2018. április 6., péntek

masszagyúràs belga módra

Màr utaltam rà,hogy àll(t) a bàl Glóriàék sulijàban ....

Nos , az ugy volt,hogy az év elején kôzôlte a vezetôség,hogy kisérleti célból àtàllnak egy új, tuti oktatàsi stilusra az un. flexi módszerre .

Gloria az elsô hetek utàn kedvetlenûl ,majd rossz kedvûen élte a mindennapjait ,majd jôtt a sokat sírós  periodus. Ekkor màr jobban belemélyedtünk a problémàba ,miért is borult ki, az amugy életvidàm, jótanuló lànyunk ?!

Nos a flexi módszer lényege, hogy megszûnik a hagyomànyos tanàr tanít, osztàly figyel módszer , ezt felvàltja a mindenki bemegy, csöndben leül a sajàt asztalàhoz és elôveszi az arra a hétre betervezett tananyaghalmazt és elkezdi egyedül feldogozni .
Tanàr csak csönd felügyelonek van bent, ha kérdés tàmad , jôn is a nevelô vàlasz : " mindnere vàlaszt talàlsz a tankônyvedben "

Hmmmmmmmmm.......

( Sikerült Glóriàt pàlyàra àllitani, de csak arra kértük egy kis kitartàs, kiszabaditjuk innen hamarosan )

Végre eljôtt a fórum ideje ,ahova elmentünk Lacival.
Kb 100 fôvel àlltunk szemben ketten, ebbôl a szàzból 50 az iskolai szemléyzet volt.
Azt kezdték ecsetelni,hogy ez milyen szuper és modern dolog és mennyire telitalàlat,stb...
Feltették azt az óvatlan kérdést ,hogy van e vkinek hozzàszolni valója !

Hàt volt !

Elmondtuk, hogy teljesen latglózva làtjuk,hogy ez nem vicc ...
Mégis miért hagynak magukra 12-14 éves gyerekeket a tudomànyok elsajàtitàsàban ????
Ebben az életkorban ( is ) még mindennél fontosabb a személyes kontakt kérdezz -felelek stilusu tanitàs, a kontroll a beszéljûk meg , a ki mit gondol ,mit hallot errôl cimù dolgok ...
Ki volt ez az elmehunyt aki ezt kitalàlta ? Hol van itt a módszertan ?
Kérdeztem és pl geometriàt hogy tanulnak egyedül ??
Erre a vàlasz az volt,hogy majd kialalkul....

Frankón azt éreztem,hogy az amugy betegesen alacsony vérnyomàsom a fülemen ugrik ki ,hogy az az öntelt ostoba ,agressziv, erôszakos ultraliberàlfasiszta hozzààllàsuk mindenhova beette magàt
, kôzben pedig olyan ostobàk mint a béka hàtsója , a tanàri kar fele összekeveri Budapestet Bukaresttel, kôzben pedig bolgàroznak minket évek óta .....

A "tanitàs " pedig az ô àltaluk megszerkeszett , jó pénzért eladott (200- 400 euro /gyerek/év) nyomtatvànyokbol tôrténik.
Magyaràn, gyerek elovassa ami oda van irva és az a szent íràs, nincs megbeszélés, megvitatàs, kételkedés , semmi , ez van, ezt kell tudni ....pàr év és kész a totàl agyatlan, manipulàlható , buta , ôntelt massza .

Istenem, vigyél màr HAZA !!!!

Kb 2 óràs egymàst kölcsönösen felidigesitô vita utàn eljôttûnk,mondvàn, hogy rendben ,sajnos ezt nem tudjuk tàmogatni ,fôleg miutàn azt is bevetették,hogy jövôre megszüntetik a kéziràst is !!!!

Természtesen új iskolàt keresünk Gloriànak ....

Glória latin tanàrnôje baràtilag és elismerôen üdvözôlt màsnap, hallota hirünket , tudja , hogy magyarok vagyunk és úgy làtja, hogy bennünk, magyarokban van Europa utolsó reménye !!!
Na ?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése