2010. február 12., péntek

Van Gogh és Jan van Eyck után...

Sokan tudjátok, sokan talán nem , hogy Férjecském egyik kedvenc és pár évre félrerakott hobbija, a festészet .
Na nem csak a szobafestés, bár az elmúlt években a sorban született gyerekeink miatt, ebben bőven volt részünk, de most végre újra előkerült a vászon és a paletta, na és az ihlet...

Szóval, itt a németalföldön az emberből csak előbújik a művész és valahogy a kultúrális elvárás is, szóval elkezdtük a városi galériákat nézegeteni , majd egyik nap Laci barátságot is kötött az egyik helybéli szobrász nénivel, aki idős éveiben egy moder galériát üzemeltet és szerncsére hajlandóságot is mutat a kortárs festők képeinek befogadására.
Igen, de ami nagyon meglepő volt, hogy itt és most nem a klasszikus képeket és egyáltalán semmiben sem a klasszikus műalkotásokat keresik az emberek, hanem az úgynevezett dekorációk a menők.
Hát kellett egy kattanás, hogy ne az impresszionisták és ne a realisták szelleme vezérelje az ecsetet és Laci elkezdett ún. "túrista -dekorációkat " gyártani.

A technika is más, lényeg, hogy elég gyorsan készülnek a művek és már egy jó néhány az egyik blankenbergi galéria falán díszeleg.
Egyikről másikról készült fotó, úgyhogy megpróbálom megmutatni őket ! :)
A bringa...
Zeebrugge


4 megjegyzés: