2009. november 10., kedd

Patricia és Daniel

Laci a holland nyelvsuliban megismerkedett Daniellel a francia festővel, aki pár éve Blankenbergebe költözött és azóta itt él élettársával Patríciával, aki Valloniából települt át Flandriába.
Daniel már túl van a 6. x-en és 10 éve kezdett komolyabban foglalkozni a festészettel.
Elég kalandos élete volt, ugyanis Afrikában született, a haditengerészetnél szolgált hoszzú évtizedeken át, majd vhogy az "előző" családjával Marseillesből Angliába költözött.
Ott szedte fel az angol nyelvtudását,amit igen erős francia akcentussal használ, de komolyan, így sokkal szebb az angol!
:)
Aztán ahogy a történetből ismerjük elvált és valamiért Belgiumba fújta a szél, ahol megismerkedett Patríciával.
Vicces ,mert itt élnek a többnyelvű balga földön, ahol ráadásul az ő anyanyelvük az egyik hivatalos nyelv, de mégis meg kell tanulniuk a flamandot is.
Szóval így került Daniel 63 évesen újra iskolapadba és így barátkozott össze férjecskémmel és így történt, hogy meglátogattuk egymást egy kis délutáni kávézós csevegésre. :)
Persze megcsodáltuk daniel nem kis referenciaanyagát, amit az évek során vászonra, papírra, falra, fára , csempére pingált. Egész jó, egyébként !
Tényleg nem gonoszságból mondom, de ha nem tudnám, hogy nem itt született,akkor is feltűnne a közvetlensége, a világról való tájékozottságáról, szóval Ő semmiképpen nem balga . :)

2 megjegyzés:

  1. Na ja! A C. Lambertos Tarzan filmben is azt mondják, hogy mennyivel szebb az angol francia akcentussal!
    :)

    VálaszTörlés