2013. december 9., hétfő

Xavér

Itt is jàrt Xavér, bàr hàla Istennek kôzel sem úgy , ahogy szàmítottak rà !
Tényleg nagy óvintézkedések zajlottak màr az elôtte lévô napokban.
Homokzsàkok, rôgtônzôtt gàtak, lezàrtàk a zsilipeket . A tengerparton kiüritették azokat az üzleteket, amik veszélyeztve voltak, volt ahol a lakossàg egy részét is .
A zàszlókat , logókat levontàk, a hirdetôtàblàkat leszerelték, stb...
Az iskolàban a gyerekeket felkészítették egy esetleges katasztrófahelyzetre vagyis arra, hogy szàmítsanak rà, mindenki maradjon otthon délutàn és este, mert úgy szàmoltàk, hogy késô du fog Blankenbregebe érni a banzàj!
Laci  megszerelte a hàtsó ablakokon is a redônyt,  le is eresztettûk ahol csak lehetett, mert tudjuk,hogy milyen ereje van a szélnek errefelé !
Még kesô délutàn kocsival megkôzelitettûk a strandon lévô sétànyt, hàt a szél màr fújt ,de azért nem úgy mint  Skóciàban. De azért az igaz, hogy a Merci is küzdött a széllel, hiàba a 98 lóerô .
A feketeleves kb éjjel 3 órakor ért ide, de semmit nem hallottunk belôle, jól zàrtak a redônyôk, a víz sem jött fel annyira, mint ahogy szàmoltak vele, legalàbbis csak kevés helyen okozott elhàrítani valót.
7-8 m -es hullàmokat vàrtak és àrdagàlyt.
Úgy hallottuk, hogy most Németorszàg kapta a rosszabbik részét a viharnak.
Azért az origon talàltam egy fotot , ami itt Blankenbergeben a Pieren készült , bàr ilyen szeles képet sokszor el lehet kapni ! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése