2015. június 26., péntek

búcsúajàndék

Véget ér egy korszak az életünkben.
Zalàn és Glória eljönnek a blankenbergei Zilvermeeuw iskolàból.
6 évet töltöttek itt , azt hiszem az egész életüket meghatàrozó élményeket gyûjtöttek be .
Itt most nem csak az àltalànos élményekre gondolok, hanem arra,  hogy amikor kiköltöztünk Belgiumba , szàmukra ez volt a legmeghatàrozóbb belga közösség. Itt tanultàk meg a nyelvet , itt istàpoltàk ôket a kezdetektôl fogva, itt szövôdtek az elsô iskolai baràtsàgok, egyszòval a gyerekkoruk  fontos és jelentôs része ehhez az intézményhez (is) szorosan köthetô !
Azt tudtam, hogy a tanàri kar , az igazgatósàg, az egyéb személyzet is nagy odafigyeléssel és mondhatni szeretettel voltak a gyerekeink felé , de mégis megható volt a búcsú,mert szinte mindegyik tanàr odajôtt külön-külön az évzàró, ballagàs utàn, hogy meg -és elköszönjenek tôlünk.
A megköszönés azért volt, mert azt talàltuk ki,hogy megajàndékozzunk a tanàrokat, óvonôket, titkàrnôket, takarítókat, stb valamivel és mivel összesen azért elég sokan vannak, az lett a nagy ötelet, hogy sütünk egy ünnepi emeletes tortàt ,amit be is vittünk csütörtök reggel . :)
Magdi àtjôtt szerdàn és mivel ô nagy tortaszakértô , ezért a remekmû szépre és finomra sikeredett. :)
Írtunk hozzà egy búcsúlevelet ,amiben megköszöntük a csalàdunk felé nyújtott sok segítséget , tàmogatàst, türelmet, törôdést ,amit soha nem feledünk !
A titkàrnô könnyes szemmel ölelgetett az ünnepségen ,ami azért volt nagyon aranyos, mert nem szoktak nagy érzelmeket kinyilvànítani . Azt is mondta, hogy nagy élmény volt szàmàra ,hogy megismert minket . :))) Kedves volt .De a többi tanàr is nagyon érzékenyen vett búcsút .
(Kicsit nehéz pillanatok voltak nekem is ,mert valahogy ràmült annak a ténynek a súlya, hogy valami most befejezôdik )

A fénykép nem adja jól vissza, de elég magas volt ;
Az alsó torta ,  diós piskótàs csokitorta, a felsô pedig, ororszkrém torta :)

2 megjegyzés:

  1. Olyan jó érzés, hogy a magyarok jó hírét viszitek külföldre. Nagyon büszke vagyok az összes gyerekre! <3

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen ! Igyekszünk ! :)

    VálaszTörlés