2013. október 8., kedd

sok, sok

Sok apró epizód zajlott le az elmúlt napokban vagy màr hetekben, amióta nem jelentkeztem.
Menetközben mindig elhatàrozom, hogy ezt is, meg azt is megírom majd az utókor és a kedves Olvasók kedvéért, de mire idejutok, màr egy csomó "nagyon fontos" részlet ki is esik a fejembôl !
Alapvetôen jól vagyunk , telnek a napok, sulival, munkàval, ovival és az itthonléttel .
Én màr túl vagyok az elsô ôszi kôhôgôvészen, szerencsére rajtam kívûl senki nem betegedett meg , még Huba sem, ami azért is nagyon jó hír, mert akkor talàn tényleg kezdi kinôni az elmúlt évek gyakori és kínzó léguti megbetegésekre való hajlamot.
Amúgy nagyon sokat nôtt méretre is és mentàlisan is .
Alakul a beszélôkéje is , bàr azt nem mondanàm, hogy àtlag , fôldi halandó szàmàra is mindig érthetô amit mond, de màr probàlja kiejteni a màssalhangzókat is . Tudom, furcsàn hangzik, de mivel nagyon jo a kommunikatív készsége az egyéb terûleteken, igy ezidàig teljesen jól elvolt a csak magànhangzós beszélgetésekkel.
Oszit nagyon szereti, ugy kell kimenekíteni a puszijai elôl vagy utàna alaposan le kell törölgetni kisöcsi arcàt .:)
Huba szerzett magànak egy nagyobbacska jàtékcsecsemôt, akit /amit elôszeretettel hurcibàl magàval, pelenkàzza, altatja, autoztatja, stb és ha ràun, akkor rendszerint ràmtestàlja, hogy vigyàzzak rà . :)

Dia élvezi a nagycsoportosok életét , szeret oviban jàrni, elég sok programot szerveznek nekik, a nyelvet is teljesen hasznàlja ovodàs szinten, ahogy làtom a csoportban meg van a helye , mert amikor ôsszefutunk a bevàsàrlóközpontban valamelyik kisfiúval vagy kislànnyal, azok harsànyan üdvözlik Diàt .

Glória a 4-es tanàrnô kedvence . Itt minden évben màs az osztàlyfônôk, neki most juffrouw Gerda -azaz Gerda néni- ,aki anno tanította Artúrt is Zalànt is .
Glória jó tanuló ,elég baràtsàgos -leginkàbb idegenekkel- :) ,ismeri az iskola elvàràsait, ahhoz teljesen alkalmazkodik, igy a kissé mufurc Gerda néninek sem okoz gondot; kvàzi van miért szeretnie ;:)

Artúrnak szerintem nagyon jót tesz az új suli .Elkezdett önàllósodni, bàtrabb, aktívabb lett.
Egész jó dolgozatokat írt ezidàig.
Màtól elkezdi a kûlôn holland tanulàst , amit az ö korosztàlyànak szerveznek, anno idejàrt Guszt is és remélhetôleg Artúrt is felerôsiti egy olyan szintre, hogy majd nyelvvizsgàzni tudjon.

Most làtom, Zazàt kihagytam a kronologiàból.
Vele most az van, hogy nincs semmi, vagyis érdekes, de most "szakadt le" a nagyoktól . Sokszor ôt nézték idôsebbenek,ha Artúrral hasonlítottàk ôket, de ahogy írtam , Artúr most egy kicsit beindult , ràadàsul màsik iskolàba is jàr, Zaza meg "lemaradt" .
Lelkesen bringàzik minden nap, dacolva az idôjàràs bàrmilyen kihivàsàval .
Kissé szomorkàs mostansàg, de ez a "nem talàlom a helyem" àllapotból fakad.
Tovàbbra is Ô a csalàd udvaribolondja, szórakoztató egyébként.

Guszti újra dolgozik hétvégenként .
Nagy tervei vannak .:)
Úgy tervezi,hogy nem fogja elkôlteni a keresetét ( hahahaha ) hanem nyàrra ha sikerûl és ôsszejôn az az ôsszeg, amire ö most szàmol, akkor vesz magànak egy telket , kis hàzzal vidéken. :)Màrmint otthon, Magyarorszàgon !
Ebbôl két kôvetkeztetést lehet levonni gyorsan. az egyik, hogy otthoni viszonylatban nagyon jol fizetik a munkàjàt, a màsik, hogy otthon még minidg lehet "fillérekért" ingatlant vàsàrolni, nem is egyet !
Úgy legyen! Sikerûljôn ,ha ez hasznàra vàlik !

Oszkàr dràgàm meg csak hizik, csak hizik, nôveszti a pocakjàt és a tokàjàt .Nagyon aranyos !
Persze sokat van kézben, azt nagyon bírja. Csütörtökön jön a védônô,ha hozza magàval a mobil mérlegét, akkor biztos megmérjük, de tuti, hogy bôven 6 kg fôlôtt van màr.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése