2013. január 9., szerda

ez+az

Eszembe jutott, hogy gyorsan pàr dologrôl irjak ,amig aktuàlis.

Papa hétfôn hazarepült, amit a gyerekek màr elôre sajnàltak.
Több , mint 8 hetet volt most nàlunk ,ugyhogy biztos ôrül màr az otthoni csendnek;  :)

A kisautonk megrendelt hàtso ûvege is megérkezett még az ûnnepek alatt , igy ujra kilàtunk hàtrafelé is. 
Kôzben Zalàn itthon a nappali ajto ûvegbetétjét tötre ki, amikor jofejségbôl nem akarta Arturt beengedni a szobàba. ( még jo, hogy Laci az ûveggyàrban dolgozik )  :)

A Merci fékcsôveit is kicserélték és akkor fel is vilàgositottak minket, hogy a tàrcsàk is nagyon gyanusak.
Azota màr azok is cserére kerûltek és a szerelô kissé elhûlve magyaràzta, hogy tôbb helyen el voltak repedve és a fékbetétek màr papirvékonyak voltak.
Ez csak azért is érdekes, mert amikor tavaly àprilisban megvettük az autot , el kellett vitetnünk egy speciàlis vizsgàztatàsra, amit ilyenkor csak bizonyos szervizeken keresztül lehet intézni.
Laci akkor elvitte az autot a helyi Mercedes szervizbe, hogy ôk intézzék a kötelezô felmérettetést, végûl is ôk értenek hozzà a legjobban ....
Nem tul szivélyessen, de pàr nap alatt, nem olcson ,  meghoztàk a friss vizsgàs autot, ami azt jelentené, hogy balesetmentes kôzlekedés esetén minimum 1 évig a vizsgàn vizsgàlt részei biztonsàgos àllapotban vannak.
Ezek a fékek 8 honappal ezelôtt sem voltak biztonsàgosak !!! Kôvetkezésképpen vajon hogy kaphatott vizsgàt a szerviz àltal vizsgàztatott kisbusz ????? Pont ugy, ahogy otthon szokàs....csak errôl elfelejtettek tàjékoztatni.


Ja , igen ! Még a kicsikrôl akartam pàr szot !
Nagyon gyorsan fejlôdnek és okosodnak.
Dia nagyon szeret kirakossal jàtszani , az itthoni puzzle -kat màr rutinbol kirakja.
Ma kinézett magànak egy 100 db-os , kisebb formàtumu hercegnôs kirakot,amit  meg is vettem neki.
Délutàn egybôl nekiûlt és pàr perc alatt ezzel is végzett ! :)

Karàcsonyra egy Mickey egeres laptopot kapott, az volt ràirva, hogy 4 éves kortol.
Ehhez képest betûkre és szàmokra épûlnek a programokban talàlhato feladatok.
Meg is ijedtem, hogy csalodàs lesz neki, de nem adta fel és pàr nap alatt megtanulta az alapvetô ôsszeadàs, kivonàs fogalmàt. Ehhez csak szemléltetni kellet, hogy példàul " Diànak van 5 gumicukra és a Gloria is ad neki 3-at ....vagy Dia 5 gumicukràbol valaki megevett 2-t . " (mielôtt vàlaszolt volna, azt kérdezte, ki ette meg ? ) :)))

Huba pedig énekelget. Pàr napja, ha talàl magànak vmi elfoglaltsàgot, fennhangon kàntàl, egyre hangosabban és kitartoan. Ha észreveszi, hogy figyeljük, akkor elszégyeli magàt .Cuki !
De azért rajta leszek, hogy egyszer legalàbb megôrökitsem .  ;)

Amugy a cukorbizniszben màr ö is benne van. Egyik éjjel , amikor valamiért nagyon sirdogàlt, természtesen bevettem magunk közé. Ott megnyugodott, én tovàbbaludtam, ö pedig kimàszott az àgyunkbol, àtment a fiuszobàba , megûtôgette Arturt, hogy magàhoztérjen és elmutogatta neki , hogy nyissa ki a szekrényajtot, mert tudja, hogy Artur ott spejzolja a habcukrokat. :)
Artur engedett a hosszas ràbeszélésnek, de igy  ujabb rejtekhelyet kell keressen, mert azota Huba arra is ràjött, ha nincs itthon Artur , csak oda kell cipelnie a széket és akkor ki tudja szolgàlni magàt, amikor csak kedve tàmad . :)
Szegény Artur, annak idején Dia is rendszeresen kifosztotta. 


Gondolom feltûnt, hogy a betûkarakterek kissé furcsàk, ez azért van , mert egyik nap valami okbol kifolyolag  a magyar klaviaturàt visszautasitotta szàmitogép. Azota a belga ketyere van hozzàkötve és azon nehezen talàlom meg a "speciàlisabb" betûket . Remélem, azért kônnyen olvashato !



1 megjegyzés: