2009. november 6., péntek

éjszakai taxis kaland

Egyik reggel férjem kissé kimerültebben tért vissza a munkából, mint szokott. Mesélte, hogy hajnalban volt egy kis extra kaland.
Egy kissé zilált fiatalos utas szállt be hozzá és elég értetlenül kommunikált. Végül sikerült kihámozni, hogy Dammeba egy közeli városba szeretne menni, de az látszott, hogy valami nem stimmel vele. Laci beszólt a diszpécsernek, hogy utas Dammeba menne, szeretne egy előzetes km felmérérst, hogy az ár miatt ne legyen gond.
Ez megtörtént, utas elfogadta, csak menjenek már !
Menet közben utas kapott pár telefont,amit nem akart felvenni , majd végül az egyiket mégis felvette ,de minden előzetes protokoll nélkül beleüvöltött, hogy "fuck you!" .
Kultúra itt is van. :(
Aztán mikor beértek Dammeba és Laci a pontos cím után érdeklődött, ember azt mondta, hogy itt jó lesz, álljanak meg. Kocsi leáll, Laci az órát stb kikapcsolta és míg ő ezzel foglalatoskodott, utas kipattant az autóból Lacinak is beszólt egy "fákjút" és futásnak eredt.
De milyen egy nem balga sofőr ?
Kocsikulcsot , pénzt magához ragadva utas után eredt.
Mondta, hogy nem volt egyszerű,mert mindennel tele volt a zsebe, meghát meg is lepődött, próbálta értelmezni a helyzetet és közben a szökevény igen gyorsan szaladt, mivel gólyaszerű lábai voktak.
...és akkor megkezdődött a kergetőzés...végig szaladtak a városkán,mire ember a templomnál befordult. Laci ekkor csak reménykedett, hogy most ugye nem fognak tornyot mászni ???
Óvatosan utánaeredt, de a lépcsőfordulóban utolérte, mert adrenalin ide, adrenalin oda, a nitro az utasnál is elfogyott!
...aztán feladta és fizetett!
Hát igen, itt is vannak ám ilyenek !
Ez most végül "jól " sült el, de mi van akkor, ha utas mégelvetemültebb ???

1 megjegyzés:

  1. Hát sajnos ez benne van a pakliban, mint ahogy nálunk sem látjuk, hogy ki mit csinál a szobában...meglepetések érhetik az embert, de nem ez a jellemző hál'Isten, de megesik a baleset...
    :(

    VálaszTörlés