2010. június 3., csütörtök

interjúk

Sokan kérdeztétek, hogy hogy alakul Sylvi sorsa Belgiumban ?!

Nos, nagyon jól belakta a lakását, bár igaz még néhány bútort be kell szerezni, de a jövő héten lesz Blankenbergeben a garázsvásár, ami olyan , mint az amcsi filmekben, hogy mindenki kiteszi a már megunt portékáját, kiírják rá, hogy "sale" vagyis "verkoop" és ha valamire szükséged van, akkor valami baráti összegért viheted is.
Na , most erre várunk ! :)
Tehát, lakás rendben !
A kötelező protokoll szerint a helyi rendőr leellenőrizte, hogy tényleg ott lakik, ahol kell és nem sokára készítik az itt tartózkodási engedélyét, de a munkavállalási papírt megkapta,amire csak a személyi elkészüléséig van szüksége.

A munkakeresésbe belevetette magát, már remekül fordítja a hírdetésket és most elég sokat jár állásinterjúkra is.
Ma például egy Zara boltban volt próbanapon, holnap meg egy Kruidvatba megy (az olyan, mint otthon a Rossmann vagy a DM)
De beadta más területekre is és úgy gondolom, hogy előbb -utóbb megtalálja majd az igazit ! :)
Persze a holland nyelvtudás hiányzik, de mindenhol megígéri, hogy ősztől suliba fog járni és addig is naponta forgatja a tankönyveket !
A biciklivel már nagyon megbarátkozott, természetesnek veszi, hogy 20 km es körben mindenhova kerekezünk, ha nem zuhog az eső, de néha úgy is ! (már bringás esőkabátja is van )
Próbáltam a tehénmintás gumicsizmára is rábeszélni, de annak majd ősszel fogja szükségét érezni ! :)
Összességében kijelenthetem, hogy Sylvivel minden rendben, szerintem élvezi a kihívást és nagyon nyitott az új dolgokra !
Remélem hamar meg lesz az a bizonyos munka is és akkor minden jó, ha a vége jó !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése