2016. június 29., szerda

Glória elballagott





2016. évi rapportok

Kezdem a jó hírekkel .
Dia és Glória bizonyitvànya kimagaslóan jó lett ! Itt nem osztàlyzatokat, hanem pontszàmokat és szàzalékokat kapnak, tantàrgyanként is többet.
Témakörönként értékelik ôket , igy kb 3 oldalnyi értékelést olvashatunk róluk.
Glória 17 témakôrben is megkapta a maximum elérhetô pontszàmot és mindenbôl a jól teljesitett vagy kivàlóan teljesitett minôsitést kapta, Dia szint úgy.
Furcsa, de a legtôbb iskolàsnak àtlag 3 olyan témaköre (tantàrgya) van; ami nem éri el a megfelelt àtlagot, de az össz pontszàmuk alapjàn mégis tovàbb engedik ôket.
Glória osztàlyàban csak ketten voltak, akiknek minden tantàrgyból minimum  megfeleltet teljesitettek .
Zalànéknàl a helyzet ugyanez volt.
Hàla Istennek Zalàn rapportja is nagyon jó lett,sôt, ahhoz képest, hogy fiú az évfolyam legjobbjai között van , a latin szakosokkal egy szinten , ez remek jónak szàmit. Sportból a legjobb értékelést kapta az évfolyamból és a matekja is nagyon jól sikerült. neki az angol volt a gyengéje, de az is bôven megvan, bàr azon lehet javitani.

Gusztiét csak holnap tudjuk meg.

Artúr:
Hàt sajnos az ô éve nagyon nem sikerült, bàr még  az utolsó harmadban javitani làtszott .
Az év végi vizsgài viszont rémesek lettek . :(
Nem csodàlom, mert szinte semmit nem tanult. Szenved a tanulàstól,pedig minden tanàr azt mondja, hogy okos és intelligens és nagyon jol nevelt, de nem tanul ........Nagyon sajnàlom ,mert nem tudom, hogy hogyan lehetne ezen àtbillenteni...ez igy kudarc élmény neki.
Most SOS ben vmit ki kell talàlnunk,hogy szeptembertôl új lendületet kapjon . Ô tipikusan az az eset, akinek majd valamikor 30 -as éveiben esik majd le a papirtantusz, hogy "jéé, tanulnom kellett volna ..."

nekem is àmulat

Itt van Gusztiról 2 történelmi pillanatban készült fotó . Az elsô azon a napon készült, amikor életében elôször ment iskolàba , még a Julianna Reformàtus Általànos Iskolàba . 2003. szeptemberében.
A màsik kép ,pedig ma készült ,azon a napon, amikor utoljàra ment be a középiskolàba a belga érettségi utàn . 2016. június 29.   hààààààt, amikor az elsô fotót készítettem, tudtam, hogy egyszer nagyon "értékes" kép lesz a nagy kisikolàs c. felvétel. De azt nem gondoltam, hogy
ez ilyen hamar eljön......

2016. június 27., hétfő

nekünk ez is nagy siker

SZÉP VOLT FIÚK !!!!!!!
 Ha véletlenül egyszer egy illetékes erre tévedne, üzenjük, hogy Belgiumból is végig szurkoltunk a magyar vàlogatottnak és köszönet ezért a sok szép óràért, amit az idei EB szerzett nekünk ,magyaroknak !!!!

Hisszük, hogy ez a  kezdete a feléledô magyar focinak , csak így tovàbb, okosan, ügyesen ,de szerényen !!!
Reméljük , hogy sokan megértették, hogy miért is jó "magyarkodni" ! ;)  Mert ugye , ez is az ?! ;)
Vegyük fel a fonalat és miutàn jol megünnepeltük a hazatérô sportolóinkat , izguljunk újra együtt az olimpikonjainkért is !!!!!!


2016. június 26., vasárnap

magyar - belga mérkôzés

A mai meccs duplàn érdekes szàmunkra !  Nem csak azért , mert nagyon drukkolunk a mieinknek , hanem azért is, mert az itteni  belga ismerôseink is nagyon készülnek és mivel tudjàk, hogy mi magyarok vagyunk, igy baràtsàgosan jelézték, hogy " no, akkor vasàrnap " !!! :)

Az óvodàban, iskolàban, szomszédok, a kórhàzban, mindenhol ,ahol beszédbe elegyedtünk velük, kivàncsi és baràtsàgosan provokativan vàràk a mai derbit . :))))......és nem biztosak abban, hogy nyernek, pedig a belga vàlogatott Európa egyik legjobb csapata . :)))))  De adja Isten, hogy ma is sikerünk legyen ! ;)




Ennio Morricone

Amint írtam, Miki megérkezett, mert az elôzetes szervezések utàn nagy vàrakozàssal készülôdtünk az Ennio Morricone koncertre,amit a Maestro Gent egyik fôterén tartott.
Megmondom ôszintén teljesen meglepett és ki is akadtam, amikor az odaérkezésünk utàn derült ki, hogy ez egy szabadtéri koncert lesz . Itt Belgiumban ??????? Amikor az elmúlt héten viharok tomboltak ?!? Ràadàsul nem is kültérre öltöztünk! Szegény Lacit én teljesen lebeszéltem arról, hogy több réteget vegyen fel magàra, gondoltam a koncertteremben nagyon meleg lesz......
Hàla Istennek esô végül nem esett, de a hûvôs levegô azért megpróbàlt minket. LAcinak vettünk egy Ennio Morricones polót, hogy az inge alà fel tudja venni , igy talàn megúszhatja a tüdôgyulladàst én meg làbbal bebújtam Sylvi nylonzacskójàba , hogy ne fagyjak meg . :)))))

A koncert fenomenàlis volt !!!!!!!! Lenyûgözô! 9000 ember hallgatta a filmipar legfülbemàszóbb dallamait :)






vendégek

Az elmúlt hét a vendégektôl és a hozzàjuk fûzôdô kalandoktól volt érdekes .
Elôször Szandiék voltak itt a baràtjàval, Dàviddal. Szandi a keresztlànyunk, aki most érettségizett és ennek örömére meghivtuk pàr nap kikapcsolodàsra. Sajnos az idôjàràs az Ô itt létük alatt nem volt kegyes, de azért , talàn mégis sikerült megmutatni nekik a helyi és közeli érdekességeket .
Amikor ôk elrepültek, melegvàltàsban érkezetek "Ramboék", a középiskolai évfolyamtàrsamék ( Balàzs , Emese és a kisfiúk ,Bàtor ) . Hàla Istennek az idôjàràs fordult egyet és igy ôk màr tapasztalhattàk a belga nyarat is :)
Az itt tartózkodàsuk nagyon kellemes napokat hozott ,igazàn jol éreztük magunkat együtt és amikor indultak a reptérre ,még volt alkalmuk Mikivel összefutni, akit a pàrizsi gyors hozott.
Na igen àm, de itt nincs vége a sztorinak. Elintegettük Ramboékat, majd pàr óra múlva jôtt az SOS hivàs, hogy lekésték a repülôt, ugyanis Brüsszel és kôrnyéke jàrhatatlan volt, igy sokat késett a reptéri busz. Vis major. A legközelebbi szabad hely, csak a  vasàrnapi gépre volt, igy némi tanakodàs  és mérgelôdés utàn, végül visszautaztak hozzànk és újabb 2 nap vakàciót "nyertek" velünk . :) Kicsit összébb húztuk magunkat és próbàltuk kellemesen felfogni ezt a sziutàciót,ami egyébként sikerült is, hiszen igen kellemes tàrsasàg àllt össze itt a Gapaardstraat 53. szàm alatt . :)

2016. június 20., hétfő

Oszkàr elsô diplomàja :)


Szabadforditàsban a versike ,mert hogy én hollandra is jàrok àm :
Amikor idejöttél ,
Kicsiny kis làbakon,
Félô léptekkel
Tettél sok "szabad" dolgot
és sok "kell" dolgot is
én néha még vicceltél is .


Tanultàl sokat,
Jàtszottàl jókat,
annyira jól kivàncsiskodtàl.

Most pedig tovàbb léphetsz
egy nagy ugràssal,
olyan nagy,mint Honkong ide!

És tudod mit ?
Hiànyozni fogsz , kis baràtom !

megpróbàltatàsok hete

Egy kicsit màshogy alakult az elmùlt hét is, mint ahogy azt megterveztem  ,pedig rendesen betàblàztam ,hogy minden feladat, program le legyen tudva .
Màr 2 hete felvàltva betegeskedett valaki , olyan,  egy-egy napos virussal. Huba is megkapta múlt hét elôtti héten, de neki nem a szokàsos gyorsasàggal múlt el és a làza is elég makacs volt. El is vittem a doktorhoz, bàr pont aznapra jobban lett, így azt gondoltuk, hogy jó, ennek vége ,most màr rendben lesz. Rendben is volt 3 napig. Aztàn megint jött a làz és a kínzó fejfàjàs . A doktornônek emlitettem, hogy Hubànak sokszor van làz nélküli fejfàjàsa is ,megvizsgàlta és abban maradtunk, hogy migrénes. :( Azt mondta higgyem el , elég sok kisgyereknél elôfordul, ha szerencsénk van, nagyobbacska koràra elnövi. Persze màr tudom, hogy az otthoni doktonôvel is megnézetem, màr le is leveleztem vele, amikor visszük Oszit kontrollra.
Szóval a làz és a fejfàjàs visszatért, de gyógyszerre jól reagàlt.
Aztàn jöttem én. Este egy nagy nyilalàs, aztàn, mintha valami satuba raktàk volna a fejem, a szememet hàturól nyomtàk kifelé , a halàntékomnàl erôs feszülés , egyszóval elô a gyógyszeres dobozt és utàna alvàs....màrmint lett volna, ha tudtam volna , de a vízszintes àllapottól megnôtt a nyomàs odabent, ami tovàbb gyötörte a fômet. Nem ragozom, egy nap vergôdés utàn, lassan javulni làtszódott a dolog és mivel én nem vagyok àgyban fetrengôs alkat, lassan probàltam visszaàllni a hétköznapi dolgokra. Egy napig úgy tûnt, hogy nem a legjobb, de azért mûkôdik, mig nem ujra jött a nyilalàs és egy agresszivabb formàban visszatért az elôzô rémes fejfàjàs.
Hajnalra màr nem hittem , hogy meguszom orvosi beavatkozàs nélkül,mert egész egyszerûen a szelepet kerestem a fejemen, ahol a tulnyomàst lehetne kiengedni. Màr azon is "gondolkodtam" ,ha kihuznék egy fogamat, azon a résen talàn csökkenthetô lenne a nyomàs....( mert hogy az egész fogsorom is gyulladt érzetû volt)
Szóltam Lacinak, hogy hozzon valamit ,mert lassan végem ....A fàjdalomcsillapoító nagyon lassan és rövid ideig hatott és mivel az idö haladt elôre javulàs nélkül , végül úgy döntöttünk, hogy bemegyünk az ügyeletre ,mielôtt egy újabb éjszaka rànk köszöntene.


A sûrgôsségin , szerencsére nem voltak sokan , beültettek minket egy elszeparàlt vizsgàlóba és vàrtunk...és vàrtunk.....és vàrtunk......,aztàn kb jó 3/4 óra múlva bejôtt az elsô orvos, pàr szót vàltottunk, aztàn jött egy màsik, aztàn megint egy màsik. Elmondtam, hogy napokkal ezelôtt kezdôdôtt erôs fejfàjàsom volt, ami nagy nehezen màsfél nap utàn elmúlt, de rövid szûnet utàn visszatért és nem javul, nagy a nyomàs odabent.
Felvàltva hoztàk a technikàt, mobil ekg, vérnyomàsmérés, vérteszt , keringésvizsgàlat, branül, stb...Csak ùgy megjegyzem, a fejemet egyik doki sem vizsgàlta meg. Sem a torkom, sem a fülem, sem a szemem. .....Aztàn egy jó kis vàrakozàs utàn kérdezte az egyik, amugy kedves àpoló, hogy hozzon e valami fàjdalomcsillapitót. Mondtam, hogy ha erôsebb van,mint nekem,akkor igen. Be is kötött egyet vénàsan és amikorra az lefolyt megjött a doki is . Az eredmény pedig/ az EKG jó, a vérteszt jó, a keringés jó , ez kérem fejfàjàs 8
:)))))))))))))) Tényleg ? De mitôl ???? Virus, valószinüleg 2-3 nap alatt lemegy, addig szedjem a csillapítót,de ha éjszaka megint olyan rossz, akkor keressûnk fel egy neurológust .

Még jó, hogy fàjt a fejem , így nem volt kedvem poénkodni, de komolyan .....Engem az ijesztett meg, hogy az összes vizsgàlókocsi , az újraélesztôkocsi, infuziós àllvànyok jôttek egymàs utàn , megvizsgàltak, bàr szerintem nem àrtott volna a panaszos területet is megnézni, majd levonultak és közölték, hogy valószínûleg vírus okozza , de ha nem és nem múlik, akkor menjek szakorvoshoz .

Éjjel még felébredtem és muszàj volt egy újabb pirulàt bevennem , még reggel is ,de màr nincs az a kegyetlen feszités , csak a szédülés.......

2016. június 17., péntek

vàltozàsok

Van jó hirem . Laci munkaideje és beosztàsa nagyon hamarosan vàltozni fog, méghozzà érdekesen.
Eddig heti 5 napot dolgozott ,3 mûszakban. Nem sokàra pedig heti 2 napot fog dolgozni, àllandó beosztàsban, igaz az sem hétôznapi . :)

Tehàt , az egyik munkanapja a szombat lesz 6-18 oràig, a màsik pedig vasàrnap 18-hétfô reggel 6- ig.
Igaz, igy 12 óràzni fog, de a hét többi napjàn szabad lesz ,vagyis talàn végre sikerül az àhitott vàllalkozàsàt megmozditani.
Sokàig lamentàlt ezen a lehetôségen, mert vasàrnap elvbôl nem akartak dolgozni ,de  , hogy jobban kiderültek a részletek, màr nem tûnt annyira rémesnek. Tulajdonképpen még szombat este emberi idôben hazaér, vasàrnap nagy rész is szabad, délelôtt rendben el tudunk menni a gyülekezetbe , a du . jó része is szabad, mert csak késô du-ra kell mennie.
Mivel a hétvége màsfél és kétszeres szorzóval szàmit, igy a fizetése sem csökken . A szabadsàga is ugyanannyi marad, csak arànyosan egy szombat 2 napot, egy vasàrnap pedig 3 napot visz el .Ràadàsul nincs ez az àllandó mûszakvàltàs sem ....Bizakodó vagyok . :)))

2016. június 12., vasárnap

új baràtaink

Egy gyors bejelentkezés erejéig megmutatom 2 új baràtunkat : Budàt és Pestet .
Szigorú felügyelet mellett sétàlnak csak kint , még làmpa alatt  nevelkednek . Ôk is Tequilla ( ahogy Oszkàr hivta : Kakilla tesói )
Màr egy jó pàr hete itt vannak nàlunk és a kezdeti félôsségük elmúlt. Szivesen jônnek egy kis nyaksimogatàsra, sôt nekem a fejüket is megengedik simogatni. Nem hiàba , teknôsül is tudok ! :)




2016. június 5., vasárnap

tegnapi videok

Néhàny videorészlet a tegnapi ünnepségrôl

Tuinfeest azaz kerti ünnepség az iskolàban

Tegnap volt az év összejövetele az iskolàban . Sajnos az idôjàràson nem làtszódott, hogy nyàr van, de legalàbb màr nem esett az esô...

Nagy làzban él az orszàg a közlegô EB miatt, f$ôleg, hogy kb 2 hete a Club Brugge nyerte meg a belga bajnoksàgot.
Ez a hangulat àztatta àt a tegnapi ünnepséget .
A gyerekek a sajàt csoprotjaikkal tàncoltak a szülôk örömére . Oszkàr külön figyelmet és gondoskodàst élvezett, mert az egyik dadusnénire volt rànôve egész délutàn .

Glória volt az egyik konferanszié ....










2016. június 1., szerda

Somogyi Timi 40

Timi is "szerencsésen" megérkezett a 40 -esek klubjàba ! :) Méltó módon megemlékeztünk róla ! ;)