2012. április 5., csütörtök

bolondos április

Nem csak az idojárásra , hanem a hangulatomra is igaz a bolondos kifejezés .
Két hét iskolai szünet van, gondolom ez már önmagában sok mindent elárul.
Persze nem az a bajom , hogy itthon vannak a gyerekek, hanem ha egy percet is unatkoznak, rögtön kezdodik a balhé :
" miért szól hozzám ? miért néz rám ? miért nyúl hozzá ? stb..."
Ezektol a hajam az égnek áll és ilyenkor egyesével rohannak hozzám percenkét a vélt sérelmeiket eloadni , aminek gyakran se füle, se farka ....
Gondoltam is , hogy elejét veszem az unatkozásnak és mindenkinek átnézzük a ruhatárát , ki mit nott ki vagy mi használódott el , stb..
Nem volt egyszeru, közölték, hogy az nagy munka és nem kívánják megcsinálni az egybevont tavaszi nagytakarítással .
Ilyenkor ér véget a házi demokrácia ("ami Athénnal együtt réges régen sírbaszállt " RIP. Nagy Tibor ) és némi verbális ráhatás után , lassan mindenki munkába áll.
6 nagy zsák kinott vagy sosem használt ruhától szabadítottuk meg a szekrényeket és végûl mindenki örült a menet közben újra felfedezett cuccoknak ,no és a tágasabb helynek .
Zalánnal elvittuk a Kringwinkelbe , ahol átnézik és amirol úgy gondolják, hogy még más szívesen használná, jelképes áron értékesítik .
Sok ritka és jópofa holmit " guberáltunk" már mi is ott. Egyik alkalommal például egy pici magyar (!) feliratos , szatmári pálinkás , kerámia flaskát.
Most szombattól strandos cikkeket fognak kitenni, Zalánnal már ki is néztünk pár kempingágyat abban a reményben , hogy idén itt is lesz tartósan nyár és majd jól kitesszük magunkat a tengerpartra relaxálni . :)))) hát ebben nem nagyon hiszek, de hát a remény hal meg utoljára.
A lényeg az, hogy szombat reggel irány a blankenbergi Kringwinkel . :)

A kocsi ügyünk nem áll még sehogy se. Keressük, minden nap nézzük a kínalatot, de nem túl sok potenciális járgány van . Amelyik még érdekes lenne, az legtöbbször már rég elkelt ,csak nem szedték le a hírdetést, sok olyan van ,ami egyikonknek nem tetszik valamiért : túl nagy, túl kicsi, túl öreg, sok a kilóméter, túl fehér, sérült , nincs ki a négy kereke ,stb....
Szóval még nincs meg az "új" családi autónk , keressük tovább .

1 megjegyzés:

  1. A családi autóval kapcsolatos: hogy nálunk már lehet venni olyan típusokat, amelyek nagy családosoknak is megfelel. tegnap hallottam a TV-ben.( Azt hiszem, hogy valami engedménnyel is!)

    Áldott Húsvétot kívánok az egész családnak!
    Puszi Éva nénétek

    VálaszTörlés