2016. február 25., csütörtök

gumicsirke megint akciózik

Tegnap kissé kiakasztott , "kedves, öreg" szomszédunk...
Írt nekünk egy levelet, amit bedobott a postalàdànkba ,ami a követekezôket tartalmazta.

Nagyon sajnàlja, de tarthatatlan és elviselhetetlen a zaj,amit a felette lakó 4 gyerek csinàl.( megjegyzem, nem 4 gyerek lakik felette, csak 3 és azok sem a kicsik ! )  Nem lehet elviselni a fütyürészést , a telefonos hangokat, a tv nézést, stb...( nincs is tv-adàs fent )
Volt nàla egy vendég, akivel néha együtt szoktak TV t nézni és az is tanusithatja, hogy ez elviselhetetlen, ràadàsul az emliett hölgy, magas beosztàsban van ,aki utànajàrt, hogy nekünk van ingatlanunk Magyarorszàgon.Ezt az is bizonyitja, hogy  mi minden évben haza tudunk utazni hosszabb idôre,.  Akkor viszont szerinte,  nem vagyunk jogosultak a szociàlis lakàsra, ezért feljelentést tesznek ellenünk.
Nagyon sajnàlja, de ezt a lépést a gyerekeink miatt kénytelen meglépni.


Vààààààààààààà ! Miutàn ékes anyanyelvünket kimerítve 5 percig mondtam a magamét, amit ily módon  aztàn igen ritkàn teszek , de muszàj volt, hogy ne kapjak agyvérzést vagy hogy helybôl ne tekerjem le a fejét, Gusztàv àtment hozzà és megkérdezte, hogy az ö neve van e alàirva , ö irta e a levelet ?

Az öreg behivta Gusztit magàhoz, azzal a felkiàltàssal, hogy beszéljék meg az ügyet .
Kb 10 perc múlva Guszti vörös fejjel jött haza, ugyanis az öreg csak hajtogatta, ugyanazt amit leírt és ,hogy mennek a birósàgra,mert adatokat gyüjtött rólunk,ami ,szerinte elég lesz ahhoz, hogy minket innen kitegyenek !  Guszti mondta neki, hogy egészen biztos benne, hogy ennek az egésznek semmi kôze nincs a zajhoz ( miutàn tényleg nincs! ) hanem kifejzetten ellenünk szól a tàmadàs és a bosszú hajtja, mert tavaly elveszitette a pert !
Erre az öreg elvette Gusztitól a levelet , széttépte és kidobta a gyereket a lakàsàsból !!!!


Vààààààààààààà ! Na, feltéptem az ajtót, hogy most àtmegyek és beverek neki egyet (màr rég megérdemelné!!! ) ,közben eszembe jutott, hogy valószínûleg effélére jàtszik, igy visszakiabàltam a fiúknak , hogy valaki jöjjön tolmàcsolni ! Artúr, Guszti ott is termettek .
Kijött az öreg, kértem a fiúkat, hogy akkor most szinkrontolmàcsolàs legyen a félreértések elkerûlése végett.
Mondtam neki, hogy na akkor most van az a pont, ahol vége a tûrelmemnek és vegye tudomàsul, hogy nem tûrôm tovàbb , hogy a csalàdomat . piszkàlja . Ha nem fejezi be , feljelentem zaklatàsért , ne aggódjon én is gyûjtöm a bizonyitékokat, de addig se felejtse el, hogy ezidàig nagy tolerànaciàval voltunk a hülyeségei irànt és nagyon normàlisan éldegélnénk itt mellette, de nagyon kellemetlen szomszédok is tudunk lenni, mi 9 -en.  Ha unatkozik, menjen , keressen magànak valamilyen hobbit vagy menjen el a nyugdijas klubba ,de el a kezekkel a csalàdomtól, mert nagyon sokba fog ez neki kerülni !

Na ezen kiakadt, hogy mi az , hogy ö menjen el és hobbizzon ? ! :))))
 Elkezedett hadakozni, hogy éjjelente ,  Artúr telefonjànak hangja zavarja ! :))))))))

Artúr a 2. emeleten lakik, az ellenkezô oldalon! :))))  (Csak pikkel  rà, mert anno néha becsôngetett hozzà, törôdésbôl . )
Zalàn lakik felette, aki esténként legtöbbszôör engem boldogit, mert vagy jôön velem futni ,vagy amig itt teszek-veszek ,a nappaliban tartózkodik , a telefonjàt ,meg  fülesen hasznàlja, ha zenét hallgat és azt sem éjszaka.
Biztos az akvàriumban élô halak kiabàlàsa is zavarja ezt a vén, ronda, hazudós fószert.

Erre tovàbb hajtogatta, hogy van rà bizonyitéka, az ismerôse mindent igazolni fog.
Guszti erre levonta a konkluziót, hogy szerintünk vagy a gyerekeket gyûlöli vagy az idegeneket, azaz rasszista .
Ezen nagyon felhuzta magàt, mert hogy az itt fôben jàró bûnnek szàmít a rasszizmus (persze csak elvileg ,mert a magànéletben majdnem mindeki az! ) és "kiabàlta" ,hogy mondjuk ezt mégegyszer .
"Nem kell mégegyszer mondani, a viselkedésébôl erre lehet következetni" -vàlaszolta Guszti.
Erre fogta az öreg és becsapta az ajtajàt ! :)))))



Komolyan mondom , ritkàn làt az ember ilyen tömény rosszindulatot, gonoszsàgot ! Ràkos beteg, idôs, egyedülàlló, fél làbbal a sírban és most is azon agyal, tervezget, hogy hogyan tud valakinek àrtani, hogyan tudja megkeseriteni màsok életét .
De most túl messzire ment .....

4 megjegyzés:

  1. Sziasztok,
    a rasszizmus fajgyűlöletet jelent, az idegengyűlölő az xenofób (xenofóbia) csak a pontosság kedvéért, hátha szükségetek lesz rá!puszi Andi

    VálaszTörlés
  2. neki mi "faj" vagyunk !Nem véletlenül irtam ,persze ez esetre is van pontosabb kifejezés : gój

    VálaszTörlés
  3. a sztoriban azt írtad: "vagy a gyerekeket vagy az idegeneket gyűlöli...
    azért nektek is mérlegelni kellene, hogy érdemes e ebben az értelemben használni magatokra a "faj" kifejezést, nem biztos, hogy ez előbbre viszi az ügyeteket. puszi

    VálaszTörlés
  4. Ellentétben a magyarral , ez egy elég egyszerûsitîo nyelv, a hétkôznapokban leginkàbb ezt a szót hasznàljàk, akkor is ,h a csak a népek közötti ellenszenvrôl van szó. Ellenben érezheti, hogy a dologhoz való hozzààllàsaebbôl az irànyból vélelmezhetô .

    VálaszTörlés