2015. június 3., szerda

bérolvasàs

Ma derült ki szàmomra, hogy Artúrnak van màsodàllàsa a suliban . :)
Van egy indiai osztàlytàrsa, 15 éves a sràc, de teli ,pofaszakàlla van és kb harmincnak néz ki .
Tanulni nem szokott, idônként taxival jàr be a suliba, a csalàdjànak ,Brugge legforgalmasabb helyén van étterme , ha stilszerû akarok lenni, akkor egyszóval màs kasztból való, mint az àtlag .
Gondolom kitalàlható,  hogy nem ô az osztàly legszorgalmasabb tanulója, viszont màr bukott és valahogy el kellene végezni ezt az évet is .
Hollandból szoktak kapni szabadon vàlasztott, kötelzô olvasmàny adagot,amirôl egy megadott , feladatokkal ellàtott munkalapot is ki kell tölteni és mondjuk egy olvasónaplószerûséget is kell produkàlni mellé.
Na màr most az emlitett fiatalember megtalàlta Artúrt,  hogy nem vàllalnà e àt ,ezt a feladatot tôle, azaz olvasson ki helyette valamilyen kônyvet és írja meg,amit meg kell ?!  Artúr kissé húzta a szàjàt, mert hàt ô sem szereti a kôtelezô feladatokat, de végûl 10 euróért bevàllalta . .......(mint utobb kiderült, màr a téli olvasmànyt is bérben olvasta , de az "csak " 7 eurot ért  )
Eleinte kissé aggódva nézett ràm, hogy mit szólok........:)))))) De úgy voltam vele, hogy tudom, hogy egész évben a csoportos feladatokban sem vett részt az indiai fiú , mindig interneten kûldték àt a kész anyagokat ,Artúr viszont  ezzel fejleszti magàt, mert olvas és fogalmaz , az indiai meg motivàlja a "zsebpénzébôl" .
Igen àm, de mondta Artúr, hogy lehet, hogy nincs itthon "éretelmes ", gyorsan olvasható ,  holland nyelven irodalom, csak a Genronimo Stilton . :))) ( ez egy mese,ami egy nyomozó egérrôl és annak kalandjairól szól)
Indiainak ez sem volt baj, de megbeszéltûk Artúrral, hogy ez azért kész lebukàs lesz, úgyhogy a magyarul màr ismert Narniàt vàlasztotta és délutàn össze is dobta a beadandót , egész jó lett egyébként . :)
Kôzben egy titkos internetcsatronàn letàrgyaltàk, hogy holnap mindenki viszi a csere kellékeit .
Mibôl lesz a cserebogàr  ? :)))



2 megjegyzés:

  1. Én azért bízom benne, hogy 10 év múlva, az okos, olvasott Artúr nem kell, hogy az analfabéta kőgazdag barna gyerek éttermében dolgozzon. Egyébként 10 euró nem sok érte, legközelebb legyen egy kis áremelés. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hàt igen Noémi, félô,hogy a jóslatod teljsen valós ......A pénzt megkapta. egyébként màsnap kért tôle egy tételkidolgozàst is. Artúr erre màr 15 eurot kért (volna) , tekintettel arra, hogy neki is sok dolga van. :) Na itt màr nem volt biznisz, de talàn azért nem,mert tudta, hogy ugyis bukta van ....

      Törlés