2017. október 7., szombat

hogy miért is nem szeretem a "jólétû" nyugatot ?

Az évek alatt sokat és sokszor "panaszkodtam" , hogy miért is nem szeretem igazàn ezt a "nyugati típusú , jóléti tàrsadalmat. "
A legegyszerûbben úgy tudnàm megfogalmazni, hogy gyàrtjàk maguknak a hülyébbnél hülyébb problémàkat és ettôl ôk maguk is elhülyültek .
Egy újabb példa a hétköznapi sok marhasàguk mellett :
 Pénteken az àltalànos iskolàsoknak és óvodàsoknak tanítàs nélküli nap volt, mivel a tanàroknak tovàbbképzésre kellett menniük. Ez idàig , rendben is van .
De amikor làttam a facebookon, hogy a tanàrok vidàman posztolgatnak a tovàbbképézésükrôl, aminek a lényege a beteg genderelméleten nyugvó "sokszínû" nevelés.....hàt mi tagadàs, nagyon elkeseredtem.
A szàmukra levetitett àbràkat is feltették, hogyan kell viszonyulni a különbözô " csalàdi normàkból jött gyerekekhez, ahol példàul 2 apuka van ;vagy ahol 2 anyuka van; vagy ahol egy apuka és több anyuka van; vagy ahol maga a gyerek  nem döntötte még el, hogy ô milyen nemûnek akarja magàt vallani .......
Mellesleg megjegyzem, hogy a gyerekek óvodàs koràra szinte minimàlis szàzalékban élnek egy sajàt apuka- egy sajàt anyuka tipusú, hagyomànyos, màr-màr uncsi és elavult csalàdformàban .
Persze , innentôl kezdve mit is vàrhatunk tôlük ????
Ôszintén mondom, hogy a gyomrom forog ettôl az egész borzalomtól, làtva azt, hogy màr alapjaiban direkt elrontjàk, direkt szembefordulnak a mindenkori normàlis értékekkel .A többi meg màr következik, nincs is mit csodàlkozni ezen.
Csak hàt ,annak ellenére , hogy nem vagyok jós , bizton tudom, hogy szomorú hozdékai lesznek és màr , màr kezdem ugy làtni, hogy nem "véletlen," hogy a nyakunkba kaptuk ezt a pàr millió vagyis hamarosan pàr tiz millió "màs kultúràjú " és vallàsú tömeget .

6 megjegyzés:

  1. De miért bánt ez? Miért gondolod, hogy káros a más nemi identitás elfogadása, és azoknak a támogatása, akiket már úgyis épp eleget kínoztak azok, akik szerint csak egy út van. Mennyiben gondolod, hogy káros lenne önmagadra nézve, ha elfogadnád, hogy mások mások? Ahelyett, hogy ítélkezel, nem lenne jobb megismerni tényleg őket, megérteni dolgok miértjét, és a Te világnézetedet a valósághoz igazítani? Mit szeretnél jobban, ha a világot olyanra tudnád változtatni, ami szerinted jó, vagy megismerni a világot olyannak, amilyen valójában?

    Annyi valós probléma van, emberek éheznek, ölik egymást, állatokat kínzunk és ölünk halomba, fajok pusztulnak, mi meg élünk a kis egocentrikus világunkban. Ha valaki más, ha pl. a lila színt szereti, én meg a zöldet, addig nincs nagy baj.

    Sok a kérdés, miközben ismerem a válaszodat. Baloxka, nagyon értékes ember vagy, de az állandó önigazolás helyett, szerintem nyiss ki egy kicsit. Megéri.

    VálaszTörlés
  2. Timi, sokat beszélgettünk màr , nem akarlak meggyôzni. Ha tömören akarom összefoglalni errôl a problémakörröl a véleményem, akkor az az, hogy ami kaki, az kaki , még akkor is, ha Chanell cimkét probàlnak ràragasztani . Persze lehet azon vitakozni, hogy nem is annyira büdös; nem is annyira undoritó, végül is az élet része,stb de ettôl még nem fújom be magam vele .

    VálaszTörlés
  3. Az önigazolàs részét , meg nem igazàn értem . :)

    VálaszTörlés
  4. Hogy mi a kaki, az értékrend függő. Az olyanoknak, akik szeretnék alapjaiban megérteni a világot, és jobbá tenni azt elsősorban azok számára, akik nem olyan szerencsések, mint mi, egy olyan világnézet követése, ami a nemi identitás alapján ítél el másokat, az kaki. A saját hitrendszerünk alapján leszabályozni, hogy más kit szerethet, kaki. Egy közös ellenség gyártása a legerősebb csoportkohéziós tényező, és ezáltal csábító módszer, de ennek alkalmazása kaki. Saját magunk feljogosítása arra, hogy kihasználhatunk más élőlényeket kényünk kedvünk szerint, tekintve, hogy úgy hisszük, hogy minket helyeztek minden fölé, az kaki.

    Komoly önmegtartóztatást igényel a politikai posztjaid nem kommentelése, de úgy gondoltam, hogy a facebook-on lefolytatott viták nem konstruktívak, nemigen láttam még olyat, hogy valaki meggyőz bárkit ilyen módon. Nem mintha itt lehetne, ezzel tisztában vagyok, csak annyira szeretnélek bíztatni arra, hogy nyiss egy kicsit azok felé, akiket most elítélsz. Beszélgess velük, figyelj rájuk, próbáld megérteni, hogy miért mások. Komolyan, annyi nehézségen mentek át pusztán azért, mert eltérnek az átlagtól. A legtöbb elkeseredetten próbált hasonlítani ahhoz, amit a társadalom elfogad, de képtelen volt rá, mert biológiailag más, nem pedig azért, mert polgárt akar pukkasztani. Addig, amíg másokat nem bánt, sőt, jobb emberek lesznek azáltal, hogy boldog kiegyensúlyozott életet élnek, addig úgy gondolom, hogy támogatni kell őket. Önmagunk berögzött reakcióit pedig kritikával elemezni.


    Sok tanulmányban kimutatták már, hogy pl. a békák hormonrendszere teljesen felborul ha egy olyan patakban élnek, ahova egy élelmiszerfeldolgozó üzem beleengedi a hormonkezelt vizét. Rengeteg homoszexuális lesz köztük. Emberi magzatokat is nyilván rengeteg ilyen hatás ér. Másrészről meg ez a viselkedés megfigyelhető még rengeteg fajnál. Tudom, erre azt mondod, hogy szerinted betegség, ami nem normális, de valójában azt tekintjük normálisnak, ami a nagy átlag. Ilyen alapon lehet utálni a balkezeseket, a nagyon magas IQ-val rendelkezőket, de akár a reformátusokat is, hiszen kisebbségben vannak.

    Baloxka, ismersz, nem vitáznék veled, ha tennék rá mit gondolsz. Fontos vagy, ezért próbállak megérteni, illetve bíztatni arra, hogy ne akard annyira hinni, és bizonyítékokat gyűjteni arra, hogy csak egy helyes út van. Csak nézd meg ugyanarra a szituációra hányféle módon lehet reagálni. Itt ez a Föld a maga atmoszférájával, klímájával, elemeivel, aztán hányféle megoldást találtak a különféle fajok a túlélésre. Értékelni, hogy most akkor a hangya járja a helyes, sikeres utat, hiszen sokkal többen vannak mint az emberek, nem túlzottan komplex értékelés. Mondjuk én is elég egy síkon gondolkodom olyan tekintetben, hogy az helyes, ha úgy élünk, hogy másokat nem bántunk. Szóval éljenek a növények, szerintem az ő általuk választott út az egyetlen morálisan elfogadható! :)

    VálaszTörlés
  5. Leginkàbb a többi Olvasónak szeretném megjegyezni, hogy a vilàgnézeti különbözôségünk ellenré ,mi A. Timivel " egy csalàd vagyunk" . :-) TAlàn mi vagyunk az élô példàja annak,hogy bàr nagy a szakadék e téren közöttünk de az egymàs irànti szeretet , àthidalja ezt a problémàt . (milyen szépen mondtam :) ) Nekem "felebaràti szeretetbôl " ,neki pedig a liberàlis, mindent elfogadàsból " adódóan tudomàsul kell vennünk, hogy vannak területek, ahol màs elveket , màs értékeket vallunk. Végül is , szabad . :)

    VálaszTörlés
  6. Ez így van! :)
    Rengeteg közös kalandunk és eszmecserénk volt már, és biztos vagyok abban, hogy számíthatunk egymásra bármikor.
    Ezért is hangsúlyozom, hogy beszélgessünk olyanokkal, akik másként gondolkoznak, akarjuk megérteni őket, fejlődjünk általuk, így akár életreszóló barátságok is születhetnek.

    VálaszTörlés