2010. február 11., csütörtök

rapport

Ma, azaz csütörtök délután szülői volt az iskolában, amit itt rapportnak hívnak és kicsit másképpen működik, mint otthon.
Inkább a fogadóórákhoz tudnám hasonlítani. Minden szülő kap (elvileg) 10 percet ,amit előre egyeztetni kell és akkor az osztályfőnökök személyreszabottan számolnak be a gyerekek tanulmányairól.
Utoljára november végén volt ilyen, mivel a hétvégén megkezdődik a"krokusvakantie",így most egy újabb negyedévet zártak.
Gusztáv osztályfőnökénél kezdtük a sort, aki ismét elégedettségéről számolt be, Gusztit továbbra is intelligens, okos, udvarias gyereknek tartja. Szerinte jól halad a nyelvvel és még a franciával is kezd megbarátkozni, pedig én tudom, hogy nem szereti. :)

Artúr tanítója (Kim) is meg van elégedve Artúr teljesítményével, bár úgy látja, hogy kissé zárkózott , nem tudja, hogy a nyelvi hiányosság okozza nála ezt vagy Ő egyszerűen ilyen...Hát Ő egyszerűen ilyen, én elárultam Neki.
Azt is elmesélte, hogy feladatait megcsinálja, leckéje mindig készen van és már a gyerekekkel is többet társalog, de nem kezdeményező. Ezt eddig is tudtuk...:)

Zalánról pedig megtudtuk, hogy az osztályban Ő az 5. legpontosabban teljesítő gyerek, annak ellenére, hogy idegen anyanyelvű és ezért külön dícséretet érdemel.
Szeret versenyezni a többiekkel az órai feladatokban, élvezi, ha Ő lesz kész elsőnek és ennek hangot is ad.
Petra néni nagyon kedveli Őt, szerinte egyébként mind a 3 fiú jól érzi magát az iskolában , jövőre már semmi gondjuk nem lesz !
Gusztinak márciusban kell majd középiskolát választanunk, mert júliusban befejezi a flamand általános iskolát.
Na még egy nap és megkezdődik a februári iskolai szünet ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése