2016. július 29., péntek

fotok feltöltése

Nagy küszködés a mobilnet hasznàlata, fôleg a fotok feltôltésénél. Sok fotonk van, de ugy tûnik meg kell vàrnom a zsinoros netet ,ha nagyobb adatot szeretnék feltennia netre .
Addig csak izelitôket tudok kûldeni :)

kereszteltünk

Az idei nyàr sem múlhat el valamilyen nagyobb , csalàdi esemény nélkül. :)
Kereszteltünk.
Még pedig olyan megtisztelô feladat és felkérés ért utol minket, hogy az egyik legjobb gyerekkori baràtnôm kis- , inkàbb màr kis-nagy fia keresztszülei lettünk :)
Gergô 8. éves és az élet úgy hozta, hogy megvàrt minket a kereszteléssel . :)

Pestújhelyen , a szokàsos templomunkban volt a nagy esemény egy helyettesitó lelkésznô közremûködésével, akit külön öröm volt megismernünk ! :)

Összejött a "kis" baràti csalàdunk nagy része és szerettel osztoztunk egymàs örömében !

Köszönet és sok puszi a mi baràti csalàdunknak, hogy ismét egy emberként àlltunk össze és mindenki szeretettel jött ünnepelni !

2016. július 18., hétfő

néhàny kép a gödöllôi kihívàsról







bandàzàs

Persze a a nyàrhoz hozzàtartozik a bandàzàs is. Guszti , màr teljesen màs utakon jàr, a baràtaival csavarog, remélem ésszel és felelôsséggel .
De màr Zalàn is belekóstolt, pàr napos eltàvra ment Marciékhoz.:) ( Bogi, ezúton is köszi ! )

Érdemes megnézni ezt a képet : Zsófi, Marci és Zalàn pàr hét kûlônbséggel szûlettek 2001 -ben . Szabi, Zsófi testvére ,aki Zalàn mellett àll, Ô  2003-as . Születésük óta minden évben eltöltenek,pàr napot együtt . :))))) Nagyon szeretem, hogy valamilyen módon ôk is "ragaszkodnak " egymàshoz .

nyaralgatunk

Telnek bizony a napok ,ami kicsit nyomasztó is, hiszen egész évben ezt a bô 2 honapot vàrom, de azért hàla Istennek még elég sok van a " szabadsàgból " . Màr ha annak nevezhetem.
Nem akarok panaszkodni, de Oszi ezerrel pörög, sokkal jobban ,mint Belgiumban, ön-  és közveszélyes , lényegében egy szabad percem sincs mellette......Ma példàul kinyitotta az autónkon azt a fület, ahol tankolni lehet és szépen lecsavarta a tanksapkàt és azzal rohangàlt a kertben. Szinte csodàval hatàros , hogy megtalàltam és elvettem tôle, mert a kis ajtót gondosan viasszacsukta , mintha misem történt volna. Kicsivel késôbb, meg csak azt làttam a konyhàból, hogy két 25 ös szandàlos làbacska log ki a lakókocsi ablakàn, mert épp akkor màszott be Artúrék rezindeciàjàba úgy, hogy az ott parkoló bicikliket hasznàlta fel baknak a màszàshoz. .....De ezek apró szösszenetek a napi adagjàhoz képest.....Persze sokkal jobb, mint amikor tavaly olyan rosszul volt, de komolyan mondom ,ez sem egyemberes feladat !
Azzal együtt élvezem az itthonlétet, az ismerôs arcokat, a kedves telefonokat, az újra felmelegedô napot , a Balaton ,semmihez sem foghato làtvànyàt .
Laci a holnapi nappal megkezdi éves szabadsàgàt és csatlakozik hozzànk ! :)

2016. július 14., csütörtök

20 év

A közösségi portàlon màr örömködtünk együtt, hogy idén betöltöttük a 20. hàzassàgi évfordulónkat ! :)
Ôszintén , nagyon gyorsan eltelt ez az idô és ami szàmomra mindig dermesztô felismerés, hogy innentôl kezdve lassan az van, hogy màr több idôt töltôttem férjuram oldalàn, mint amennyit nélkûle éltem .....Pedig a két 20 -as adag között óriàsi a különbség, azaz felelôsségem teljes tudatàban kijelenthetem, hogy biztos, hogy az idô nem lineàrisan telik .

Valószinû , ha megélem, a kôvetkezô 20 as még rövidebb lesz.......no, de ne filozofàlgassunk, hanem emlékezzünk . Felejthetetlen napok voltak . :)




az idei szezon kezdete

Màr egy ideje itthon vagyunk a Balcsinàl. :))))
Hogy miért nem irtem eddig, annak elég sok oka volt.

1. idén elég nehézkesen jôtt össze a mobil internet,mert hiànycikk volt a siófoki szolgàltatónàl.
2. rendkivül sok mindenre tettük fel a pontot az i -re, sokat voltunk úton megint
3. a gyerekek mellett most is szinte csak a túlélésre jàtszom.

Bôvebben :
 Elôszôr szerzôdtünk ,majd pakoltunk a lakàsunkból, amit az utolsó pillanatban, egy kp vel fizetô hàzaspàr, alku nélkül megvett . :)))
A vételàrat gyorsan àtutaltàk, igy jelezhettem a gôdôllôi tulajdonosoknak, hogy fizetnénk a hàzat !
Ügyvédjàràs, bank, birtokbaadàs, birtkbavétel, közüzemek, óraàllàsok egyeztetése, közben logisztika a gyerekekkel, de a lényeg, hogy a lakàs eladva, a hàz kifizetve , szóval miénk az Ádàm u.79.sz. alatti ingatlan ! :)

A történések idôzitése és kivitelezése azt mutatja, hogy az Égiek megint megerôsitették azt a tényt, hogy nem a véletlen és a vakszerencse segít minket, hanem az isteni terv útjàt jàrjuk, mindennek eljön a maga ideje .
Nem tudom, hogy a hazaköltözésünk pontosan mikor történik, de bizakodó vagyok. Most a felujitàst és a lakhatóvàtételt tûztük ki, hogy ez milyen ütemben fog zajlani, az még elôttünk is titok,de megkezdtük az itthoni életünk alapjainak lerakàsàt.

Laci még repked, dolgozik , aztàn a jôvô héten ô is megkezdi a szabadsàgàt,ami alatt biztos sok tervet és àlmot fogunk szôvôgetni.

A gyerekek kapkodjàk a fejüket, kezdik elhinni, hogy valamikor tényleg hazaköltözünk,amit vegyes érzésekkel fogadnak. Az isklàik miatt aggódnak, jogosan, hiszen nagyon màs a két iskolarendszer és a középiskolàsok szàmàra az ittenibe való beilleszkedés extrém sportnak minôsülne. Ezt majd jól àt kell gondolni,hogy esetleg Artúr, Zalàn ott fejezze be a középfoku tanulmànyait.


Visszatérve a jelenbe a meleget és a vizet élvezik nagyon, mindenki jól van , én viszont kezdek lemondani a pihenés csalfa reményérôl. Oszkàr pôrôg és rosszalkodik egész nap, felfedez, kiprobàl, tönkretesz, verekszik, meztelenkedik, összefirkàl, elront, kivàncsiskodik, Hubàt bosszantja, de amellet persze nagyon aranyos, csak éljem túl ezt a nyarat ! ;)


2016. július 1., péntek

sikerült IV.

Sikerült Artúrnak megtalàlni azt az irànyt és iskolàt,amit jövôre kezd .
Dezsavum van. :))))))
Turbo üzemmódba àllitottam magam és ôt is , igy gyakorlatilag fél nap alatt kisakkoztuk,hogy hogyan tovàbb.
Lényegében azt fogja tovàbbra is tanulni ,mint eddig, csak sokkal célirànyosabban ,azaz kevesebb tantàrgya lesz . Ha elvégzi a megszabott osztàlyokat utàna plusz egy év tanulàs utàn kb technikusi diplomàt kap ,majd azzal tovàbbtanulhat ha megjôn hozzà a kedve ....és benô a feje làgya.
Nagyon sajnàlom ôt amugy ,mert ôszintén mondom, hogy nagyon jo gyerek !  De nem szeret tanulni !!!! A làtszat ellenére , sokkal talpraesettebb, mint a Guszti vagy akàr Zalàn, de nem jó a PR ja és pechjére , rém ôszinte , ez pedig sok , nehezen kezelhetô szituàciót is bevonz.
Remélem , egyszer igazàn magàra talàl , addig is igyekszünk terelgetni , tàmogatni és hàtsón rugni , ha kell.

sikerült III.

Gusztàvnak sikerült befejzenie a középiskolàt, bàr a végsô vizsgài nem lettek fényesek, de szerencsére az egész évet nézik és àtlagoljàk, igy nincs akadàlya a tovàbbi tanulmànyainak .
Hàt, egy új korszak kezdôdik az életünkben és persze az övében is ..........

sikerült II.

Még jùnius utolsó napjaiban sikerült lefutnom az idei elsô fél évre betervezett 600. kilométeremet.
Nem futok minden nap. Rààlltam a 8 km es körökre ; ùigy tudtam  összeszedni a kilométerket,ami azt jelenti, hogy januàr 1- június 30. között  màr több ,mint 75 -ször (mivel tôbbet futottam ,mint 600  km) húztam sportcipôt és zavartam ki magam a pàlyàra . :)))
Nem titkolom, az idei évre 1200 km t tûztem ki magamnak. A nyàri honapokban àltalàban nem tudm hozni a havi 100 km es àtlagot, az  év tôbbi hónapjàban igyekszem a 120 -at megfutni, bàr néha hol a tartós viselhetetlen idôjàràs vagy betegség  gàtol .
Azért bízom benne, hogy sikerülni fog ! Nagyon élvezem ,hogy màr mosolyogva köszönt a többi "futóbolond " a pàlyàn , hogy ismerem az összes bokrot, élvezem a illatokat és érzem, ahogy a szervezetem tisztul a sok "idegtôl" ,amit napkôzben begyûjtôttem .
A TB is hàlàs lehet, hogy spórlok neki, idén egyszer voltam orvosnàl és egyszer a sûrgôsségin . ;)

sikerült I.

Hogy mi sikerült ?

Elôször is sikerült megélnünk a 20. hàzassàgi évfordulónkat , június 29-én ünnepeltük a polgàri hàzassàgkôtésünk 20. évfordulójàt !  Hogy mennyi minden történt azóta ?!?!?! És mégis olyan,mintha a mùlt héten lett volna......Volt jó pàr nehézségünk és rengeteg szép emlékünk, de a lényeg, ha újra kezdhetném sem csinàlnàm màsként !!!