2016. december 14., szerda

gumicsirke forever

Egy jó ideje, hogy "kedves " szomszédunk , gumicsirke nem piszkàlt minket, el volt foglalva a szembenlévô két új szomszéddal és azok hàzainak felújitàsa körüli munkàlatokkal .
Gondoltam, ha az a program lecseng, majd újra minket vesz elô, de mégis  ahogy ezt most tàlalta ,egybôl az jutott eszembe, hogy ezért bizony  jàrna egy nagy "bumm a fejbe " .....

Tegnapelött , késô délutàn a vàsàrlàsból jöttünk haza a  kicsikkel, egész pontosan, Dia, Huba és Oszkàr egész délutàn hàzon kivül  voltak ,velünk együtt.  A nagyobbak itthon maradtak, de mivel vizsgaidôszak van, mindenki el volt foglalva a sajàt maga "bajàval ".
Amikor kiszàlltunk a kocsibôl a hàzunk elôtt és épp cuccoltunk befelé, nyíl a szomszéd nyikorgó ajtaja és màr kalimpàlt is Lacinak, hogy menjen oda .
Én betereltem a többieket a lakàsba, Laci pàr perccel utànunk bejött és kissé idegesen közölte, hogy az öregnek vörös a feje és fújtat,hogy azonnal rendôrt hív és megy a bírósàgra, mert ez igy nem mehet tovàbb....

Kérdeztem, hogy miért, mi történt, de persze Laci sem tudott többet nàlam, hiszen együtt jöttünk haza ...
Abban a pillanatban felkiàltottam az otthon lévôknek, hogy mindenki kerüljön elô, mert esemény van.

Gusztàv fülén fejhallagtó volt, igy ô abszolut kimaradt mindenbôl....
Artúr a szokàsos esti fürdô óràit töltötte , igy ö sem volt kompetens az esetleges tôrténénsekben. Zalàn és Glória lejôttek és kivàncsian kérdezték, hogy mi történt, miért kellet azonnal lejönniük.

Mi is ezt akartuk kérdezni, mert az öreg panaszkodik,hogy elviselhetetlen ,ami nàlunk van, szóval mi történt addig, amig nem voltunk itthon ?

Zalàn és Glória egyszerre mondtàk,hogy semmi .....
Veszekedtetek? Csapkodtatok? Rohangàltatok?
Nem, nem, nem.

"Mindketten a sajàt szobànkban voltunk, holnap vizsga, a tesztlapokat kell csinàlnunk " ;

"Jól van, akkor mindketten gyertek àt most az öreghez és szembesitsük a problémàval ,màr ha van....."

Laci àtment a fiatalokkal és elég hosszasan ott idôztek...
Elôször Glória jött haza, enyhén feldúlva mesélte, hogy az öreg milyen sunyi alak, hogy hazudik, azt sem tudja pontosan ki lakik a feje fölött és csak baromsàgokat nyöszörög, közben pedig fenyegetôzik.

Ekkor még nem sokat értettem az egészbôl, de amikor hallottam Laci emeltebb hangjàt az utcàn , akkor gondoltam, hogy ez az öreg varangy valamit nagyon kitervelt.

A következô volt a szitu :
Nekünk úgy adta elô, hogy amig nem voltunk itthon , micsoda nagy palàver volt, ami elviselhetetlen és azonnal kihivja a zsarukat. Arra nem szàmított, hogy a gyerekeket elôràngatjuk és àtvisszük hozzà, ahol a szemükbe kell néznie és meg kell vàdolnia ôket.

Akkor derült ki, hogy pontosan nem is tudja, hogy melyik gyerek lakik felette, meggyôzôdésem, hogy mindvégig azt hitte, hogy Artúr az , de most , hogy Ô ott sem volt, màr bedôlt az elsô "tornya".

Elôször Glóriàt kezdte firtatni, de Ö azonnal kikérte magànak és helyre tette ,hogy Ô tanult egész délutàn ,mert vizsgài vannak ,meg is tudja mutatni ,hogy hàny papirt teleirt.

Hupsz.......na akkor vallotta be ,hogy tulajdonképpen nem is ma volt problémàja ( undorító ,mert nekünk pont ezzel kezdte ) , hanem tegnap este fél 10 kor.

Zalàn felröhögött és mondta, hogy ez sem stimmel, mert tegnap este a bàtyjàval bent voltak a belvàrosban és csak 10 re értek haza. A fél 10 et az öreg cetlirôl olvasta le !!!!!!!!!
Oh, hàt akkor egy kicsit késôbb volt- vàlaszolta........
Megint bebukta ...
Na ekkor Zalàn ékes ,édes anyanyelvén  mondott neki egy  szépen megcsavart cifràt , amit az öreg valószinûleg tolmàcs nélkûl is tudott értelmezni ,majd utasitotta Zalànt, hogy legyen vele tisztelettudó !

( Szerintem nekem itt fogyott volna el a türelmem, valószinüleg még most is egyenesíteném az orràt, de a fiúk erôt vettek magukon és hollandul probàltàk észheztérteni  gumicsirkét. )

Na és mi volt a lényeg ????
Nem törôdött bele , hogy elveszitette a birosàgi pert , neki kellenek a felsô szobàk  és mindent meg fog mozdítani, hogy minket innen eltàvolítson. Szerinte jobban jàrnànk, ha összeébb húzódnànk és àtadnànk magunktól az elso emelet felét, hogy ö kényelmesen elférjen ......egyedül ! Zavarja, hogy

...és különben is adatokat kért Magyarorszàgról , vagyoni  felülvizsgàlatot,hogy bebizonyitsa, hogy mi egy tehetôsebb csalàd vagyunk és nem vagyunk jogosultak a szociàlis lakàsra, amiért mellesleg lakbért fizetünk, màr nem is keveset !

...és elviselhetetlen, hogy valamelyik gyerek éjjel megfordul az àgyàban ,mert hallja azt is és hogy annyiszor zuhanyzunk és lehuzzuk a wc t....... :)))

Laci ekkor akadt ki rà, ezt hallottam az ablakon àt, màr Ô is kikérte magànak ezeket az alaptalan vàdakat,ezt sok rosszindulatú baromsàgokat...

Elhatàroztam, hogy ezúttal jelzem a "rendôrünknek" ,hogy tegyen valamit a szomszéddal,mert ez màr bôven kimeriti a zaklatàs fogalmàt.....Nem hiszem, hogy normàlis dolog és nem lehet ôt ezért meginteni vagy megbüntetni, hogy àllandóan belepofàzik mindenbe, hogy màsokat fenyeget, figyelget, piszkàl . Nem beszélve arról, hogy rendszeresen bàmulja a lànyok ablakàt .....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése