2014. szeptember 23., kedd

bàcsi ügy

Van újabb hírem a bàcsiról , vagyis az ügyrôl !
Tegnap délutàn Zalàn és Artúr kimentek kicsit bringàzni a vàrosba, amikor összetalàlkoztak a 2. szomszédunkkal , akik a bàcsitól a 3. hàzban laknak.
Egy 30 as pàr , egy lablador kutyàval, kedvesek voltak az elsô perctôl kezdve.
Kérdezte a fiúkat, hogy hogy jövünk ki a bàcsival ?
Sràcok mondtàk, hogy bàcsi szorgalmasan irkàlja a panaszleveleit és àllandóan bajlódik valamin.
Szomszéd sràc mondta, hogy igen, tudja, mert àllítólag bàcsi körbejàrta az utcàt és mindenkinél bemószerolt minket, azt vàrva, hogy majd összefogàssal elér valamit. Ô egyszerûen elhajtotta a "kedves szomszédot" ,miutàn àllitólag nyàron velük is összezördült valamin 3 hàz tàvolsàgból . :)
Igyekezett minket megnyugtatni, hogy elég sokan nem birjàk az öreg urat errefelé, mert csupa "jóindulat" és ha komolyra fordulna a dolog, ôket bàtran hívhatjuk, mert mindent elmesélnek a "szervnek".


Ma délelött Laci bevitte a fenntartónak az adatlapot,amit sûrgôsséggel vissza kellett küldenûnk( hànyan vagyunk , bevétel,lakbér, stb...)
Az ottani ügyintézô hölgy kérdezte, hogy érezzük magunkat az új helyen ?
Laci kapva az alkalmon elmondta, hogy  remek lenne, ha bàcsi nem kavarna,mert azért ez igy eléggé megkeseriti a mindennapokat.
Ügyintézô hölgy együttérzôen bólogatott, hogy tudja, ismeri a bàcsit, "régi jàtékos", de sajnos nem tudnak vele mit csinàlni.
Férjem adott egy egyszerû tippet , ha fogàst akarnak rajta talàlni, menjenek ki és nézzék meg, hogy mennyire tartja be a hàzirendet. Anno mi is kaptunk egy prospektust, hogy mi mindent kell különbözô rendszerességgel megcsinàlni a lakàsban ! :) Nézzék meg , hogy ô ennek mennyire tett eleget ! (Semennyire!)
Leszögezte , hogy mi nem akarjuk bàcsit innen elmarni,minket nem érintene  egy cseppet sem , de az , hogy a rossz hírünket kelti "sportszerûén" , azért az zavaró.
Néni felirta azt is, hogy nyàron 2 hónapig otthon  voltunk  , a gyerekek reggel 8 tol du 5 ig itthon sincsenek, fél 9-9 között màr àgyban vannak, hétvégén is igyekszûnk programokat csinàlni, egyszóval bàcsi panasza mondvacsinàlt !
Laci szerint a hölgy elég megértést tanusitott és làtszólag örült a tôlünk jövô infoknak. ( bàr azért a belgàk elsô osztàlyúak  a képmutatàsban , ezt màr sokszor tapasztaltuk).
Most kivàncsian vàrom mi lesz a következô lépés :))) Ha minden simàn megy , akkor semmi. Esetleg bàcsit kissé sarokba szoritjàk egy "vagy megszoksz vagy megszöksz " vàlasztàssal .... vagy jönnek az újabb csalàdlàtogatók.  De ez esetben meg fogom nekik jegyezni, hogy a gyerekek màr félnek a bàcsitól és ezért a gyermekvédelmisek tanàcsàt fogom kikérni ..... az, ha egyszer ràjuk szàll ...

1 megjegyzés:

  1. Az eddig leírtak alapján nem kell félni, persze ezt könnyű így leírni. Tarts ki blogíró.

    VálaszTörlés