérek, fényképekkel ! ;)

2015. október 19., hétfő

Anettkàm 40 lettél :)

Nagyon sok szeretettel küldjük Neked ezt a kis emlékörzô videót és kivànjuk , hogy az Isten éltessen nagyon sokàig !!!!
Puszi: Bogi, Timi és Dóri

2015. október 18., vasárnap

ôszi virusok

Az elmúlt héten beütött a szokàsos ,ôszi , bekezdô torkos vírus.
Majdnem mindenki lebetegedett, tulajodnképpén Zalàn, Guszti, Laci és én maradtunk talpon; Voltak napok, amikor azt hittem , hogy én is kidôlôk, de sikerÛlt erôt vennem magamon és gondolvàn, hhogy ha lebetegszem, ugy sem tudok majd futni menni, ezért elmegyek egy utolsóra......és ez tôbbszôr visszahúzott ,nem betegedtem le.
De nem volt könnyû hét, mivel a betegeskedôk egész nap nyüstöltek valamivel, de màr tuléltük és holnaptól újra suli és ovi ! Hurrà !
Aztàn végre lesz idôm mesélni az új szomszédainkról is ! :)

2015. október 10., szombat

kultúrsokk

A közel múltban szülinapi zsúrokra voltak hivatalosak a lànyok.
Glória múlt szombaton ment àt az egyik osztàlytàrsàhoz ,aki akkor lett 11 éves.
Nem nagyon ismerem a kislànyt, ezért egy kicsit gondolkodóba estem, hogy mit is vegyünk neki ajàndékba, de végül elég gyorsan ràtalàltunk a megfelelôre a jàtékboltban.
Ez egy multifunkciós zenelejàtszó készülék, amire lehet is zeneszàmokat feltölteni, közben a lejàtszó kör alakjàn felfut a diszkófény, lehet a tànchoz zenei alapot is vàlasztani, szóval amellett,hogy jól is néz ki, szórakoztató egy ekkora gyereknek .

A buli végén ,amikor Sylvivel elmentünk Glóriàért ,làttuk, hogy valami nem stimmel. Kérdeztem Glóriàt, hogy mi a baj ? Hogy érezte magàt ?

Na és akkor jött a sokkhatàs elsô része . A felnôttek úgy döntöttek, hogy elmennek otthonról, hogy nyugodtan tudjanak szórakozni a gyerekek !;............ Hàt lett is belôle baj !
Az egyik kisràcra ràjött a hopp és balhézni kezdett, ami aztàn agresszióba ment àt. Volt ott síràs, kiabàlàs, szomszéd , stb...végül a gyerekek összefogtak és együtt bezàrtàk a kissràcot a garàzsba, addig amíg a szûlei meg nem érkeztek érte. De a bulinak lôttek, mindenki kiakadt, leginkàbb az ünnepelt .

Aztàn kérdeztem ,hogy egyébként mit kapott a többiektôl a kislàny ?

"Hàt pénzt !"
"Hogy, hogy pénzt ? Pénzt adtak ajàndékba az osztàlytàrsuknak ? "
"Igen. Itt annak örülnek a gyerekek ."
"Hogy mit ? Az XY idejött és boritékba pénzt adott a kislànynak ,aki egyéként az osztàlytàrsa ???"
" Igen, mindeki valamennyi pénzt hozott, hogy vegyen magànak azt,amit akar "

Sylvi ekkor kapta a kultúrsokkot , én màr ezen rég túl vagyok ...... Mit keresek itt ?

Gusztustalan . Jaj, de nem szeretem ezt a mentalistàst. Idióta , liberàlis baromsàgokat szívnak , ,majdnem azt írtam, hogy az anyatejjel magukba, de nem írhatom, mert itt az anyatej sem divat !!!
Nincs min csodàlkozni ....a balgàsítàs màr az alapoknàl megkezdôdik.


A màsik szülinapi meghívàs szerda délutànra szólt,amire kedden délutàn kaptuk meg a meghívót . Nagyon boldog voltam, hogy hirtelen megint lett egy kis hàzi feladatom, hogy talàljak ki valami meglepetést egy 9 éves kislànynak .
Gondoltam,hogy ezt gyorsan lerendezem, elrohantam egy màsik boltba,ahol szerencsémre még mindig tombolt a "Jégvaràzs" ,mini figuràk személyében.
Ez egy új termék volt, na ilyen akkor biztosan nincs még neki, megvettem a mesefilm fôbb szereplôit , egy kis édességet hozzà és szépen becsomagoltuk.

Diàt szerdàn du. leadtam a megadott cimen, ahol màr sok kis gyerek szaladgàlt és amikor pàr óra múlva visszamentem érte, az ünnepelt kislàny anyukàja behívott egy percre.
Rànézésre egy tôrékeny, ôzike szemû, hosszú , eredeti vôrös hajú fiatalasszony, a lakàs izléses, otthonos .Ez idàig rendben van, meg is nyugodtam. Aztàn anyuka megszólalt és akkor hàtrapéltem kettôt.
A hangja .......3 oktàvval mélyebb ,mint fateromnak, szétbagozott fogsor, jaj nekem !

De kedves volt, mert azt fejtegette, hogy Dia volt a legrendesebb gyerek az egész csapatban , nagyon jó kislàny és szótfogadó. Ennek örültem, bàr kissé furcsa volt, hogy ez hogyan derült ki.
Aztàn Dia elmesélte , hogy az osztàlytàrsai felmentek az emeletre és bevették magukat a csalàd fûrdôszobàjàba, aztàn kitalàltàk, hogy beülnek mindahànyan a fürdökàdba .........
Nem vicceltek, nekivetkôztek és közös élményfürdöt rendeztek ....
Na ,Dia ebben nem vett részt és a szoba kellékeinek szétdobàlàsàban sem .
Hàt ezért dicsérgette anyuka nekem  Diàt .




2015. október 8., csütörtök

megint halloween közeledik

Minden bolt tele van ezekkel a lökött ünnepi ketyerékkel .Idén , szerintem ez viszi a pàlmàt !
Ez konkrétan a Colruyt  ( olyasmi ,mint otthon a Metro àruhàz, csak kisebb) àruhàzban kapható, az édességes és a kàvés polcok mellett . :)

2015. október 2., péntek

hétköznapi meló II.

Diàék a térfogattal és ûrmértékkel ismerkednek és elég sok , az évszaknak megfelelô dekoràciót is készítenek . :)





hétköznapi meló

A suli közösségi oldalàn elég  rendszeresen megosztanak a tanàrok àltal készített felvételekbôl az iskolai feladatokról, hétköznapokról.
Huba a 2. osztàlyba jàr (ovis) és ôk példàul a múlt héten szilvàt szedtek, kimagoztàk, lekvàrt fôztek , szépen üvegekbe raktàk és haza is hozhattàk . Màr el is fogyott a palacsintàban . :)





ôszi futóversenyek

Viszonylag aktív résztvevôi vagyunk a vàros vagy az iskolàk àltal szervezett futóversenyeknek .
Brugge vàros is szervezi a gyerekeknek , szerencsére jó idôt fogtunk ki .
Glória és Zalàn képviselték a KA Assebroek Jan Fevijn iskolàt. Glória az àltalànos iskolàsok között indult, Zalàn màr a kisközépiskolàsokkal .Egy -egy futamban 40-50 gyerek indult ? Zalànékéban azt hiszem 31 fiú.

Glóra a középmezôny elején végzett a lefutott 900 m utàn, Zalàn viszont 3. lett 1150 m -en , így ô érmet hozott az iskolànak ! :)