2012. április 24., kedd

sporthírek

Bár már néhány képpel illusztráltam az fb -on a múlt hét sport eseményeit,de azért pár mondtatot megérdemel a fiúk teljesítménye.  :)
Elôször is Artúr levizsgázott sárga övre judóból . Amint írtam ,itt más a rendszer , három vizsga van egy új szín elôtt és kötelezö minimum 45 órát gyakorolni, amit jegyeznek is .
Jó választás volt Artúrnak ez a sportág, mert nagyon szívesen csinálja és soha nem lógja el az edzéseket és a mesterek is sokat dicsérik, látják benne az akarást, úgyhogy még akár  jó versenyzô is válhat belôle, fôleg, ha egy kis fizikumot is magára szed majd..... :)

Gusztit meghívták szombatra egy atlétikaversenyre ,ami elég hirtelen jött, mert két nappal elôtte szóltak és hát amùgy nem tipikusan egy versengô alkat (még), de azért kötélnek àllt és elindult. :)
100 méteren nem akart indulni, nem az az erôssége, de utólag bánta,mert jobb idöt szokott futni, mint amit most az elsô helyezett futott.
1000 méterre nevezték , a középtávot szereti a legjobban  és nagyon jól  is startolt , bár sok szarvashibát elkövetett , pl , hogy nem vette le a tréningfelsôjét , illetve, h elôtte elég hosszú idôt kint állt a hideg esôben , így lemerevedtek az izmai , ja és most jött el az az idô, hogy profi cipôt kellene vennunk neki.
Szumma szummárum 600 méternél beérték és csak 1-2 másodperccel lemaradva az elsôtôl, 4. helyen végzett, amivel a saját klubjukban a 3. legjobb helyen áll .
Megbeszélték az edzôvel,aki nagyon elégedett, hogy tartalékban elsô helyen van a 2 hét múlva Luxemburgba induló csapatban .
Futószámban 2 versenyzö indul a nemzetközi futkározáson, ha valamelyik lebetegedne vagy sérülne, akkor Guszti menne helyette .


Vasárnap pedig Bruggeben voltunk egy nagyon aranyos vizilabdamérkôzésen .
Zalánék játszottak életükben elôször idegen csapattal .
Izgultak, de nagyon élvezték.
A bruggei csapat sokkal rutinosabb volt , mint a blankenbergei és ôk már igazán kezdik megérteni a csapatjáték lényegét, természetesen meg is nyerték a mérkôzést,de ennek ellenére Zalán dobta nekik az elsô gólt ! :)
Lelkesek voltak és nem is nagyon zavarta ôket, hogy kikaptak, a játek és a meccs hangulata elvarázsolta a gyerekeket .

Akkor nem sokára pár képet itt is elérhetôvé teszek !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése