2014. november 30., vasárnap

Tonja,Alexander és Hannah

Kb 3 hete volt, hogy meglàtogatott minket az itteni gyülekezetünk lelkipàsztora a csalàdjàval együtt . :)
Ôk igazàból nem is belgàk, hanem hollandok, de mivel itt Belgiumban nagyon kevés a protestàns lelkész , igy  szükség volt ràjuk, ôk pedig örömmel vàllaltàk , hogy Belgiumban missziozzanak.
Màr jó pàr éve, hogy Knokkeba jàrunk vasàrnaponként és ez az ismeretség is ezzel egy idôs és màr màskor is voltak nàlunk làtogatóban,csak még ebben a lakàsban nem.
Nagyon lelkesen kisérték végig a csalàdunk történéseit, sokat biztatnak minket, velûnk örülnek ,egyszoval egy nagyon kedves és fix pontok ôk az itteni életünkben.
Alexander édesapja is lelkész volt,misszionàrius lelkész és mily meglepô, de ôk annak idején Németorszàgban voltak misszioban. Én nem csodàlkozom az ûgyôn, de biztos sokan igen, hogy miért  van szükség Europàban missziokra ? ! Hàt azért ,mert sajnos Europa is csak "nevében" keresztény , a tàrsadalmi kôzômbôsség leginkàbb az ateizmus és az anarchia felé hajlik, mig màshol az abszolut szegénység vagy a kulturàlis kôtôttségek vàlasztjàk el az embereket a hittôl, itt a jólét a gàtja ennek.
Alexander a hétkôznapokon a kikôtôben szolgàl.  Zeebrugge , Europa egyik legnagyobb kikôtôje, itt aztàn ezrével kôtnek ki a kûlônbôzô nemzetiségû matrozok, sokszor hetekig, honapokig tàvol vannak az otthonuktól.
Alexander mesélte, hogy meglepôen sokan veszik igénybe a lelkigondozoi szolgàlatot, sok tengerésszel ljo baràtsàgot is kôt és amiben csak tud, segit nekik.

Tonja tanàrnô, de jelenleg otthon van a kislànyukkal , Hannahval, aki most januàrban lesz 2 éves. :)

Alexander kôzépen, kék felsôben

itt kék sisakban

az Eberson csalàd nôi tagjai :)
ezt a szépséges viràgoslàdàt kaptuk tôlük ajàndékba :)

1 megjegyzés: