2015. február 3., kedd

soron kívûl Szent Margit Kórhàz II.


Tisztelt Zechmeiszter Làszlóné, Balogh Dorottya!

Köszönettel vettem tájékoztatását az interneten keringő dokumentummal kapcsolatban, mely a Kórházunk Fejlődésneurológiai osztályán tapasztaltakkal kapcsolatban fogalmazza meg egy édesanya panaszait. 

Sajnálatosnak tekintem azt a napjainkban terjedő gyakorlatot, hogy az internet kínálta lehetőségeket felhasználva sokan a nyilvánosság előtt minősítenek intézményeket, vagy azok egyes osztályait, jogos, vagy jogosnak vélt panaszaik kapcsán, már azt megelőzően, hogy a jogszabályok és az intézmények által felkínált jogorvoslati lehetőségekkel éltek volna. Ennek a módszernek csak egyetlen eredménye lehet: az egészségügy amúgy is megtépázott tekintélyének további rombolása, az egészségügyben dolgozó, jó érzésű és megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező kollégák tekintélyének csorbítása. 

Természetesen mindenkinek joga van véleményét megosztani olyan fórumon, ahol azt jónak tartja, magam is támogatom a szabad vélemény nyilvánítást, ugyanakkor álláspontom szerint mindenkinek felelősséget is kell vállalnia az általa elmondottakért és annak következményeiért is. Kórházunk - annak érdekében, hogy a betegpanaszok kivizsgálását a lehető leggyorsabban és a panaszos számára kielégítő módon tudjuk biztosítani - a honlapon erre megfelelő eljárásrendet dolgozott ki. Az intézmény vezetése, és főigazgatóként személy szerint én is mindig nyitottak voltunk és vagyunk az ilyen jellegű panaszok érdemi meghallgatására és kivizsgálására. 

A Fejlődésneurológiai osztály az országban egyedülálló módon végzi az újszülöttek és csecsemők kivizsgálását és kezelését, a korlátozott anyagi lehetőségek mellett is magas szakmai színvonalon. Az intézmény lehetőségeihez mérten igyekszik biztosítani a gyermekek és szüleik megfelelő elhelyezését és ellátását. Nem lehet ugyanakkor figyelmen kívül hagyni, hogy a szülők nem veszélyeztethetik a többi gyermek jogainak érvényesülését, valamint egészségi állapotuk védelmét. Tekintettel arra, hogy az osztályon nincs lehetőség a gyermekek egyágyas kórteremben történő elhelyezésére, ezért - elsősorban a gyermekek védelmében - szigorú szabályokat kell alkalmazni. Mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel korlátoznunk kell a szülők és gyermek folyamatos együttlétét, de a többi gyermek védelme ezt megköveteli. Éppen azért, hogy ezt az időszakot a lehető legrövidebbre szorítsuk, az osztály szoros menetrend szerint szervezi meg az érintett gyermekek kivizsgálását. 

Összefoglalva tehát - miközben 4 gyermekes édesapaként természetesen megértem az édesanya érzéseit és ehhez kapcsolódó panaszait - méltánytalannak érzem, az osztály és az ott dolgozók minősítését. 

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.


Üdvözlettel:


dr. Badacsonyi Szabolcs
mb, főigazgató

Szent Margit Kórház
titkárság
1032 Budapest, Bécsi út 132.
Tel.: 388-8901
Fax: 439-0276
e-mail: foig@sztmargit.hu




Kivàncsi lennék a véleményetekre ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése