2011. november 23., szerda

vándorcirkusz

A cím kissé félrevezető lehet, most nem arról fogok írni, hogy továbbköltözünk. :)

A múlt héten a gyerekek a suliban ajándék cirkuszjegyeket kaptak és hát nagyon remélték, hogy el is megyünk az előadásra.
Ezek a jegyek egy szokványos vándorcirkuszba invitálták a családokat.
Na jó, bár én nem rajongok a cirkuszért, amióta egy pár ilyen hasonló szabadkőműves társaságot megnéztem, azért elmentünk a móka kedvéért.
A pénztárnál fordulatos meglepetések vártak.
Itt egy családban átlagosan 1,2 gyerek van, tehát inkább egy , mint kettő.
A sulikat megszórják ingyen jegyekkel, ezidáig nagyon kedves dolog.
Belga család , jó esetben (!) apuka és anyuka, de inkább egy szülők vannak, elkísérik az egy szem gyereküket ,mivel már van egy jegy és a pénztárnál kifizetnek még 25 eurót a kísérőjegyre.
Na már most, balga cirkusz rászaladt, mert nekünk 4 jegyet osztottak a suliban, oviban és amikor szembesültünk a helyzettel, hogy ezért a másfél óráért most még ki kéne fizetnünk 50 eurót, mosolyogva közöltük a személyzettel, hogy a gyerekek együtt vannak , bemennek , mi pedig értük jövünk. Kicsit néztek , de nem szólhattak semmit, így a gyerekek programját sem rontottuk el, nekünk sem kellett végigülni a műsort és nem dobtunk ki 15 000 Ft-ot egy másfél órás lutriért . :)
Artúr, Zalán, Glória és Dia nagy vidáman beültek a "páholyba", mi pedig Hubát meglevegőztettük a tengerparti sétányon, ami egy karnyújtásnyira volt a felállított sátortól.

Az előadás végén,amikor a gyerekek kijöttek, Dia a saját szavába vágva mesélte, hogy milyen vicces volt a "bogóc " :))), mindig leesett a székről és nem bírt felállni, ( na ekkor igazán örültem, hogy nem mentem be )
és a kutyus is meg a ló is ,az egyébként szamár volt, mennyire aranyosak voltak.

Zalán meg elárulta, hogy Dia végig rezzenéstelen arccal nézte az előadást, mondták is neki, hogy " Dia nevessél,ez vicces ! " mire Ő, hogy "Miért kell nevetni ? " . :))))
Mindenesetre mire kiért a kapun , utólag már nagyon élvezte és azóta is emlegeti a vasárnapi kalandot.

1 megjegyzés: