2013. február 8., péntek

a fiuk jelmeze

Pàr mondatban meg kell jegyeznem, hogy elég "vicces" dolgok elôzték meg az idei jelmezbàlt .
Tavaly a fiuk bankrablonak öltöztek, amin az igazgato akkor kiakadt , elôször  azt hittem, hogy csak hülyéskedik , de aztàn kiderült, hogy ö annyira" pacifista," hogy nem engedi meg az ilyen maskaràt.
Az màr màs kérdés, hogy minden màsodik kisfiu ninja volt ,amivel semmi problémàja nem volt, de ez valoszinûleg abbol adodik, hogy nem tudja, hogy a ninja az tulajdonképpen bérgyilkos . :)
Idén a farsang elôtt egy héttel kiadtak egy kôrlevelet, hogy semmilyen erôszakos figurànak nem szabad beôltôzni, ami màsokban  megfélemlitô gondolatot ébreszthet .
Igy a magyargàrda egyenruha sem jôhetett szoba . :P
Magyaràn sem kaloznak, sem sheriffnek, sem indiànnak (max.békepipàval) , sem drakulànak nem lett volna szabad beôltôzni.
De idén mi nem is innen közelitettünk . Azt talàltuk ki, hogy legyenek a fiuk automatàk , az egyikôjûk nyalokàt, a màsik meg csokit fog kidobàlni magàbol. ez elég békés, nem ?
Több mint 2 napig jàrtuk a nagy üzleteket, àruhàzakat, hogy nagy méretû dobozt szerezzünk, el is mondtuk, hogy miért ,de csak 1 helyen mutatkoztak segitôkésznek, de sajnos épp ott sem volt. Végûl Laciék raktàrjàbol sikerûlt 2 nagy dobozra szert tenni, ami az alpja lett a jelmeznek.
Aztàn megkezdôdôtt a szabdalàs, ragasztàs, persely felszerelés, ablakvàgàs, hangeffekt beépités, vilàgitàs beszerelése és hàt természetesen vàsàroltunk kb 100 nyalokàt , 100 csokit a lényehghez. :)
Fuik nagyon boldogok voltak, sejtették, hogy ez senkinek nem jut itt eszébe, fôleg, hogy még pénzt is , idôt is kellett rà szànni .
én azonban egy kicsit aggodtam a finàlé miatt, ismerve a balga gondolkodàsmodot , ezért mondtam Lacinak, hogy menjûnk be az igazgatonôhôz és mondjuk el a tervet , hogy 10 centet fognak kérni a fiuk az aruért, de erre a pénzre nem tartunk igéntyt, felajànljuk az iskolànak, de tudjon rola, nehogy ott boruljon ki a bili ....
Elsôre nem is értette , azt hitte, hogy automatàt akarunk telepiteni a farsang idejére . :D
Mondtuk, hogy nem, dehogy is, a fiuk fognak belebujni,ez lesz a jelmezûk és mivel az automatàk ugy mûkôdnek, hogy be kell dobni valami aprot ( ez egyébként tényleg csak jelképes a valodi àrhoz képest) és akkor pottyan ki a portéka. Ez jàték !
Megértette ! és nagyot nézett, hogy milyen eredeti ôtlet, csakhàt 2 dolog miatt nem hiszi, hogy engedheti.

1. az iskola az egészséges életmod hive . -ekkor kiestem a sajàt szememen ,aki ismer, az kb tudja, hogy milyen az . :)
Ehhez csak annyit tennék hozzà, hogy a napkôziben az a szokàs; hogy minden du. hàromnegyed 4 kor a gyerekek nutellàs és lekvàros kenyeret kapnak ,amit a  honap végén hozzàcsapnak az ebédszàmlàhoz . Ezen kivûl, minden ilyen ôsszejôvetelen a tanàrok csinàljàk a bûfét, ahol cukros, vaniliàs gofrit sûtnek, amit x euroért lehet vàsàrolni !

2 . a màsik ok, hogy mi lesz azzal a gyerekkel, akiknek a szûlei nem adnak esetleg 10 centet és igy nem kaphat nyalokàt vagy csokit., hol lesz itt az esélyegyenlôség ?
- na itt màr nagyon nem volt ôszinte a mosolyom, pont az elôbb emlitett gofris ûgybôl kifolyolag, mert ha mi példàul nem adunk a gyerekeknek 6 szor x eurot a cukros , vaniliàs gofrira, akkor ôk sem fognak kapni, mert az nem ingyen van.
Mentô ôtletként felhoztuk, hogy van otthon egy dobozban 100-200 db 1 centesûnk , mert az nem nagyon hasznàlatos, szivesen behozzuk, minden gyerek vehet belôle, azt dobjàk be és akkor ki van huzva dolog méregfoga.
Azt azért nem lehetett, mert mi van ha valamelyik kisgyerek nem dobja be, hanem hazaviszi az 1 centest ???
Mondtuk, hogy semmi, mi nem fogjuk keresni, ezen ne aggodjon !
sajna ez az ôtletûnk sem tetszett neki.
A megoldàs az az lett, hogy szerezzûnk zsetonokat, amit szétosztunk és azt dobjàk majd be a gyerekek .
Remek ! Elôszedhettûk a tàrsasjàték zsetonjait , ami ha eltûnik nagyobb problémàt okozott volna , mint az 1 centesek, de hàt ez volt az igazgatonô ôtlete és mivel nem akartuk a jo viszonyt beàrnyékolni, igy egyûtt "ôrûltûnk" ennek a remek ôtletnek, bàr kétlem, hogy az én arcomrol nem olvasta le a " normàààlis ?" kérdést .
Eljôtt a szombat és mivel Huba épp aludt, laci elôrevitte a gyerekeket kocsival és éertûnk kb 1 ora mulva jôtt vissza.
Addigra az ôsszes zseton elfogyott, viszont kigyozo sor àllt a fiuk elôtt és a gyerekek dobàltàk be a 10 centeseket . :)))))
Az igazgatonô férje tôbbszôr odajôtt gratulàlni, hogy milyen jo ôtlet és hogy sajàt kezûleg lett elkészitve, stb...
Nem azért volt jo, mert olyan szép volt, bàr szerintem jol megcsinàlta az én polyvalent, mindenhezértô férjecském, hanem azért mert tényleg làtszott, hogy ez hàzilag, ôtlettel készûlt.

Az utolso darabig elfogyott minden és tényleg nagyon aranyosak voltak a fiuk, mert amikor a sok pici gyerek odaàllt eléjûk bàmészkodni, akkor kérés nélkûl dobàltàk ki magukbol az édességet. :) Sôt még azt is hagytàk, hogy màs belebujjon és mûkôdtesse belûlrôl a masinàt :)


Ezek a képek még otthon készûltek , a videon pedig Dia a probavàsàrlo . :)


Kétségtelen, hogy idén nekik volt a legnagyobb sikerûk . :)

9 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jóóóó! :)))

    VálaszTörlés
  2. tényleg az!

    azért az igazgatónő kicsit paranoiásnak tűnik, bár dicséretes, hogy ennyire aggódik a gyerkőcök testi-lelki fejlődése miatt :)
    szinte látom, amint kiesel a szemeden :)

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus,hogy mire van időtök!, na és az ötlet! Büszke vagyok Rátok. Magdi néni

    VálaszTörlés
  4. Beállhatnának a srácok parkolóautomatának is egy kisebb időre.
    Az a "saját szemen való kieséses" dolog lesz az ami miatt mostantól egy héten keresztül éjszakánként nem jön majd álom a...szememre!

    VálaszTörlés
  5. Muszàj idôt szakitani az ilyen fontos csalàdi és tàrsadalmi eseményekre :) Bàr ez nàlunk ugy mûkôdik, mint egy vàlsàgstàb, a legvégén hajràzunk egyet, aztàn reméljûk a legjobbakat . :)

    VálaszTörlés
  6. Miki (?) , Te csak aludj nyugodtan; làttàl màr ilyet ! :)

    VálaszTörlés
  7. Valahol volt egy ilyen "sajátszemenvalókiesésekép". Nem lelem. Nem is baj. Úgy is előttem van. Azaz baj. Mert ezért nem alszok még 1 7ig! :-)

    VálaszTörlés