2013. szeptember 17., kedd

egy kis feszültség

Na szoval, ez a bejegyzés most Lacit érinti leginkàbb , persze àttételesen mindannyiunkat . :)

Mivel Ö a cégnél a Jolly Joker ember, igy az elmult 1,5 hétben is az egyik részleg kikôlcsônôzte magànak, mert jo pàr ember szabin vagy betegeskedni volt tàvol.
Csakhogy ezen a részlegen dolgozik a cég egyik legproblémàsabb embere vagy mondhatnàm óriàsa, akinél az óriàs jelzô nemcsak a méretét, hanem a bunkósàgi fokàt is jellemzi.
Közel 2 méteres, kb 150 kg, bôrfej, aki nem hogy nem titkolja, hanem bûszkén vàllalja nàci nézeteit.
Amikor Laci bemutatkozott neki, elôszôr a kûlfôldi volta miatt volt baràtsàgtalan, de amikor leesett neki a név alapjàn, hogy német gyôkerekkel rendelkezik, akkor vallatora fogta, hogy Ö is osztozik e a speciàlis "nemzetiszocialista" nézeteivel.
Laci elutasitotta ezt a szélsôséges vàdat, Ôt nem érdekli, hogy ki honnan való, lényeg, hogy normàlis ember legyen !
Na ez màr nem volt túl szimpatikus vàlasz "emberûnknek" és innentôl kezdve minden téren ràszàllt férjuramra és nagyon igyekezett megkeseriteni a munkahelyen tôltôtt kôzos óràikat.
Ennek több vàlfajàt is alkalmazta, az enyhe piszkàlódàstól a komoly kitolàsig; beszólogatàsig ...
Az a legkevesebb, hogy kifejzetten érthetetlenül kommunikàlt munkaûgyben, durva dialektusban "beszél", gyorsan és kifejezetten szleng szókészlettel, amit még a helyiek sem értenek. Az utasítàsai és reagàlàsai is agresszívek , a dolgokhoz való hozzààllàsa pedig egyértelmûen rosszindulatú.
Az, hogy Oszkàrt meg leszólta, konkrétan "buzizta" (màr bocsànat az idézetért),mert szerinte Oscar Wilde utàn ô is csak egy kis b... lesz,  azért meg szerintem amugy is jàr a klasszikus "fej vagy gyomor ? " kérdés ....
Folytonosak az aberràlt témài, mozdulatai.

Làttam én a héten ,hogy valami nem kerek, de aztàn Laci màr magàtol is mesélte, hogy nehezen viseli a kollégàt, eléggé kûszkôdôtt, hogy hogyan is próbàlja rendezni ezt az àldatlan àllapotot, mert a fickó egyàltalàn nem akarja normalizàlni a viszonyt !
Végûl arra jutottunk, hogy mégis jelezni kellene a tôbbi kolléga felé, hogy lehetôleg ne kelljen vele sokat egyûtt lenni, mert ez sehogy sem mûködik.
Ilyenkor nehéz, hogy az ember nem a sajàt anyanyelvén dolgozik, abban az esetben szerintem màr megvívtàk volna az érdemi szócsatàt egymàssal.
De itt az volt a félô , hogy egyre messzebb megy , ne adj ' Isten , könnyû prédànak tekinti Lacit és esetleg fizikailag is kikezd vele, mert menet közben nagyon sok akàr erre utaló,  kretén megnyilvànulàsa volt. (azért azt nem tenné a kirakatba, ha erre vetemedne )

"Szerencsére" egyik nap azzal kezdte Lacit szekàlni, hogy miért késett ?
Na ez persze nem volt igaz, mert a munkaideje elôtt 7 perccel felvette a munkàt és màr körbe is jàrta az ilyenkor szükséges lejelentkezô pontokat, de Màrnix tovàbb hajtogatta, hogy màrpedig elkésett és feljelenti a fônôkségnél.
Végre itt elszakadt Laci türelme és a brigàdvezetôjéhez fordult, aki azonnal levette, hogy valami probléma van és vallatóra fogta emberemet.
A brigàdvezetô egy màsik fônôköt hívott , hogy megtanàcskozzàk, hogy mitévôk legyenek ?!
Ekkor màr kezdett kibújni a szög a zsàkból, hogy a cégnél mindenki tudja, hogy Màrnix enyhén szólva is problémàs, sôt mitöbb, sokan félnek is tôle . :(

Hétfôn a személyzetis egymàs utàn bekérte mindekttôjüket , ahol Lacinak újra elô kellett adnia a tényàllàst.
Mondta, hogy nem akar keresztbe tenni senkinek, de ilyen munkakôrülményekkel még nem talàlkozott és igy nem is lehet dolgozni és körülbelül összefoglalta a lényegesebb pontokat.

Na az a vicc az egészben, hogy ez màr nem az elsô esete a fickónak, màr valamelyik kisfônôkôt is "befenyitette" , a  bírósàggal is meggyûlt màr a baja , a fizetését a bírósàg letiltatta 5 évre az egyéb magànéleti ügyei miatt, a fizetés mellé jàró étkezési jegyekbôl tartja fenn magàt ......egyszóval egy szociopata .
Most újra elôvették és közölték vele, hogy ez volt az utolsó dobàsa ...

Azért errôl az egészrôl az jutott eszembe, hogy a kollégàk is nagyon rendesek, mert nem készítették fel elôre, hogy mire szàmítson ..

A rapport utàn megkereste Lacit, azzal, hogy miért nem vele beszélte meg a problémàjàt ?  :))))
Laci mondta hogy szerette  volna, de pàr napja még Ô volt az ,aki fenyegetôzôtt, stb....

Most a fônôkség arra kérte Lacit, hogy ha bàrmi újabb eset felmerûlne, azonnal jelezze,mert ismerik a figuràt és arra szàmítanak, hogy pàr nap nyugi utàn megint meg fog ôrülni.....

...hàt köszi !

Làtom, hogy eléggé megviselte ez az egész ûgy, egyrészt mert nem az a tipus, aki a munkahelyén  keresi a konfliktust, màsrészt tudom , hogy az is zavarja, hogy  rajta is múlik Màrnix tovàbbi sorsa a cégnél.

De , mint szoktam mondani, minden csoda 3 napig tart....ezen is túljutunk hamar.

1 megjegyzés: