2014. február 5., szerda

Zalàn lógos hete és a negyed magyar tanerô

Zalànék évfolyama síelni ment Ausztriàba, kb az osztàly 1/3-a maradt itthon.
Amikor kijôttünk, az elsô évben Gusztiék osztàlya volt a soros,de akkor a friss élmény , a nyelv részleges hiànya és nem utolsó sorban az anyagiak miatt úgy dôntôttünk, hogy a B programot vàlasztjuk.
Most màr könnyebben gyûjthetnénk az ilyen kiràndulàsra, bàr szerintem igy is elég horror ,mert azért naggyàból 500 euró + a felszerelés ,de nem csak emiatt nem ment Zalàn, hanem mert felesleges veszélyforràsnak tartom.
Elôszôr is àtutazzàk mindenféle idôjàràsi viszonyok kôzôtt fél Európàt, szinte minden évben van iskolàs buszos baleset ,ràadàsul nem nagyon volt része az életûnknek a sielés eddig sem, tehàt annyira nem is hiànyzik. ( bàr Adlerkàm ,amikor elmentünk Donovalyba, az szuper jó volt. délelôtt még a kezdô pàlyàn gyakoroltuk a hóekét, délutàn màr a piros pàlyàn szàguldoztunk lefelé. Na pont emiatt nem szeretném, ha a gyerekeim sielnének :)))  )
Zalàn nem bànta, hogy nem ment, erre a hétre kûlônbôzô programokat szerveztek az itthon maradóknak egy helyettesítô tanàr kíséretében.
Amikor az egyik belépôkàrtyàra felirta Zalàn nevét, tanerô ràkérdezett, hogy csak nem magyar neved van ?
Zalàn mondta, hogy de igen, nem csak a nevem, én is az vagyok! :)
Tanàrnô felvirult és "bevallotta" Zalànnak, hogy az ô nagymamàja is magyar volt és tud is pàr magyar mondatot! :)


Errôl jut eszembe, hogy nem régiben,amikor Guszti fizika tanàrjànàl voltunk  fogadóóràn, ott is ràkérdezett, hogy ugye mi magyarok vagyunk?
Mondtuk, hogy igen, a Zechmeiszter név ne zavarja meg . :)
Gyorsan bedobott pàr sztereotipiàs szót a tanàr, hogy megvillantsa valamit azért tud hazànkról, majd mosolyogva hozzàtette , hogy a felesége anyukàja, azaz az ô anyósa '56-os diszidens.
A felesége csak pàr szót tud magyarul, de ha mérges.....akkor bizony nem belga ! :))))

2 megjegyzés:

  1. Hihi, az tényleg szuper volt! Első szárnypróbálgatások… :)

    VálaszTörlés
  2. Tudom,hogy elcsépelt. Mégis igaz "kicsi a világ". Legalább is ránk magyarokra.

    VálaszTörlés