2010. március 22., hétfő

elültettük Dia fáját !









Szombaton délután fél 3 ra kellett mennünk a hivatalos faültetésre Brugge egyik kertes,erdős negyedébe.


Szerencsére aznap sem esett még az eső, bár lógott a lába rendesen, de megúsztuk ,így azon kívül, hogy nem sütött a nap, nagyon kellemes idő volt.
Szóval odaértünk a kijelölt terepre, ahol sátrak és táblák jelezték a jelentkezés helyszínét és természetesen nagyon kedvesen fogadtak minket is , meg is kaptuk az eseményt megörökítő emléklapot, majd megmutatták, hogy melyik kertész bácsi fog továbbigazítani. :)

Már ott állt pár család és mire mi is betársultunk, lehetett menni kiválasztani a facsemetéket. Valószínűleg kevesebben jöttek el, mint ahány családra számítottak ,ezért megengedték a tesóknak is, hogy Ők is ültessenek. :)
Így mi 5 db facsemetével továbbsétáltunk a fásítandó területre, ahol már kis gödröcskék várták a jövő erdő csemetéit. Ott mindenki kiválaszthatott egy szimpatikus helyet és ott "ünnepélyesen "elhelyezhettük" a fákat. így is történt ! Gusztiék is nagy igyekezettel kertészkedtek.
Néhány képben meg is örökítettük az eseményt.

A képeken úgy tűnik, mintha valami kertben lennénk, de a látszat csal !
Sint-Kruis (ami Brugge egyik negyedében van ), ott jelölték ki az új erdőt, ami mellett már van egy egész nagy kiterjedésű erdőcske, tehát nem a szomszéd kertjében fotózkodtunk ! :)

A megterhelő kerti munka utána az Önkormányzat vendégei v oltunk e gy kis sörkostolóra a gyerekeknek meg a húsvéti nyúl osztogatott finomságokat !

2 megjegyzés:

  1. Azt a kutyafáját, akarom írni a Dia Fáját neki...!!!
    :)

    VálaszTörlés
  2. De jó! Nagyon ügyesek vagytok!
    Dórikám! Jó a masni a hajadban.)!!
    Éva nénje

    VálaszTörlés