2014. szeptember 14., vasárnap

szomszéd

2 hete annak, hogy visszajöttünk közel 2 hónap utàn.
Szeptember 5 én postàzta ki a vàrosi fenntartó szàmunkra azt a levelet, amiben közlik, hogy ismét meglàtogatnak minket , mivel a szomszéd bàcsi folyamatos panaszlevéllel ostromolja ôket.
Kvàzi, ahogy megérkeztûnk , Ô màr írt és erre még az elsô hét péntekén intézkedésbe kezdtek.

Ahogy igérték a héten be is csôngetett 2 hivatalnok, egy korombeli nô és egy idôsebb férfi .
Baràtsàgosnak tûntek, mi is baràtsàgosan  körbevezettûk a "cég" embereit a hàzban.
Nagyon meg voltak elégedve, azt mondtàk, hogy nagyon szép lett, làtszik, hogy nagyon sok munka van benne.
Kicsit közlékenyebbek is lettek és elmondtàk,  hogy bàcsi àllandoan zaklatja az irodàt, az "igy nem lehet élni" cimszoval, panaszlevelekkel àrasztja el ôket.
Màr többször kikérdezték és àllitolag ellenûnk nem is tudott semmit felhozni, mert azt nyilatkozta, hogy mi is baràtsàgosak vagyunk vele, de hàt ô nem viseli el,hogy a feje fôlôtt lépkedûnk a szobàban,hogy a gyerekek ott jàtszanak , hogy àthallja életûnk hangjait . :))))))
Ezért felszólította ôket , hogy sûrgôsen intézkedjenek és talàljanak megoldàst , mert kûlônben feljelenti ôket , azaz a vàrost . :)
Ezért jôttek ki ,leellenôrizni, hogy talàlnak e nàlunk bàrmi kifogàsolni valót.
De nem talàltak !
és most jôn a java .......:

Azt mondtàk, hogy arra gondolnak, hogy a megoldàs kedvéért keresnek nekûnk 2 màsik hàzat valahol a vàros màsik részén ,amit hajlandoak lennének egybenyitni, hogy legalàbb ekorra legyen, mint ez és akkor elköltözhetnénk oda ...........  :))))))))))

Laci ràkérdezett, hogy mégis ezt hogyan gondoljàk ?
Miért nem a bàcsit költöztetik el az igy is 100 nm es lakàsàbol, ahol egyedûl él , elég morbid kôrûlmények között ,mert a kosz és a piszok megeszi lassan, ràadàsul Ô keresi a konfliktust, Ô cseszegeti ôket folyamatosan ( màr elnézést ) stb...
Azt mondtàk, hogy attól tartanak, hogya bàcsi a biròsàghoz fordul és azt szeretnék elkerülni!

Most ez vicc ????????

Kérdeztük, hogy mégis ki ez a bàcsi, hogy  igy tartanak tôle, de errôl nem nyilatkoztak.

Persze azért feldobtuk nekik,hogy el tudjàk képzelni milyen remek dolog 7 gyerekkel kôltôzkôdni, hogy ez is megviselt mindenkit , a hetekig tartó rumli, pakolàs, az új hely, a sok munka,mire minden helyére került, az új iskola, óvoda, stb...
Mi sem megyünk tovàbb, hangzott a vàlaszunk, amit làtszólag meg is értettek, ( bàr a belgànàl képmutatóbb és beszaribb tàrsasàgot ritkàn làtni ) de azért ez még nincs lefutva, az biztos.
Nem beszélve arról, hogy a gyerekek reggel 8 tol màr nincsenek itthon (fél 9 re jàrnak) és du is csak 5 óra kôrûl kerûlnek elô.
Este fél 9 re pedig màr alvàskészen vannak a hétköznapokon, szoval ez az egész egy nagy blabla, ràadàsul, mivel még jo idô van , du a kertben jàtszanak........és a bàcsi a bekôltôzésûnk elôtt megmondta , hogy mindent el fog kôvetni, hogy innen kikôltoztessenek. stb...
Tudjàk, igen tudjàk -hangzott a vàlasz.

Még mentek egy kört a kertben is , amire szintén elismerôen bólogattak és amilyen baràtsàgosan jôttek, úgy is tàvoztak.

Elsô dühömben modnatm Lacinak, hogy most vagy Ô megy àt a szomszédhoz elbeszélgetni vagy én !
Aztàn persze lenyugodtam és egyéb ôtleteken törtem a fejem, bàr biztos,  hogy az elsô kézenfekvôbb lenne, bàr ö is erre szàmit .
Most arra gondoltam, hogy énekelni fogok tanulni , Artur meg majd délutànonként kisér a zongoràn, persze szigorúan este 8 elôtt, de rendszeresen . :)

Azon kivül pedig lehet,hogy itt az ideje, hogy levelet irjunk a fenntartónakl, hogy bàcsi szúnyàn  néz, fôleg a gyerekekre és ijesztgeti ôket azzal, hogy vàratlanul ràcsap a kôzôs helység elvàlasztó ajtóra. (ez egyébként teljesen igaz. A  multkor  Dia egyedûl barbizott a szobàban, bàcsi arra jàrt és odavàgott egyet az ajtora, szegény Dia sirva rohant le, mert nagyon megijedt. Akkor odamentem és mivel igen mérges voltam "visszakoppintottam" egyet , de az elég jol sikerûlt, mert azt hittem beszakadt a gipszkarton boritàs . Màsnap vàrtam a talàkozàst . Bàcsi kedves mosollyal integetett ,amit persze kedves vicsorral viszonoztam is, de azt elhatàroztam, ha a gyerekeket piszkàlja, fôleg ok nélkül , hàt .......)

Ja és mégegy . Kérdzetük ,hogy mit csinàltak akkor ,amikor itt óvoda volt  ?
Erre azt felelték, hogy a bàcsi azt mondta,hogy az jobb volt, mert napk[ozben volt zajos, de estére hazamentek . ......:))))

Megjegyzem , hogy a màsik oldalunkon lakó csalàd 2 kisfia kétszer akkora zajt csapnak, mint mi 9 -en és a bàcsi màsik oldalàn lakó nagycsalàd sem éppen csöndes, fôleg a nagyobb, felnôtt fiúk, akik igen gyakran "jókedvûek " a belga söröktôl.
Persze ez az egész mondvacsinàlt dolog és nyilvàn, elsôre teljesen hihetô is ,hiszen 7 gyerek,az 7 gyerek.

Kivàncsi vagyok, hogy most mi lesz a kôvetkezeô lépés.  A gyerekekkel is megbeszéltûk , hogy mik a fejlemények,persze elborzadtak egy újabb költözés gondolatàtól , de végül is kitalàltuk, hogy ez sem a miénk és van az a pénz, amiért esetleg bevàllaljuk. :)))) (fôleg, ha az hozzàsegitene egy otthoni otthon kiépítéséhez)








4 megjegyzés:

  1. Nem lehet, hogy az egész idegen gyűlöletből fakad?
    Vagyis a bácsi egy kicsit rasszista?

    VálaszTörlés
  2. àààà, itt senki nem rasszista ,mert azt nem szabad ! ;))))

    VálaszTörlés
  3. Az énekléshez a zongora mellett iktassatok be néha egy kis dobolást is, csak hogy megadjátok a ritmust a step tánchoz :)

    VálaszTörlés