2010. április 6., kedd

választás húsvétkor

Eltelt az első húsvétunk itt és meg kell, hogy mondjam, nagyon hiányoztak az otthoni rituálék.Hiányzott a gyülekezet, a család többi tagja és a barátok is nagyon !
Ami azért mégis érdekesebbé tette ezt az ünnepet az az volt, hogy 4-én azaz húsvét vasárnap felutaztunk, azaz a térkép szerint le, Brüsszelbe,mert hogy itt egy héttel előbb volt a 2010-es országgyűlési választás első fordulója !
Szóval a gps-be beütöttük a konzulátus címét és kb másfél óra utazás után meg is találtuk.
Hát nagyon szép helyen volt az biztos,olyan érzésünk volt, mintha Pasaréten járnánk, nem a tipikus flamand épületek fogadtak.
Dél körül járt az idő,amikor beléptünk a belgiumi magyar területre s megdöbbenésünkre elég sok szavazó várt a lehetőségre .
Ott az egyik munkatárs mondta is, hogy a délelőtt folyamán is nagyon sokan voltak és a másnapi hírekben olvastuk, hogy elég nagy volt a részvételi arány, talán csak London előzte meg Brüsszelt !

Tehát most rajtatok a sor, hogy ne üljetek fel a passzivitásra ösztönző kampánynak, és vasárnap minél többen elmenejetek és szavazzatok, hogy ennek a kínlódásnak végre véget vessünk! Aki most befogja a fülét és szemét, az gondoljon Babits soraira :
"mert vétkesek közt cinkos , aki néma " (Babits : Jónás könyve )

2 megjegyzés: