2010. szeptember 4., szombat

talált biciklik kiárusítása

A ma reggel mozgalmasan indult, mivel mára szervezte meg a bruggei rendőrség az elhagyott és általuk összegyűjtött biciklik kiárusítását a rendőrség udvarán.
Laci dolgozott, így reggel Ő egyből a helyszínre ment, én pedig az asszírok kegyetlenségével ébresztettem fel a gyerekeket szombat kora reggel, azzal a céllal, hogy pattanjunk bringára és tekerjünk be Bruggeba, majd vissza és közben szerezzünk egy új járgányt.
Szóval reggelire tekertünk 40 km-t, de ma végre szép napos, viszonylag gyengén szeles idő volt,így kifejezetten jól esett a korai napsütésben a mozgás !

Hát mire odaértünk, Laci már javában sorban állt a rendőrség udvarán, ahol a nyitás előtt fél órával már a 82. volt ,mögötte legalább még egyszer ennyien várták, hogy szép sorjában , kettesével beeresztve körbenézzenek és egy szimpatikus drótszamarat válasszanak.
Összesen 80 biciklit bocsájtottak eladásra, volt köztük mindenféle, jobb -rosszabb állapotú,stb..
Mire sorra kerültünk persze már a legtöbbet elvitték, maradtak a retrók, amiket egyébként én nagyon kedvelek.
Laci bement és a kerítésen keresztül megmutatta mire gondolt és kb 1 másodperc alatt rá is vágtuk, hogy " jó lesz" . :)
Egy elég furcsa vázú , narancssárga, masszív , de igen rozsdás paripát választottunk, egyáltalán nem tömegcikk. :)
Az ára is nagyon barátságos volt, ugyanis 15 euróért lehetett régiúj bringához jutni, de 1 sorbanálló csak 1-et vihetett és mivel szerencsére voltak olyanok, akiknek egyik sem kellett,így jött ki matematikailag, hogy még mi is tudtunk választani. :)

Akkor már csak a logisztikai kérdés maradt, hogy visszük el, ha mindannyian eleve kerékpárral jöttünk és most plusz 1 -gyel nőtt az állomány ? !
Hát nagyon ügyesek voltunk, mert Laci fél kézzel a sajátját irányította a másik fél kezével pedig az új szerzeményt húzta magával hazáig, az kb 20 km -en át . :)
Sietek róla fényképet készíteni és hamarosan megmutatom Nektek mai bejegyzésem tárgyát !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése