2013. április 18., csütörtök

Artúr tovàbbtanulàsa

Tegnap itt volt egy tanàrnô a Maerlant Middenschool-ból, onnan ahovà Guszti is jàrt, hogy kedvet csinàljon Artúrnak ahhoz, hogy az Ô iskolàjukban tanuljon tovàbb.
Itt is megy a gyerekhalàszat àm ....
Mi is úgy gondoltuk, hogy lehetôleg jàrjanak egy helyre vagy legalàbbis egy irànyba.
Bàr benne van a pakliban, ha bàrmior lehetôség adódik, akkor pakolunk és megyûnk haza, ezt most jelen pillanatban nem tudjuk mikor és hogyan lesz, ezért mind a két helyen gondolkodni kell, hogy a gyerekek tovàbbtanulàsa mi módon fog folytatódni.
Itt màs a rendszer, a 6 àltalànos osztàly utàn van 2 év àtmenô tanév, mielôtt szakosodnànak.
Guszti anno a latin tagozatra ment, az a legerôsebb fokozat az A csoportban.
Artúr is A csoportos osztàlyba megy, de mivel Ô nehezebben motivàlható, ezért a vàlasztható tàrgyként a sportot jelôltûk meg. Ez azt jelenti, hogy a kôtelezô oraszàmokon felûl tôbb sportóràja lesz . Vàlaszthatott volna latint, fôldrajzot , mûvészti és technikai foglalkozàsokat is.
Mivel a judót nagyon szereti és a mozgàs szerintem ebben a korban az egyik legfontosabb dolog a nevelés terûletén, a tanulàsban pedig nem olyan gyors, mint amilyen a Guszti volt, igy arra jutottunk, hogy kônnyitsûnk a terheken, hiszen az iskola mellet a magyar vizgàkra is készûlnie kell.
Tanerô nagyon ôrûlt, hogy mi is ôket vàlasztottuk, ôszinte elismeréssel nyilatkozott a làtottakról,tetszett neki a nagyon nagy csalàdunk, sajnàlkozott, hogy balgàéknàl ez szinte hiànycikk.
Aztàn kiderûlt, hogy ô a  katolikus hittantanàr , igy a statisztikai kérdéseinkre is elég kiàbràndito vàlaszt tudott csak adni.
Nagyon nem "divat" mostansàg a hittan, minden egyébre szivesebben tanittatjàk a szûlôk a gyerekeiket.
Probàlta volna kicsit propagàlni a lehetôséget, de az iskola vezetôsége " nem tanàcsolta" ! :((((
MITÔL FÉLNEK ????
A homo-pedofil olasz szàrmazàsú balga miniszterelnôk vezette parlament elfogadta ,hogy jôvô évtôl az ôsszes keresztény ûnnepet kiveszik hivatalosan a naptàrból .
Ez nem azt jelenti, hogy "nem szabad" megûnnepelni (még!) , csak épp karàcsonyt téli ûnnepnek fogjàk hivni !
Európa haldoklik , Jànos jelenései pedig napról napra kelnek életre ! Félreértés ne essék , nem vagyok Jehova tanúja, sem semmilyen szektatag, csak egy konzervatív, gondolkodó európai .Lehet, hogy màr múzumban lenne a helyem ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése