2016. május 14., szombat

az idei osztàlykiràndulàsokról

Glóriàék idei pàr napos útjukat a központi rendelet alapjàn törölték,mivel Brüssel lett volna az uticél.

Zalànék Vallóniàba mentek, Dinant mellé Waulsortba mentek egy tanítàsi hétre.
Mivel Flandria teljesen sík vidék, ez érdekesnek igérkezett nekik, mert a célàllomàs a belga "hegyvidéken" van. :)
Vizisportos hetet terveztek, de pont azon a héten a szokàsoshoz képest is rémes idôjàràst kaptunk, igy a vizisportok helyett kiràndulàsokat és  egyéb elfoglaltsàgokat talàltak ki a diàkoknak .
Nagyon élvezték, Zalàn élményekkel teli jött haza, sokkal jobban sikerült az egész kiruccanàs, mint ahogyan vàrtàk. :)

Gusztiék azonban.....Mivel teljesen elme- és idegbénult igazgatójuk van , ezt màr régóta tudjuk, hova küldte el a végzôs évfolyamot ?
Brüsszelbe és Molenbeekbe ! Igen, oda ,ami kiemelten veszélyes és kerülendô célpontnak minôsitették a helybélieknek is , de még a turistàknak is .
Na és miért mentek oda ?
Hogy megmutassàk a jó , belga diàkoknak, a néger és muszlim gettót .Hogy betekintést nyerjenek abba, hogy hogyan élnek Európàban a nem európaik, hogy tudjàn megôrizni az identitàsukat, szokàsaikat és hogy làthassàk, hogy nem minden arab és : vagy néger ember terrorista..............

Ha tudtam volna elôre, hogy mire készülnek, a legkevesebb, hogy nem engedtem volna el és nem fizettûnk volna 200 eurót egy 3 napos agymenésért, ami ràadàsul olyan "jól" sikerült, hogy a végén a tanàrok is elnézést kértek a gyerekektôl.
Úgy volt kitalàlva , hogy a "nemzetiségi vàrosrészek "làtogatàsa utàn, a  négerek àltal üzemeltetett büfében ebédeltek ,amitôl estére màr a fél évfolyam, éjszakàra pedig a maradék is lebetgedett. Ételmérgezést kaptak. Ràadàsul az egyetlen érdekes program  , a belga RTL meglàtogatàsàt a szervezôk az utolsó óràban visszamondtàk. :)
Gyakorlatilag semmit nem csinàltak azon kívül, hogy  mind a tanàrok ,mind a diàkok egymàs utàn rohamoztàk meg a WC t , ki ezért , ki azért ......:(
Akik Molenbeekbe mentek , a csoport màsik fele, megismerkedhetett azzal a hellyel, ahol a köztudottan az elmúlt évek legtöbb terroristàjàt azonosítottàk , ahol a legkônnyebben lehet bàrmilyen tipusú fegyvert venni, ahol a levegôben  is terjeng a drog, ahova a rendôrség helyett a kommandó jàr ki......Megnézhették ,hogy ott is élnek "normàlis" emberek és nem kell félni a terroristàktól ..........
Ha ezt a muszlim lakók az ablakból felfedezték, hogy belga iskolàs csoportokat hoznak közéjûk ismerkedni, szerintem még mindig fetrengenek a röhögéstôl .......... Én meg a dühtôl, hogy ennyire hogy lehet kretén egy iskola ?! Ha most nem lenne épp elég dolgom, biztos, hogy írnék az illetékeseknek,hogy ezt mégis hogy gondoljàk , miutàn màrciusban körlevelet kaptunk a többi oktatàsi intézménytôl, hogy a minisztérium javaslatàra minden csoportos utat lemondanak .
Mondtam màr , hogy ez balgium ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése