2010. február 4., csütörtök

Móni és Zoli


Megpróbálom összeszedni a mögöttünk levő pár nap eseményeit, de gyorsan leszögezem, hogy nagyon jól sikerült pár napról fogok írni ! :)
Nos, az eleje elég rázósan indult, mert otthon leszakadt egy nap alatt az egész évi várható hómennyiség, így Ferihegyet a totál káosz jellemezte.
Móni és Zoli pedig hosszú tervezgetés és várakozás után, éppen aznap indultak hozzánk látogatóba.
Voli izgalom, mivel az aznapra kiírt gépeket sorban törölték, jobb esetben "késik" státuszba helyezték.
Én a netről figyeltem a gépek indulási adatait és el kell mondanom délután 4 kor még nem írtak ki semmit az elvileg du. 3 kor indult gép mellé. :(
Volt remény, hogy felszállnak , de hogy mikor és hogyan azt nem tudtuk.
Este több sms váltás után kiderült, hogy 21 órakor kigurultak a kifutópályára és több órás várakozás után végre megkapták a felszállási engedélyt !
Andi barátnőm Gusztival együtt elindultak Liégebe a reptérre, hogy "haza" szállítsák hozzánk vendégeinket, akiknek eredetileg Charleroiban kellett volna landolniuk . Ezt a változást is csak onnan tudtuk meg, hogy Zoli az utolsó pillanatban küldött egy smst a gépről, ami egyébként tilos ! ( és akinek nem küldtek ...?)
De a történetnek nincs vége, mert útközben tartottuk a kapcsolatot a szárazföldi egységgel :) ,akik Liégebe tartottak és kiderült, hogy Belgium nyugati részét is elérte a havazás, ami olyan állapotot teremtett, hogy az útjelzőtáblák is olvashatatlanná váltak, így időnként Gusztinak ki kellett szállni a kocsiból, hogy letakarítsa őket. :) vicces , nem ?
...elég sokáig nem kaptam híreket a "légiektől " sem, ezért kezdtem már tényleg aggódni, hogy miért nincs nyoma a landolásuknak. Végre megszólalt a telefonom és Móni közölte, hogy rossz híre van, mert végül Brüsszel Nemzetközi Repterén kötöttek ki, ugyanis Liégeben nem tudták letakarítani a pályát és 20 perc körözés után a kapitány leszállt Brüsszelben ,mivel már nem volt több üzemanyag a gép szárnyában. (azt idáig nem tudtam, hogy Demszky elvállalta Liége polg.mesteri posztját :))) )
Azonnal hívtam Andiékat , akik épp akkor értek Liégebe, hogy mi a helyzet...! :(
Kissé mérges volt 2 óra éjszakai, havazós vezetés után, hogy most fordulhat vissza Brüsszel felé...Értehető !
Még pár óra autókázás ebben a kis országban és végre sikerült megtalálni vendégeinket, majd újból pár óra és éjjel fél 3 -kor meg is érkeztek hozzánk szerencsésen, kissé elgyötörten ! :)
De nagyon örültünk egymásnak !!!!

A következő napok persze azzal teltek, hogy körbemutogattuk ,amit ilyenkor lehet, a lakóhelyünket, Blankenberget, az iskolát, a tengerpartot, na és persze Brugget is, ahova másnap is vissza kellett térnünk, mivel Dombi házaspárt rendkívül elvarázsolta ez a gyönyörű középkori kis városka, aminek a hangulatát nem adják vissza sem a fotók , sem a leírások, azt látni kell !Na és a csokiboltok...:)
Esténként sörkörkostolót rendeztünk, azaz mindenki kapott a poharába mindenféle sörből egy kis kostolót, majd a végén megegyeztünk, hogy melyik volt a legfinomabb és amelyik a legjobban ízlett, azt ihatta meg mindenki befejezésként. Közben persze órákon át beszélgettünk, főztünk,tervezgettünk.
Szombat éjjel és szerda dél között kipróbálhattuk az időjárás legkülönbözőbb formáit : volt havazás, napsütés, borulás, eső, szél és még meleg is !
Sok képet készítettek Móniék, ha megkapom őket én is közzéteszem !

1 megjegyzés: