2015. szeptember 1., kedd

szeptember elseje

Tudom, hogy nagyon régen nem írtam az elektronikus naplómba, ennek ezer és egy oka volt ....
Mivel lassan visszatér a szokàsos évi rutin, igy jó eséllyel igérem, hogy szép lassan bepótolom a beszàmolókat .

De most a legaktuàlisabb hír, hogy elkezdôdött az iskolai év.
Guszti az utolsó évét kezdte Blankenbergeben, a többi gyerkôc pedig Bruggeben folytatjàk a tanulmànyaikat .
Huba"középsôs " lett és ma reggel sírvafakadt , Dia a 2. osztàlyt kezdte , Glória àtjôtt Diàék sulijàba,itt kezdte meg az utolsó àltalànos iskolai évét, Zalàn az elsô kiskôzépiskolàt , Artúr pedig a nagyközépiskolàt .... Na errôl is van egy balga sztorim.:

Tavalyi tanév végén elég sokat mentûnk iskolàkat vàlogatni, mire kivàlasztottuk a Brugge Centrum KA -t.
Az igazagtónô nagyon kedves volt, mindent megmutattak, elmagyaràztak, stb...Pàr hét múlva visszatértünk, hogy beiratkozzunk ,amit szintén az igazgatónô intézett,személyesen !
Kivàlasztottuk Arturnak a gazdasàg és modern nyelv szakokat, de a mai napon kiderûlt, hogy ez csak 2 év múlva lép be az életébe , vagyis a nagykôzpéiskola 3-4. évében .Tehàt eltàjoltàk magukat Artúr életkoràból kiindulva :)))))))) Ez azért is vicces,mert 2 alkalommal beszéltûk àt, hogy jelen pillanatban hol tart és hàny éves,stb....Magyaràn majd csak 2 év múlva fog erre a szakra kerülni, ha addig nem gondolja meg magàt :))))))))))
Welcome Belgium !


Összességében mindenki nagyon jó élményekkel tért haza, Gusztàv kivételével,aki màr most haldoklik a tanévtôl.
A kisebbek iskolàja ,most is nagyon jol kezdett, kifejeztten kedvesen és ötletesen vàrtàk a diàkokat.
A bejàrathoz piros szônyeget guritottak ki, a tanàrok szépen kiôltôzve fogadóbizottsàggal sorfalat àlltak a gyerekeknek és a beérkezéskor fotosorozatot készitettek roluk, akàr egy Oscar dij àtadàson.:)

Az oviban az ovonénik stewardessnek öltöztek, kis húzos bôrônddel vàrtàk a gyerekeket,akiknek jàték repûlôjegyet adtak àt , jelképûl azért, hogy ez az év egy nagy és kellemes utazàs lesz. Az elsô nap ennek a jàtéknak a fényében telt, igy a kezdeti síràsból jókedv lett és ez a lényeg !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése