2017. február 26., vasárnap

hàzfelújitàs

Végre sikerült a bankkal érdemben megegyezni és ha minden jól megy, hamarosan alà is irjuk a felújitàsi kölcsönszerzôdést. Ez azt jelenti, hogy heteken belül beindul a felújitàsi program Gödöllôn . Màr alig vàrom !!!! Addig egy kis emlékeztetô fotó, mirôl is van szó :


tavaszodik ?

Tudom, hogy màr otthon is van remény a tavaszra, de itt màr hetek óta "melegszik" az idô, igaz, a most elôttûnk àlló hétre végig esôt mondanak ....és persze , most van a soron következô iskolai szünet , a Krokusvakantie .
Nem tûnik könnyûnek a programszervezés .....
Februàr közepén , màr kimerészkedtünk egy teraszra üditôzni ,ahogy az elsô ,valóban melegebb napsugàr megsimogatta a földet .  :)


2017. február 19., vasárnap

Kiscsoport

Azért Oszkàrrol is készült pàr foto , nem maradhat ki a naplómból :

Huba ovis napja

Hubàról kevesebb képet tesznek föl az óvodai oldalon, mint a kiscsoportos Oszkàrról , de most talàltam egy -két fotót !
Huba mindjàrt 6 éves lesz, màr csak 11 et kell aludni ! :)
Megrohantak az emlékek, emlékszem, ahogy Kepes Zsuzsi baràtnôm màsnap megjelent az influenza miatt lezàrt szülészet folyosojàn a fényékpezôjével és lencsevégre kapta az akkor még leginkàbb "kisöregnek" kinézô Hubàt ! :)
Szeptemberben iskolàs lesz . :)



Csapó kettô

Lényegében arról szeretnék most beszàmolni, hogy Apu àtesett a màsodik katéterezésen és az orvos szerint, minden rendben van, azaz úgy mûkôdik a szive, ahogy kell és ahogy az az adott körülménykhez képest elvàrható. Ez jó hir ! A következô àllomàs a tüdôgyàgyàsznak kell(ene) lennie !

2017. február 9., csütörtök

Apu esete ...

Ismét egy kis belga egészségügy...
Nem akarok hàlàtlan lenni ,mert Apu életét valóban megmentették itt decemberben és nagyon  rendesek is voltak vele .
De nem lepett meg kicsit sem a hír, amikor most Budapesten a kontroll vizsgàlaton kiderült, hogy azért nem csinàltàk meg tökéletesen az értàgitàst .
Egy érhez hozzà sem nyúltak ( kellett volna) ,egyet helyrehoztak , de a harmadik ,preparàlt ér sem tûnik jónak . Jelenleg stabil az àllapota, de hosszù tàvon nem kielégítô,ezért szerdàn újra "kés alà " kell feküdnie .
Az màr csak tényleg mellékvàgàny,de mégis érdekes, hogy a dvd n rögzitett mûtétrôl ugy kellett kierôszakolni egy felvételt,amit egyébként kôtelességük lett volna odaadni.
A felelôsségvàllalàs itt egyébként nulla . Erre közmondàsaik is vannak.
Persze a kórhàzak felszereltsége rendben van, de ha szaktudàst szeretne az ember ,akkor nem biztos, hogy  itt van a legjobb kezekben. Errôl nekünk is van màr szàmtalan tapasztalatunk.
Reméljük szerdàn minden rendben lesz ! 

babalàtogatóban

A napokban babalàtogatóban voltunk az egyik volt osztàlytàrsunknàl, aki november utolsó napjaiban hozta vilàgra kisfiàt.
Vagyis a kórhàz dolgozói hoztàk vilàgra , elég nehézkesen.
Teresianak màr volt egy csàszàrmetszése ,amit 5 évvel ezelôtt Tanzàniàban hajtottak  rajta végre . Ez az adat csak azért érdekes most, mert igy érthetô a felhàborodàsa . Tervezett csàszàrmetszés volt , idôpontra ment ,ahol vàrta az anaszteziologus, a szülészorvos és a szülésznôk, csecsemösök .
Azt gondolta, minden a legnagyobb rendben lesz. Rutin mûtét, az orszàg egyik legjobb ,amúgy megyei vagyis provinciai kórhàzàban.
.......ötször szúrtàk a gerincét és igy sem sikerült epiduràlni,a mûtét alatt  vénàsan is rà kellett tölteni egy kis bódítót ,mert fàjdalmai voltak....Azt mondta soha nem gondolta volna, hogy itt , ilyen van ,miutàn Tanzàniàban elsôre sikerült és a lehetô legoptimàlisabb körülmények között született meg az elsô gyermeke .
Sajnos most úgy tûnik egy éltere elvették a kedvét a "szüléstôl" , annak örül, hogy jól vannak és hogy túl vannak a megpróbàltatàsokon.
Amúgy a kisfia Cieló , nagyon édes , óriàs bébi és remekül érezte magàt amikor Oksanaval felvàltva rutyàztuk a fenekét . :)

2017. február 1., szerda

a szomszédban "csönd honol "

Mióta legutóbb összepattantunk gumicsirkével és a tényàllàst leegyeztettük a rendôrôkkel, azóta kedvenc szomszédunk màr nem is köszön ! :)
Viszont cserébe ritkàn làtjuk !
Még januàr elején történet ,hogy az egyik délutàn csak a 3 nagyfiú maradt  itthon , mi elmentünk egy fél napra a kicsikkel együtt.
Amikor hazaértünk, azzal fogadtak a fiúk, hogy most mentek el a rendôrök; Az öreg kisasolta, hogy nem vagyunk itt és kihivta a fiúkra a "szervet " ,hogy megijessze ôket .
2 rendôr csöngetett be . A sràcok ajtót nyitottak és kivàncsian kérdezték, hogy miben segithetnek ?
A rendôrôk mondtàk, hogy bejelentés érkezett, hogy innen erôs làrma jön ki ,ezért kellett kijönniük, de megjegyzek, hogy ôk bementek a szomszédhoz, hogy érzékeljék az àllitólagos zajt és semmi rendelleneset vagy zavarót nem hallottak !!! De szólniuk kell, hogy miattuk jöttek ki .  :)))))))

Bevallom a hir hallatàra, a méreg és a röhögôgörcs kerülgetett, aztàn ,hogy ne kapjak agyvérzést azon az éjszakàn egy kicsit "megzörgettem" a két lakàst elvàlasztó beltéri ajtót . Gondoltam, màr senki nem hiszi el neki ,ha betelefonàl az éjszaka kôzepén . :))))

...és azóta csönd van ! :) De màr nem is köszön . :))) Én, ha meglàtom karlenditéssel jelzek neki, csak hogy érezze a törôdést ,de egy minimàlis esélyt sem adok annak,hogy "beszélgetni " akarjon velem . Nem beszélek vele ,eldöntöttem, hogy semmit nem vagyok  hajlandó meghallgatni sem .