2016. május 30., hétfő

aktualitàsok III.

Dia napokig nagyon szomorú volt a teknôse miatt, bevallom én is .
Aztàn újra megràgva a dolgot elmentünk Laci kollégàjàhoz, akik a teknôstenyésztôk és vettûnk 2 új ( a régivel egy alomból szàrmazó ) àllatkàt.
Amikor bementünk a hàzukba, igazàn érdekes és szép làtvàny fogadott.
A nappaliban volt egy elég nagy terràrium ,amiben nagyon sok teknôsgyerek lakott, igazàn szép és gondozott körülmények között . Innen vàlasztottuk ki a 2, talàn legfejlettebb példànyt.
A kertben egy egész nagy teknôs kifutó volt, ahol legalàbb 20 felnôtt,  nagy és igen koros (20-60 éves ) lényecske élt, komolyan nagyon szép környezetben . Ahogy làttam elég "szociàlisak" , együtt mozogtak, idônként tolongtak, pedig helyük volt elég .
A kert végében egy madàrhàz is àllt, mert hogy kanàrakat is tenyészetnek. Nem a nagy piac szàmàra, leginkàbb sajàt kedvtelésbôl, óràkat foglalkoznak velük és azt làttam, hogy al ehetôségekhez képest , maximàlisan "luxus " körülményeket biztositanak hàzi kedvenceiknek .

Itthon is meg volt az öröm, beköltözött hozzànk a magasabb pàncélú Buda és a laposabb Pest .
Màr itt vannak jó néhàny napja és ahogy telik az idô ,  ôk is baràtkoznak velem. Ha kiveszem ôket , nem bújnak  el a menedékbe, hanem màr nyujtogatjàk a nyakukat egy kis óvatos vakargatàsra . :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése