2011. november 8., kedd

zumba

A beltéri sport, idén a zumba lesz !
Kedvenc szomszédasszonyommal el is mentünk egy sportklubba , miközben az otthoni kedves kolleginákat emlegettük . :)
(Amúgy nekem nagyon hiányoztok !!!!!!!! )

Nagyon jól éreztük magunkat,jó kikapcsolódás estére.

Akkor egy kis szakmai megfigyelés az otthoni kollegináknak és nagyon kedves sporttársaknak !
Ennél az oktatónál az tetszett és ezt meg is beszéltük Sylvivel, hogy a szakmai protokoll nagy részét rendesen betartja. Itt most leginkább a bemelegítésre, előnyújtásokra és az óra végi lenyújtásokra gondolok.
Láttam olyan órát is, ahol in medias res ....., szegény vendégek !!!!!
Tehát ez itt rendben volt, amit mondjuk nem értettem, hogy amiért állt le két felfelé ívelő gyakorlat között egy kis nyaktekergetésre, ilyenkor ugyanis visszaesik a már feldolgozott szívfrekvencia , a keringésnek adunk egy pofont, stb...,de aztán újra folytattuk .
A zenei anyag teljesen rendben volt, az egymást követő számok ritmusa is ideálian volt beállítva, csakhogy két zeneszám , azaz minikoreográfia között ismét leálltunk és elmesélte, hogy a következő számra tervezett koreográfiában milyen lépések lesznek . :)))))))
Hogy ezt miért ???
Ugye élettani szempontból , az ilyen technika max egy köredzésnél lenne alkalmazható, de az sem ilyen formában.
Amikor mi kijöttünk , akkor otthon még nem volt ismert a zumba, így nem tudom, hogy ennek a műfajnak az otthoni oktatása , milyen tematikával zajlik, de gyanítom, hogy ha képzett oktató vagy edző vezeti a csoportot, akkor nem teljesen így.
Na jó, nem akarom cikizni a belga kolleginát, mert igazából jó mozgású, ügyes , fiatal nő, ezeket az észrevételek leginkább az otthoni "érdeklődőknek " szántam.
A zumba egy jó hangulatú, kreatív kardioedzés !
Mindennek ellenére a klasszikus , alap aerobik óra még mindig a legideálisabban összeállított edzésforma, hiszen a kardió rész mellett az izomtónus fokozó gyakorlatoknak is nagy szerepük van a tréning során !
Szóval lányok, járt utat a járatlanért csak a változatosság kedvéért és ne végleg hagyjátok el ! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése