2015. június 4., csütörtök

újabb neurológiai megbeszélés

Ma kellett mennünk az itteni gyermekneurológushoz .
15.40 re volt idôpontunk, 15.35 -kor mér bejelentkezve , az adminisztràciót elvégezve a vàróban vàrtunk, ami tele volt .
18.50 -kor jöttünk ki az osztàlyról , utolsóként . Màr mindenki hazazment ., a személyzet is . :)

Hogy mi történt ezalatt a röpke 3 óra alatt ?
Fél óra késéssel, de jöttek értünk és bevezettek az EEG vizsgàlatra. Oszi màr egész jól tûri. Van egy multifunkciós éneklôs, beszélôs, mesélôs, szavalós kutyabàb, amit ilyenkor odahoznak , azzal jól le lehet foglalni , aztàn hozzàk a forgóbohócot és a szadi  fénylàmpàt is. Az a làmpa elég szôrnyû, még engem is idegesít, de Ô tényleg aranyosan viseli ezt a kb fél óràt.

Az EEG  és  rôvid vàrakozàs utàn az orvosi szobàjàba vezetett az itteni kezelôorvosunk, aki nevére itt mindenki a fejéhez kap, hogy hogy sikerült hozzà bejussunk ?!
Most voltunk nàla 4. alkalommal és ôszintén remélem, hogy tényleg olyan jó a szakmàjàban, mint amennyit mesélnek róla . Az biztos, hogy tipikusan hozza az ideggyógyàszokrol kialakult sztereotípiàkat . :)))

Màr meséltem róla, hogy grafomàn , iszonyú sokat ír , mindent aprólékosan kikérdez, de elég keveset beszél.
Készültem a mai napra és az utolsó talàlkozàsunk óta tôrtént összes rohamot naplószerûen dokumentàltam, amit Guszti leforditott hollandra; Ez kb 7 oldal nyomtatott papir volt, hogy gyorsabban és egyértelmûen tudjunk haladni az ügyünkkel.
De nem birta ki, hozott egy egész bontatalan 1000 db os papirkôteget, amit persze felbontott és most is leirt mindent . Hàt ezért ültünk ott 3 óràt , közben Oszit hol szórakoztatni, hol pedig csitítani, hol etetni, itatni , közben pedig a kérdéseit értelmezni és megvàlaszolni kellett , angolul és hollandul .
Én egy ilyen nap utàn, olyan vagyok, mint akit kicsavartak .....:)

Hogy mit tudunk?
A mostani vérvizsgàlat,ami a gyógyszerszintre irànult, sokkal jobb lett, mint a 2 héttel ezelôtti.
Akkor 23 mg /l volt az érték és az elfogadható tartomàny az 50-120 mg / l . Most màr elérte a 60 mg / l -t , tehàt elvileg elkezdett hatni vagy vàrhatóan fog hatni a gyógyszer, de azt mondta, hogy ez sem elég, tovàbb kell emelni a dózist.

Na màr most, ha 10 nap elteltével is vannak fejbillenôs rohamai, akkor meg kell kezdenûnk mellé egy màsik hatóanyagú gyógyszert,majd elvileg a régit visszaveszik, de egyszerre csak egy lépést szabad tenni, ezért ezek a mûveletek elég hosszadalmasak. Majd azutàn kell felderiteni, hogy az esetlegesen ujonnan bevezetett gyogyszer hat e eléggé önmagàban is ?
Ha 10 nap elteltével a megemelt eddigi szedett hatàsàra is  tûnetmentes, akkor nem kell az újat kezdeni.

A mai EEG je jobb volt, mint a legutóbbi , tehàt azért van javulàs és a doki is azt mondta, hogy szerinte is összességében szép lassan ,de elindultunk az optimàlis iràny felé .

Mondtuk ismét, hogy nyàron szeretnénk Magyarorszàgon lenni, de természetesen, ha úgy gondolja, hogy fontos megjelennûnk nàla, akkor visszautazom. Elég normàlisan vette az adàst és 3 hét múlvàra visszarendelt egy újabb kontrollra és akkor megbeszéljûk, hogy nyàron hogyan tudunk kommunikàlni , vizsgàlatok, stb ....

Szóval ennyivel lettünk okosabbak .
Talàltam a dokiról egy képet a neten, csakhogy arca is legyen :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése