2011. november 21., hétfő

egy kis zeebruggei "krimi "

Péntek este ,amikor hoztam haza a gyerekeket az edzésről , már a kanyarban látszódott, hogy rendőri kavalkád van a házunkkal szembeni parkolóban.
Reméltem, hogy nem szednek ki egy kis közúti ellenőrzésre, ezért inkább hátulról kerülve álltam be a garázshoz, jobb a békesség !
A kapuból láttuk, hogy 2 nagy rendőrségi busz , egy jó pár rendőr , egy kitört kerekű Citroen , villogók tömkelege, helyszínelők jönnek-mennek és közben intézkednek.
Így elsőre nem sikerült kivenni, hogy mi a szituáció, az sejthető volt, hogy túl nagy baj nincs,de az elemzéshez egy kis ablakból való megfigyelésre volt szükség ! :)

Azt csak másodjára vettük észre, hogy a házunkban a szuterénben lakó, furcsa figura,akit mi csak "Gyigyósnak" hívunk, (fiatal, zord külsejű, semmilyen körülmények között nem köszön, de még vissza sem, magában időnként kiabál , és ha hazaér egész este lövöldözős játékkal játszik )
szóval a sérült Citroen és a rendőrségi buszok után állt a mi belga kisautónk és mögöttünk az Ő kocsija kissé csámpásan, pótkerékkel parkolt . Ahogy jobban megnéztük a sötétben "Gyigyós" is fel-alá járkált és nézegette a most már jobban kivehető sérülést a kocsiján.
Néha behívták a buszba, egy kis interjúra ahol a jegyzőkönyvet készítették és amiben a zsarun kívül még egy férfi üldögélt.
Aztán egyszer csak az egyik rendőr(nő) végigment a fent említett parkoló kocsik során, mindegyiket lefényképezte, felírta , egy másik rendőr pedig bemászott alájuk és például a mienk alól is kihúzott pár dísztárcsát.
Nem értettük a szitut. Guszti fogta magát, kabátot húzott és mondta, hogy lemegy és megkérdezi a , hogy mi a helyzet,miért kúsznak másznak a kocsink alatt ? :)

(Aki ismeri Gusztit , remélem észrevette a változást,mert egy évvel ezelőtt még kérésre sem kérdezett meg semmit szívesen. :))) )

Szóval gyerek lement, rendőr megnyugtatta, hogy semmi gond, a mi autónk nem sérült meg és nem is kell elszállítani, nincs útban nekik.
Ennek örültünk, de még mindig nem értettük a történést pontosan, de aztán egyszer csak....
most megpróbálom levetíteni, hogy mit láttunk :

A férfi, akiről írtam, hogy bent ült a jegyzőkönyvező rendőrrel , kijött a buszból és elkezdett sétálgatni a fű irányába. Elég rendezetlen mozgása volt, hátat fordított és a legelő felé fordult, majd egyszer csak eltűnt. Beesett az árokba . :)
Ezt a rendőrök észlelték és azt is,hogy nem tud egyedül kimászni az árokból, ezért gyorsan segítségére siettek.
A két rendőr megpróbálta a férfit a karjánál fogva kiemelni, de csúszott a párás fű és már ők is , talajt vesztve egyensúlyoztak, pasit visszaejtették. :))
Újabb lendület , rendőr jól behajolt, de a gatyója túl lazán volt meghúzva , ezért a fehér hátsója a lámpa fényében először csak kivillant, de a gravitáció nagy úr és ebből kifolyólag pár pillanat múlva premier plánban élvezhettük a LÁtványt ! :))))

Gyerekeink az ablakban lógva dőltek a röhögéstől . De még nincs vége ...

Egy kis küzdelem és erősítés után végre kiszabadították a pórul járt férfit, aki mivel eredetileg pisilni készült ,így szintén hiányos öltözékben került elő a vizes árokból . :))))))

Ekkor már Zalánék visítottak , jobb volt, mint egy Mr Bean epizód, Dia csak annyit bírt mondani,hogy " mégegyszer! " :))))

Így viszont világossá vált az eredeti történet.
Citroenes kissé spiccesen kicsúszott az útról és elvitte a "Gyigyós" autójának hátsó felét ,kerekét,
az övé is kitört,még próbált navigálni ,kikerülte a többi parkoló autót, köztük a miénket is és pár méterrel előrébb végül mégis megállni kényszerült.
Szerencsénk volt, hogy most nem mi álltunk a sor végén, mert akkor a mi parkoló autónk hátsóját zúzta volna le a pisilős, árokbaneltünős , részeg vezető.

Az autókat végül az autómentő elszállította, a "Gyigyós" másnap már csereautóval közlekedett.

3 megjegyzés: