2018. július 2., hétfő

Huba az elsô év végén

Minden területen nagyon jó minôsitést kapott. Az év végén a tanàrnô annyit mondott, hogy csupa jó dolgokat tud mondani Hubàról, mindenbôl jól teljesitett és nagyon kedves kisfiú .
Kértük, hogy jövôre jàrjanak Oszival együtt logopédushoz,mert pàr hang kiejtésével mindkettöjüknek problémàja van . Megoldjàk, persze fizetôs lesz , de nem értették,hogy miért gondoljuk szükségesnek .
Azért mert az s, sz, cs hangok nem tisztàk, pöszék . A tanàrok ezt nem érzéketék, de legyen ! :))))

Klasszikus példa volt,  amikor Huba és Oszkàr egymàssal beszélgettek,miutàn Oszi észrezvette, hogy HUba új jàtékpuskàt kapott.

Oszkàr : Huba, én is kérek egy ilyen pufffkàt !
Huba   : Majd màffkor .

A logopédus fél óràs bére 22,40 euró gyerekenként !!! Ebbôl visszafizet a biztositó, ha igazoljuk ,hogy a gyerekek nem süketek, nem intelligenciahiànyosak. Ehhez vizsgàlatokat rendeltek el .
A fül - orr - gégész 77 euro volt egy - egy gyereknek, az intelligencia teszt pedig 100 euró .......Tehàt közel 350 euró , azaz 100 000 Ft még mielôtt foglalkoznànak velük . óvodàs, kisiskolàs gyerekekrôl beszélünk. Itt ilyen az ingyenes oktatàs ,mint ahogy nincs ingyenes étkeztetés sem és minden programért fizetni kell, kôkeményen .
Ezt csak azért mesélem el, mert ugye nyugaton " minden  szebb és jobb ".........
Csak gyôzze az ember a részleteket kifizetni....   de nem panszként mondom, csak informàlok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése