2011. szeptember 7., szerda

híreink

Tudom, hogy sok megírni valóm van, most egy kicsit nehezen szedem össze a gondolataimat, de a legfontosabbakat azért igyekszem összegyűjteni.

1. Otthoni vizsgák megtörténtek, Guszti nagyon jól , a kicsik némi hiányossággal, de megírták amit kellett, jövőre jöhet a következő adag. Most már legalább tudják, hogy mire kell számítani. :)

2. Nagyon jó volt egy kicsit megint magyar földön lenni, bár eléggé kimerültem 1 hét alatt, persze az is lehet, hogy a sok kiürült nyomelem, vitamin is közrejátszik az enyhén kinyúlás előtti állapotomhoz.

3. Huba már aktív gyümölcsevő és a gyerektejpépeket is megízlelte , szépen fogyaszt abból is, de továbbra is az anyatej a favorit.

4. Miután visszajöttünk Diácska megkezdte az óvodai életét.
Első nap még nagyon lelkesen indult, délre mire érte mentem elég sírós hangulatban várt. :(
Második nap szabadfogású birkózó gyakorlatot mutattunk be az óvoda ajtajában , de délben viszont jókedvűen várt, játszott is.
Harmadik nap zokogás reggel, délben méréskelt , visszafogott viselkedés, tudatos közlés arra nézve, hogy a jövőben nem kívánja látogatni az intézményt ! :)

5. Közben Laci is beszokott az új munkahelyére, most az Ő fényképe vigyorog a cég bejáratánál, mint új munkatárs. :)
Élvezi , mert sokat kell targoncáznia, szerintem egész gyerek kora óta erre várt.
Persze még tart a több irányú kiképzés , minden munkaterületet meg kell tanulnia.
Ja , még nem is írtam, hogy mit csinálnak?
Egy japán tulajdonú sík üvegeket foncsorozó, tesztelő, szállító céghez ment ,ahol 3 vagy 4 jelentkezőt versenyeztetnek 3 hónapon keresztül az állásért.
Sorba mennek a munkaterületeken, mert az a cél, hogy bármelyik részlegen bevethetőek legyenek.
Egyelőre lelkes, a munka nem túl nehéz, a csapat fiatalos és jó közel van hozzánk.
Na és persze az sem utolsó, hogy a 8 óra az itt 8 óra és nem 10 vagy még több.
Egyelőre minden okés.

6. Értelemszerűen megkezdődött a tanítás is , így mindenki eggyel feljebb került.
Guszti 2-os (otthon 8.) Artúr 5. , Zalán 3. , Glória pedig a 2. osztályba jár.
Ahogy láttam, idén is lesz elég iskolai szünet, nem fognak megfeszülni az itteni elvárásoktól, bár Guszti szeretne nyelvvizsgázni hollandból, jó lenne ,ha a franciát sem utálná annyira.

7. Úti - és otthoni kalandokról írhatnék megint , sokszor kínomban röhögtem magunkon, de úgy döntöttem, hogy lehet, hogy jobb , ha most inkább törlöm a rövidtávú memóriámat , lesz még épp elég ebből . :)

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Dórikám azt is írd le, hogy 2 évi otttartózkodás után hogyan értették meg a fiúk magukat a hollandokkal Balatonon!
    Nem semmi!
    puszi Éva néni /BPEST/

    VálaszTörlés