2013. június 4., kedd

"gyerekszoba"

A vasàrnapi programok csúcspontja a kôvetkezô tôrténet volt !
Màr tavaly megàllapitottuk, hogy sajnos a balatoni férôhelyûnk kezd nagyon szûkôs lenni, fôleg ha a csalàd teljes létszàmmal jelen van.
A hàtsó terasz beépitésén gondolkodtunk, de tovàbb nem jutunk mostansàg ezûgyben, mert hàt arra nem lesz "felesleges" anyagi hàtterûnk.
Azutàn jôttek az egyéb alternativ ôtletek, pl egy mobilhàz a kert hàtsó részében,de a keresés utàn ràjôttûnk, hogy nagyon nehezen lehetne egy akkora épitményt hàtra bejuttatni.
Nos akkor elkezdtûk keresni a lakókocsikat, leginkàbb otthoni hirdetésekben, mondvàn,hogy inkàbb otthon kôltsûnk pénzt és a szàllitàs is rôvidebb.
Sajnàlattal làttuk, hogy az àrak az ittenihez képest joval magasabbak , viszont az àllapot kôzôtt is van némi diferencia.
Itt a belgàk nem harcoljàk le ugy a dolgaikat, sem az autokat, sem a motorokat, mint otthon, nyilvàn, mert megtehetik, hogy elég gyakran cserélik a gépparkjaikat.
Szóval itt ràakadtunk tôbb, minket érdeklô hirdetésre, aztàn az egyikre hirtelen felindulàsból ràugrottunk és el is mentûnk szemûgyre venni a hirdetményt.
A tôrténéthez hozzàtartozik, hogy a  Mercédesz a jôvô héten megy vissza vizsgàzni, igy azzal nem akartunk utnak indulni, ezért Sylvivel autot cseréltûnk, mert az ôvén is van vonóhorog, hogy egy esetleges adàsvételnél ne kelljen kétszer forduljunk .
Saint Niklasba autoztunk ahol egy kedves, baràtsàgos csalàd vàrt minket.
A hàtsó kerben tanyàzott a lakókocsi és a képeknek megfelelôen egész szép àllapotban volt.
Persze nem új ( 33 éves :) ), de nagyon megkimélt àllapotban van, tényleg vigyàztak rà.
Belûl kell matracot raknunk az egyik àgyba, pàr aprosàgot kell felfrissiteni, de az ilyen jellegû problémàkon nem szoktunk fennakadni, viszont ahhoz jól jôtt hogy az àron alkudni lehessen.
Elmondtuk, hogy szimpatikus a jàrmû, de hàt azért van még jo pàr teendô vele, ugyhogy ha alkuképesek, akkor nyélbeûthetjûk az ûzletet és most azonnal el is vinnénk magunkkal.
:) Elég szépen sikerûlt alkudnunk, tényleg az ôsszehasonlitàs kedvéért mondom, hogy az otthoni àrak feléért, harmadàért sikerûlt megvennûnk az "új gyerekszobàt " .
Kedélyesen lerendeztûnk mindent ,az eladó felcsatolta a lakokocsit , làmpa és fékproba is megvolt és szépen útnak is indultunk ...volna....
Alig hogy kikanyarodtunk az utcàra és àthajtottunk a fekvôrendôrôn , a lakókocsi elszabadult !
Laci ijedtében , ôsztônôsen Sylvi kocsijàt védve elmenekûlt a lendûletben lévô vontatmàny elôl (aztàn ezt a dôntést utólag felûlbiràltuk, mert Sylvi kocsijàt még mindig olcsóbb lenne lecserélnûnk,mint pl a szembe jôvô BMW -t ) a szembeforgalomnak jelezve a  veszélyt félreàlltunk .
Akkor làttuk, hogy a guruló gyerekszoba célbavett egy parkoló lakóautót ....de nem , végûl elkerûlte.....aztàn a kôvetkezô célpont egy csalàdi hàz bejàrata volt ........akkor màr az adrenalin eléggé felszôkôtt bennûnk , de hàla Istennek a kertrendezésre felpakolt térkôvekbe beleûtkôzôtt és azok megàllítottàk .
Laci kiugrott a kocsiból és mint Toldi a bikàt , olyan elszàntsàggal kapta el a lakókocsi rúdjàt . :)
Nekifeszûlt az 1 tonnànak és biztonsàgosabb helyer tolta. Azutàn visszaszaladt az eladóhoz, segitséget kérni !
Na azok is ledermedtek !!!!
Még jo, hogy itt  tôrtént az utcàban és nem az autópàlyàn, ott bàrkit megôlhetett volna .
Kiderûlt, hogy a rôgzitô kar , nem rôgzit jól. Hurrà !!!
Akkor jôtt a magyar problémamegoldàs és némi kôtél , 10 perc és ujra vonatàshoz felkészûltûnk .
Igen lassan merészkedtûnk fel vele a pàlyàra, meg is àlltunk még ellenôrizni, de az ideiglenes megoldàs elég stabilnak bizonyult .
De ha most azt mondom, hogy évekkel ezelôtt kitôrôtt kerékkel is eljutottunk egyik pontról a màsikba ,hasonló hàzipraktikàs megoldàsokkal, biztos hitetlenkedtek, .....pedig tényleg volt olyan is ! :))))
Szóval lassan, de biztosan hazahúztuk ,nem szabàlyos rendszàmmal, pedig 3 rendôrautó is elment mellettûnk.:)
Most itt àcsorog a gyerekek nagy ôrômére !
Még pàr hét van a felkészitésre és indulhat haza a végleges helyére ! :)
vontatàs kôzben :)






4 megjegyzés:

  1. nem tetszik ? :) pedig jo àm !

    VálaszTörlés
  2. Fálló Szelhő2013. június 6. 22:11

    Jó ez! Ilyenekkel jöttek az NSZK-s turisták gyerekkorunkban a Balatonra :)

    VálaszTörlés
  3. Ez egy igen praktikus ötlet!

    VálaszTörlés