2013. szeptember 11., szerda

balga ônkormànyzat

Nyàr végefelé , amikor Laci visszajôtt dolgozni, elhozta Oszi anyakônyvi kivonatàt, hogy bejelentse az itteni önkormànyzatnàl , hogy bôvûlt a csalàd és elinditsa a hivatalos folyamatot.
Akkor a hôlgy gratulàlt, de sajnàlkozva mondta, hogy a babànak is személyesen meg kell elôttûk jelenni és akkor felveszik a listàra.
A héten végre bementûnk az amugy is érdekes ûgyfélfogadàsra, kivàrtuk a sorunkat, majd egy savanyu, kôzépkoru, aktàs és kukacos hôlgy diadalittasan kôzôlte, hogy nem elegendô, mert nincs az anyakônyvôn apostille, azaz hivatalos igazolàs az eredetiségrôl ! :(
De hiszen ugyanezt a papirt làttàk pàr hete, akkor miért nem hiànyzott nekik  rola ?????
Ok, hol kérjûk ki utolag ?
Hàt a magyarorszàgi  balga nagykôvetségnél.....
Ez fura, mert amikor kikôltôztûnk és a sajàtunkra otthonrol tényleg kellett apostillet kérni, azt a Kûlûgyminisztérium csinàlta.
Felhivtam a kôvetséget, persze kôzôlték, hogy ôk ilyennel nem foglalkoznak, menjûnk a Kûlûgyminisztériumhoz.
Ujabb hivàs, kôzpontos kôzli, hogy elfoglaltak az adott osztàlyon, de ha valakinek hazapostàzom a kivonatot és az beviszi és fizet 5500 Ft ot, akkor mindenféle mehgatalmazàs nélkûl is ràbiggyesztik az igazolàst !
Akkor meg mi értelme van ennek a céconak ?
Ott semmit sem kell igazolni, azonositani, csak fizetni és màr kész is .....
(Kôszi Noémi, hogy elintézed !!!)
Ha visszaért a hivatalosan is hivatalositott irat, akkor babàval ujra be a hivatalba, ott majd megint klitalàlnak valamit, azutàn pàr nap mulva kijôn a helyi rendôr, meggyôzôdik rola, hogy Oszkàr valoban itt lakik, ezt szép rendben le is jelenti a "szervnek" és akkor lassan eljuthatun k odàig, hogy végre a TAJ kàrtyàjàt is megkapjuk !
Addig meg magyaràzkodunk a védônônél, hogy miért nem oltatjuk be a gyerekûnket !

Probàltunk igazolvànyképet késziteni, de az is csak igy sikeredett :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése