2014. november 20., csütörtök

kellemetlenségek II. ,avagy itt sincs màsképp

Úgy tûnik , hogy mindenhol "àll a bàl" , bàr ez nem meglepô, mert az egész vilàg beteg.
Tüntetés és sztràjksorozat vette kezdetét Belgiumban is.
Az ok , a vàratlan és drasztikus megszoritàsok.
Az ingyenes nyugdijas utazàsi kedvezményt màr egy ideje elvették, a nyugdijakat is megfaragtàk.
Most az amugy is nagyon dràga energiaszektoron lesz a sor, azt 20-25-30 % kal készûlnek emelni és mindemellett a csalàdi pótlékot is visszàbb akarjàk venni .
Belgiumban, ha valakinek van munkàja, akkor meg lehet élni. De abban a pillanatban, hogy nincs bevétel, rôgtôn érezhetô, hogy ez ,Europa egyik legdràgàbb orszàga.
Màrpedig a munkanélkûliek szàma növekszik, igaz ,ennek sok ôsszetevôje van.

A szakszervezetek el kezdtek sûrgölôdni és a mult hét csûtörtökre szervezett demonstràciot hirdettek meg ,ahova Laci kollégiài is megjelentek.
Lacit brigàdjàt is ràszervezték, igy természtesnek vélte, hogy mennek.
Igen àm, de kb 2 nappal az esemény elôtt személysen felkereste Öt a személyzetis fônôk, hogy "jol làtja, hogy Laci is megy a többiekkel ? "
Laci mondta, hogy igen, hiszen a brigàdvezetô szervezte az ô részüket.
Na erre jôtt a multik érdekét képviselô szôveg, hogy Ô személy szerint nem hargszik Lacira, DE a cég és a fônôkség érdeke az, hogy a termelés ne àlljon le, igy nem igazàn szerencsés, ha elmegy....kvàzi kapott egy enyhe fenyegetést.
Laci megmondta, hogy ha viszont nem megy el ,akkor a kollégàk fogjàk àrulónak tekinteni és mivel ez kôzûgy, igy azt gondolja, hogy nem fog visszatàncolni!
El is mentek,  a felvonulàs rendben lezajlott, bàr ott is megvoltak az "elôkészitett" csoportok, akik a balhét biztositottàk.

Az itteniek szerint az hozta ezt az intézkedést, hogy a nemrég levàltott szoclib. kormàny kezei kôzûl euro milliàrdok tûntek el ......
Arról nem is beszélve,hogy az exminiszterelnôk kôztudottan pedofil homoszexuàlis volt, aki 15-16 éves fiúkat tartott ....A vàrt felelôsségrevonàs , azonban elmaradt.

Most Flandriàban a nacionalistàk erôsôdnek, ahogy azt a legutobbi vàlasztàs is mutatja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése