2016. április 28., csütörtök

óda a balgàkról II.

Még azért ezt, az elég friss élményemet is muszàj elregéljem.
Gusztàv a suli  szervezésén belül eljàrt pàr (!!!) kresz óràra és a múlt héten sikeresen letette a kresz vizsgàt !
Ôszintén szólva ezt a szerencséjének köszönheti ,mert làttam, hogy elôtte ,mérgelôdve csinàlta a próbateszteket, elég sok hibaponttal. Nem tanult rà, csak ugy probàlgatta.
De , vak tyúk is talàlhat szemet alapon, bejött neki....ok,ennek még mondjuk örülünk .

De !!! Ezzel a kresz vizsgàval és egy kitöltött, az önkormànyaztnàl lepecsételt papirral ,az én vezetéstechnikailag teljesen felkészületlen és érintetlen gyerekem a közúton, Laci vagy az én jelenlétemben vezethet !!!!
Nooooormàlisak ????????????? Nem , nem normàlisak !  Ez persze csak költôi kérdés volt .

A kocsinkban nincs 2 fékpedàl, a közút nem szimulàtorpàlya , azon emberek közlekednek gyalog, kerékpàron, autoval, teheraútóval. Hogyan lehet kiengedni egy setesuta tanulót,aki még csak most ismerkedik a kuplung -vàltó, index, kormànykezelés, hàtratolatàs, parkolàs (!) ,elindulàs,stb....technikàkkal ,mezei hétköznapi autóval , oktató nélkül ?????
Az elsô héten még anno 2009 ben feltûnt, hogy ezek de hülyén vezetnek .....azóta is minden reggel suliba menet infarktus kerülget, mert katasztrófa, hogy miket talàlnak ki az út közepén, az ,hogy úgy is tanuljàk, hogy a jobbkéz szabàly nem fontos (! ) azt màr megszoktam;  hogy nem néz bele a visszapillantóba amikor elindul vagy kanyarodni készül  vagy csak gondol egyet, hogy itt meg akar àllni és nyom egy satuféket,mindenféle elôzetes jelzés nélkül.........

Persze , nem fogok Gusztàvval közútra menni, elôszôr valamilyen kihalt helyen az alapokat ,a rutinpàlyàs feladatokat gyakorolja be , aztàn majd otthon, nyàron elküldjük pàr óràra oktató mellé is és utàn vizsgàzhat le a végleges jogsira .


2 megjegyzés:

  1. Ez, Baloxka, nálunk is így van. Az elméleti vizsga után lehet menni a forgalomba, egy jogsival rendelkező másik egyén társaságában. Ez ugye általában apuka, aki szintén hasonló módon tanult vezetni. Ritkán van a kezem a kormányon, folyton a fejemet fogom, hogy ilyen nincs :)

    VálaszTörlés
  2. Amikor ideköltöztünk,pàr hét múlva megàllapitottam, hogy Belgium , Európa Amerikàja ! :) és nézd ! :)

    VálaszTörlés