2016. december 16., péntek

az osztàlytàrsaim

 Elfelejtettem megmutatni az osztàlytàrsaimat, akikkel együtt tanulunk az 5.osztàlyban.
Ha minden jól megy, akkor jövô kedden fejezzük be ezt a tanfolyamot és januàrban a 6. szint következik,ami lényegében az utolsó. Utàna specializàlt óràkon lehet tovàbbtanulni....
Ez sajnos nem azt jelenti, hogy megtanultunk hollandul, bàr kétségtelen,hogy nagyon sokat fejlôdtünk .
Tina a tanàrnônk egy igazàn kedves, aranyos, inspiràló személyiség, de a csoportunk is nagyon jól összeràzódott .

Mindenki törôdik a màsikkal....Mindent megünnepelünk, mindent...Mondtuk is,hogy ez inkàbb egy spanyol csoporthoz hasonlit,  nem egy belgàhoz, mert keressük a fiestàk lehetôségét . :)

De amikor bànatos àllapotban voltam, a legtöbb osztàlytàrsam  osztàlytàrsam jelentkezett ....mindenki biztositott az együttérzésükrôl és mindenki meghivott valami kikapcsolódàsra . :)
Persze nem éltem a lehetôséggel, de nagyon kedvesek voltak, igazàn.... Tina is egy nagyon szép levelet írt és ami a legjobb, hogy tudom nem csupàn formasàg . Szeretek kôzéjük jàrni, jó kis csapat.
Sajnos nincs mindenki a képen, pl nincs rajta Nathalie , a kongoi apàca ,aki az egyik kedvencem. Óriàsiakat tud nevetni és àllandóan poénkodik.   Most még nem is akarok belegondolni, hogy màrciusban vége lesz ...de lehet,hogy inkàbb mindannyian megbukunk ;)
Tina a tanàrnônk zöld pulcsiban , mellete Erika Mongóliàból, ô könyvelô (volt)és egy nagyon vidàm személyiség, mintha fôldink lenne... Tia a thai "làny", màr ö sem annyira fiatal, de aktiv csapattag. 

Tina mellet Nikolaj, fehérorosz. Ô a csapat macsója . :)  A többiek kezdetben nagyon ki voltak akadva tôle,mert a stílusa hagy némi kivànni valót maga mögött. Én ismerem ezt a tipust , engem szorakoztat, ahogy làtom a többiek döbbenetét ...:) Egyébként én birom, jóindulatú, csak kissé bogaras ...:)

Nikolaj és mellette az ukràn baràtnôm, Oksana,aki nôgyogyàsz volt valaha . Idejôtt màsodjàra férjhez..2 lànya van az elsô hàzassàgàból, 14 és 11 évesek. 

Tina és Erika

Oksana mellett Ionika ,aki Romàniàból jött. Viszonylag jó a viszonyunk . ;) Elismerte, hogy Erdély az inkàbb a magyaroké ..... :) Azóta kedvelem :))))) Amugy jól fôz, jól sût,sokszor hoz magàval egy kis ràgnivalót,  azt is kedveljük. 



Tereza a màsik baràtnôm, Ô cseh . Mellette Akid , az egyetlen szir ......nevelés alatt, de amugy kulturàlt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése